Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KİMLİKLE GEZEBİLECEĞİNİZ UKRAYNA
KİMLİKLE GEZEBİLECEĞİNİZ UKRAYNA
Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan anlaşmayla Ukrayna vatandaşları Türkiye’ye, Türk vatandaşları Ukrayna’ya kimlik kartı ile seyahat edebilir olması iki ülke vatandaşları tarafından büyük memnuniyet yaratmış durumda. Geçtiğimiz yıl Ukrayna’dan Türkiye’ye giden turist sayısın 1 milyonun üzerine çıktı.
19 Temmuz 2019, 10:15
 
 
Türkiye'den Ukrayna'ya pasaportsuz girişi merak eden, Ukrayna'ya kimlikle gitmenin nasıl olacağını düşünen herkesi ilgilendiren haber. 
 
Ukrayna'ya pasaportsuz nasıl gidilir? İşte Ukrayna'ya kimlikle gitmenin detayları...
 
ÇİPLİ KİMLİK İLE GİRİLECEK
 
İki ülke arasında varılan anlaşma sonucu artık Ukrayna'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den Ukrayna'ya pasaportsuz girilecek. 
 
"Geçen sene Ukrayna'dan Türkiye'ye bir milyondan fazla turist geldi. Türkiye'den Ukrayna'ya ise 200 binden fazla turist gitti. Bu anlaşma vesilesiyle bu sene bu sayılarda yüzde 30 oranında artış bekleniyor.
 
image
 
Türk vatandaşları Ukrayna'ya pasaportsuz gidiş için ne yapmalı.
 
Ukrayna'ya pasaportsuz nasıl gidilirin cevabını arayanlar öncelikle yeni kimlik kartını, yani çipli kimlik kartını edinmiş olmaları gerekiyor. Anlaşmaya göre, Ukrayna ve Türkiye vatandaşları pasaport kullanmadan yeni kimlik kartlarıyla iki ülke topraklarına giriş, çıkış ve transit geçiş yapabilecekler ve bu ülkelerde 180 gün için 90 güne kadar vizesiz kalabilecekler.
 
Bilindiği gibi Ukrayna vizesiz gidişi olan bir ülke idi. Türk vatandaşları vize almadan pasaportları ile Ukrayna'ya gidebiliyordu. Şimdi ise Ukrayna'ya pasaportsuz giriş başladı. Türk vatandaşları yeni çipli kimlikleri ile Ukrayna'ya pasaportsuz gidebilecek.
 
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma onaylamıştı.
 
image
 
ÇİPLİ KİMLİK NASIL ALINIR?
 
İlk defa çipli kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır. On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurması gerekmektedir. Kimlik kartında on beş yaşını tamamlamış kişilerin parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izi biyometrik verileri alınır. Kimlik kartında kullanılacak fotoğrafın kişinin son halini göstermesi bakımından son altı ay içerisinde çekilmiş ve ICAO standartlarına uygun biyometrik fotoğraf olması gereklidir. 
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR