Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TURİZM GÜVENLİĞİNDE ORTALARDAYIZ
TURİZM GÜVENLİĞİNDE ORTALARDAYIZ
International SOS ile Control Risks şirketlerinin küresel gezginler için hazırladığı 2019 Seyahat Risk Haritası (2019 Travel Risk Map) yayınlandı.
3 Mart 2019, 18:34
 
 
Haritada Türkiye ile Rusya aynı kategoride ("orta düzeyde riskli ülkeler" arasında) yer aldı. Bu iki ülkenin yanı sıra Brezilya ve Endonezya aynı ölçüde risk taşıyan ülkeler arasında. 
 
En az riskli ülkelerin başında Lüksemburg geliyor. Daha sonra Danimarka, Slovenya, İsviçre, Norveç, Finlandiya, İzlanda, Grönland, Seyşeller ve Yeşil Burun Adaları yer alıyor.
 
“Yüksek ve çok yüksek” riskli ülke ve bölgeler arasındaysa şu ülke ve bölgeler görünüyor: Suriye, Afganistan, Yemen, Irak, Libya, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Somali, Gazze Şeridi, Mısır’ın bazı bölümleri, Nijerya’nın bazı doğu bölümleri, Ukrayna‘nın bazı doğu bölümleri.
 
Seyahat güvenliği uzmanları tarafından hazırlanan raporu haberleştiren T24, rapordaki kriterleri ülkelerdeki siyasi şiddet (savaş, ayaklanma, terörizm vs.), toplumsal kargaşa (dini, politik, mezhepsel, kadınlara yönelik şiddet ve etnik kutuplaşma), diğer şiddet eylemleri ve küçük suçların yoğunluğu olarak özetledi.image
 
Ulaşım altyapısının sağlamlığı, güvenlik ve acil durum hizmetlerinin yeterliliği, endüstriyel ilişkilerin durumu ve ülkenin doğal afetlere açıklığı da göz önüne alınan diğer kıstaslar oldu.
 
“Düşük” risk grubunda Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı, ABD, Japonya, Çin, Kanada, Avustralya, İran, Gürcistan ve Ermenistan yer aldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR