Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU YAZ KAMP TATİLİ TREND OLDU
BU YAZ KAMP TATİLİ TREND OLDU
Türkiye’de uzun süre sadece öğrencilerin sahiplendiği, doğa tutkunlarının da gözdesi haline gelen kamp tatili, koronavirüs salgınından sonra toplumun tüm kesminde popüler oldu.
19 Haziran 2020, 15:34
 
 
Turizmde yükselen trend doğanın kucağında Kamp tatili
 
Virüsten korunmak için sosyal mesafe kurallarını dikkate aldığımız bu dönemde kış aylarından beri hayallerini kurduğumuz kalabalık tatil planlarını da rafa kaldırdık. Virüsün kesin tedavisinin ne zaman bulunacağı henüz bilinmezken hem kalabalıktan uzak olması hem de doğayla iç içe olma imkanı vermesiyle çadır ve karavan tatilleri popüler oldu...
 
image
 
Corona virüsün etkilediği sektörlerin başında turizm geliyor.
 
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) 2020 yılı için uluslararası turist sayısında yüzde 30 ve üzerinde kayıp öngördüğünü açıkladı.
 
image
 
Turizm gelirlerinde ise en az 300 ila 450 milyar dolar arasında düşüş tahmin ediliyor.
 
Son yıllarda daha da artan doğa tutkunlarının vazgeçilmezi kamp turizmine pandemi sonrası ilgi katlandı.Yüzlerce kişiyle bir arada olmak istemeyenler için karavan ya da kamp çok revaçta. 
 
image
 
KAMP YAPMAK İÇİN GEREKLİ İPUÇLARI
Hava şartları ve donanım ilk dikkat edilmesi gereken hususlardır.
Gündüz ile gece arasında büyük ısı farklılıkları olacağı için uyku tulumu, mat, çadır gibi donanım ihtiyacınız olacak. Mutlaka yağmurluk, termal içlik, ayakkabı ve yedek kıyafet bulundurun. Kamp yapılacak süre göz önüne alınarak kullanılacak çanta alın.
 
image
 
Kamp malzemelerini eksiksiz şekilde yanına aldığın ve harika bir seyahat rotası çizdiğin sürece, tamamen özgür ve harika bir tatil geçirebilirsin. Konaklama problemine takılmadan dilediğin her yerde istediğin kadar durabilmek, rotanı ve seyahat koşullarını daha özgürce çizebilmek sence de kulağa harika gelmiyor mu?
 
image
 
Ancak kamp yaptığın sürenin tam da istediğin gibi geçmesi, karşına hiçbir kötü sürprizin çıkmaması için yanına alacağın kamp malzemelerini oldukça dikkatli bir şekilde hazırlamalısın. Seyahatin için ne kadar hazırlıklı ve tedarikli olursan, geçireceğin zaman da o kadar mükemmel olacaktır. 
 
Kısa süreli konaklamalar için 30-50 lt, orta ve uzun süreler için ise araç yada kişibaşı olarak farklılıklar göstersede günlük ortalama kişibaşı 50-80 tl. 4 kişilik araç kapasiteli kamp ücereti 150 tl seviyesinde.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR