Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SİVAS GÖLLERİ BUZ TUTTU
SİVAS GÖLLERİ BUZ TUTTU
Sivas'ta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle kentin en büyük gölü Tödürge, buz tuttu. Kent genelindeki birçok gölde meydana gelen buzlanma, havadan görüntülendi. Donan göller üzerinde oluşan doğal şekiller ilgi çekti.
3 Ocak 2019, 14:25
 
 
Sivas’ta son 2 haftadır etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle kent genelindeki birçok gölet ve gölde buzlanma meydana geldi. Kent merkezi yakınındaki Serpincik Göleti, Hafik ilçesi yakınındaki Hafik Gölü, Ulaş ilçesindeki Ulaş Gölü ve Zara ilçesi yakınındaki Tödürge Gölü’nün yüzeyi tamamen buzla kaplandı.
 
image
 
5 kilometrekare alana sahip, şehrin en büyük gölü olan Tödürge’de güzel manzara oluştu. 17 balık türünün yaşadığı, 4- 10 metre derinliğe sahip Tödürge Gölü, yaz aylarında ise kuşların doğal konaklama ve üreme merkezleri arasında yer alıyor.
 
image
 
Gölde; balık türlerinden tepeli batağan, kızıl boyunlu batağan, leylek, angut, kılördek, karaçaylak, deniz kartalı, saz delicesi, turna, uzunbacak, kızılbacak, sumru, Macar ördeği ile sarı başlı kuyruksallayana rastlanıyor.
 
image
 
Yazın doğaseverler ve piknikçilerin akın ettiği gölün kenarı, kışın boş kalıyor. Kış aylarında buz tutan gölde ayrıca doğa sporları meraklılarınca dalışlar gerçekleştiriliyor.
 
Hafik ilçesinin bitişiğinde bulunan Hafik Gölü’nde, her yıl Aralık ayında başlayan yüzeydeki buzlanma, mart veya nisan ayına kadar kalıyor. 
 
image
 
Gölün bu yıl donan yüzeyinde oluşan doğal şekiller ise ilgi çekti. Buz yüzeyinde oluşan ve havadan drone ile görüntülenen oluşumlar dikkat çekti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR