Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUS TURİZİM SEKTÖRÜNDEN TÜRKİYE ÇAĞRISI
RUS TURİZİM SEKTÖRÜNDEN TÜRKİYE ÇAĞRISI
1 Ağustos’a kadar sınırların kapalı, yurt dışı uçuşların yasak olduğu Rusya’da, 3 aylık karantinada bunalan halk deniz tatili yapmak istiyor,ilk tercih Türkiye ancak iç turizmi düşünen Rus hükümeti süreyi uzatma peşinde.
20 Temmuz 2020, 22:22
 
 
Rusya’da turizm sektörünün önde gelen sitelerinden Tourdom, “Abhazya ve Türkiye sınırlarını acilen açmak lazım” başlığıyla verdiği haberde, Rusya’nın Karadeniz sahillerinin “iğne atılsa yere düşmez” hale geldiğini, tatil yapmak isteyenlerin fahiş fiyatlarla bile otel bulamadıklarını yazdı.
 
İnternette özellikle Soçi sahillerindeki plajlarda insanların kalabalık içinde deniz ulaşmak için yoğun çaba gösterdikleri videolar yayınlanmaya başladı. Videolara, “Plajda yatacak, denizde yüzecek yer yok. Acilen Abhazya ve Türkiye sınırları açılmalı” şeklinde yorumlar ve şikayetler yazıldığı dikkati çekti.
 
Türk Hava Yolları’nın, Rus tarafından resmi izin çıkarsa pazartesi günü bile uçuşa hazır hale beklediği vurgulanırken, Rusya’nın Karadeniz sahillerinin kapasitesini doldurduğu, özellikle beş yıldızlı otellerde eylül ayına kadar tüm odaların satıldığı, yüksek fiyatlara rağmen talebin rekor düzeyde olduğu belirtildi.
 
Rusya’nın eski Halk Sağlığı Kurumu Başkanı, şu an Duma milletvekili olan Gennadi Onişenko da, “Karadeniz sahilleri tatilcilerle fazlasıyla doldu. Koronavirüsten henüz kurtulamadık. Bu kalabalık yüzünden riskler artıyor. Acilen önlem almak gerekir” dedi.
 
Sosyal medyadaki yorumlarda, “Eğer amaç Rus turistlerin ekonomik krizde yurt dışına gitmeyip yerli tatil beldelerini doldurmasıysa bu amaca ulaşıldı. Artık tatil yapacak yer kalmadı. İnsanlar eziyet çekiyor” yorumları yer aldı. Diğer yandan, Karadeniz sahillerindeki bu yoğun kalabalığın ve sosyal mesafe kurallarının tamamen ihmal edilmesinin, salgının yayılmasını arttıracağı endişesi de artıyor. Diğer yandan sınırların açılması durumunda, gidip gelen turistlerle Rusya'da salgının daha da derinleşeceği düşüncesinde olanlar da var.
 
Yurt dışı turlarına talebin en fazla olduğu Moskova’da son beş yılın en yağmurlu yazının yaşanması, meteorolojinin yağış raporlarına devam etmesi de, güneşli hava için tatil gitmek isteyen başkentlilerin yurt dışı uçuşların bir an önce başlaması için baskılarını arttırıyor. Sosyal medyada, 1 Ağustos beklenmeden, sınırların bir an önce açılması için yorumlar artıyor.
 
Bu arada Türkiye seferlerinin çok yakında başlayabileceği haberleri sonrası, yerli turizm destinasyonlarına talebin yüzde 10 civarında düştüğü belirtiliyor. Bazı tur operatörleri, Türkiye'ye ilk charter uçuşları 24 Temmuz'da başlatmak için hazırlık yaptıklarını duyurmuşlardı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR