Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM'DA '' İKİ YAKA FESTİVALİ ''
BODRUM'DA  '' İKİ YAKA FESTİVALİ ''
"Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali" Bodrum'da düzenlendi. Bodrum Belediyesinin katkısıyla Kumbahçe Mahallesi Muhtarlığınca düzenlenen festivale, İstanköy Adası'dan da katılım sağlandı.Türk-Yunan dostluğunun gelişmesine katkıda bulunmak ve yöre kültürünü tanıtmak amacıyla Kumbahçe sahilinde düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.
21 Nisan 2019, 20:28
 
 
Bodrum Belediyesinin destekleri ve Kumbahçe Mahallesi Muhtarlığının ev sahipliğinde düzenlenen “Halikarnassos İki Yaka Kültür Sanat Festivali” renkli görüntülerle başladı.
 
Halikarnassos İki Yaka Kültür Sanat Festivali adı altında Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde düzenlenen festivalin açılışına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran, İstanköy (Kos adası) Müslümanları Kardeşlik Derneği Başkanı Kadri Memiş, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Bodrumlu ve İstanköylü vatandaşlar ile ilçede bulunan yerli yabancı turistler katıldı.
 
Festival açılışında Kaymakam Bekir Yılmaz ile Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Caddesi üzerinde hazırlanan alanda kurdele kestiler. Kaymakam Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, festivalin ilçeye renk kattığını ifade etti. Geçen yıl yapılan ot festivalini de hatırlatarak, bu yılki festivalin Kumbahçe Mahallesi Muhtarının girişimleri ile daha kapsamlı bir hale geldiğini söyledi.
 
image
 
ARAS: "BU İKİ YAKA HER ZAMAN BİR ARAYA GELSİN"
 
Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras ise iki yakadaki kültürün birbirine çok yakın olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, “Bodrum’un çok kültürlü yapısı, bizim için çok önemli. Özellikle mübadelede değişen nüfus, hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da halen bu kültürün devamı niteliğinde. Biz bu insanları tekrar bir araya getirerek kökleriyle bağlantılarını oluşturmak zorundayız. Biz bu topraklarda hep birlikte yaşayarak hep birlikte gelişeceğiz. O yüzden bu festivali ben de çok önemsiyorum. İsmi üzerinde mukim kalsın ve bu iki yaka, her zaman bir araya gelsin” dedi.
 
image
 
Başkan Aras daha sonra Kaymakam Yılmaz ile birlikte stantları gezdi. Aras ayrıca, İstanköy ve Kalymnos’tan gelen Yunanlı misafirlerin açtığı stantları da ziyaret etti.
 
Oldukça kapsamlı bir içerikle başlayan festivalde kurulan yaklaşık 200 stantta; el yapımı ürünler, deri çantalar, sandaletler, takılar, hediyelik eşyalar, giyim eşyaları gibi geniş bir ürün grubunun yanı sıra, Kumbahçeli ev hanımlarının mutfaklarından çıkan orijinal tariflerden oluşan yiyecekler ve içecekler satışa sunuldu.
 
Festival süresince katılımcılar, sahne sanatlarında Bodrum’un dans okulları, halk oyunları ekipleri, özel okulların bünyesinde yer alan grupların performanslarını izleme fırsatı bulacak. Sea Shine Dans Akademisi, Karya Halk Dansları ve Karya Çiçekleri, Yunan Sirtaki Grubu, Ender Kasal, Reha Ergun, Mustafa Topanoğlu, Eyüp Karabad ve İstanköy Filarmoni Orkestrasının sahne alacağı festivalde ayrıca sergiler, atölyeler ve söyleşiler de düzenlenecek.
 
Bodrumlu yazarların kitaplarını da tanıtma fırsatını bulabileceği festivalde, Girit yemeklerinin yapılışları, orijinal tatlar, Bodrum’un geleneksel tatları ile buluşarak, festival katılımcılarına iki yaka arasında bir lezzet yolculuğu yapma imkanını da sunacak.
 
İki gün boyunca devam edecek festival, yarın (Pazar günü) akşam Kumbahçe Meydanında düzenlenecek ödül töreni ve konserler ile sona erecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR