Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EŞSİZ GÜZELLİKLERİ İLE KOLOMBİYA
EŞSİZ GÜZELLİKLERİ İLE KOLOMBİYA
Renkli yapıların, tarihi kasabaların ve eşsiz sahillerin ülkesi Kolombiya, Güney Amerika turuna çıkan gezginlerin mutlaka uğramak istediği yerlerin başında geliyor.
7 Mart 2018, 13:57
 
EZBER BOZAN BİR GÜNEY AMERİKA ÜLKESİ: KOLOMBİYA
 
Renkli yapıların, tarihi kasabaların ve eşsiz sahillerin ülkesi Kolombiya, Güney Amerika turuna çıkan gezginlerin mutlaka uğramak istediği yerlerin başında geliyor.
 
Büyüleyici kumsallarıyla deniz tatilini önemseyenleri cezbeden bu Güney Amerika ülkesi, karlarla kaplı dağları ve bakir ormanlarıyla da doğa tutkunlarının aklını çelecek bir sürü güzelliği içinde barındırıyor.
 
Kolombiya'nın güvenli bir ülke olmadığına dair inanış ise artık çok eskilerde kalmış durumda. Ülkeye ayak bastığınızda hakkında söylenen birçok olumsuzluğun aslında gerçek olmadığını kendi gözlerinizle görebiliyorsunuz. Kolombiya hakkında bildiğiniz her şey en baştan yazılıyor.
 
image
 
MASAL DİYARI GİBİ BİR ŞEHİR
Listemizin ilk sırasında Kolombiya'nın en önemli tatil merkezlerinden biri olan Cartagena bulunuyor. Cartagena aynı zamanda ülkenin en tarihi şehri. UNESCO tarafından 'Dünya Kültür Mirası' listesine eklenen bu şehir, aynı zamanda bir liman kenti. Cartagena yeni ve eski olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bir tarafta büyük gökdelenleri, alışveriş merkezleriyle yeni şehir, diğer tarafta ise rengarenk tarihi evleri ve tarihi eserleriyle eski şehir yer alıyor. Eski şehir, Plaza de Los Coches'teki saat kulesinin altından geçtiğiniz anda başlıyor. Bu aynı zamanda tarihte bir yolculuğa başlamanız anlamına geliyor. Şehrin renkli yapısı ve mimarisi kendinizi masal diyarında gibi hissetmenize sebep oluyor.
 
image
 
CHIVA BUS EŞLİĞİNDE BAŞKA TÜRLÜ BİR EĞLENCE
Yolunuz Cartagena'ya düştüyse mutlaka yapmanız gereken bir şey var. Chiva Bus adı verilen parti otobüsleri için yerinizi ayırtın. Bu otobüslerde Kolombiyalı müzik grupları canlı müzik yapıyor. Hem eğleniyorsunuz hem de iki üç saat sürecek bir şehir turuna çıkmış oluyorsunuz. Otobüsler sabaha karşı sizi şehrin en ünlü salsa kulübü önünde bırakıyor. Sonrası iyilik güzellik.
 
image
 
'SONSUZ BAHAR' MEDELLIN'DE YAŞANIR
Dağların arasında dev gibi bir ovada kurulmuş olan bir şehir düşünün; üzerinde kocaman ve rengarenk papağanların uçtuğu... Medellin'e hoş geldiniz... Bu şehirde her an hareketle iç içesiniz. Kolombiya'nın genelinde olduğu gibi dans, müzik ve eğlence doruklarda yaşanıyor. Medellin'in çok güzel bir lakabı var, insanlar Medellin'e 'Sonsuz Bahar Şehri' diyor. Üstelik Medellin bir anlamda Kolombiya'nın İzmir'i. Çünkü Medellin'in kadınları güzellikleriyle ünlü. Şehrin kadınlarının ünü Kolombiya'da dilden dile dolaşıyor. Son derece yeşil bir yer olan Medellin'in kahvesi de doğal olarak muazzam bir lezzete sahip. Neticede burası Kolombiya. Bir zamanlar Pablo Escobar'ın burada yaşamış olması da şehrin ününe ün katıyor. Yakında Medellin'in sokaklarında çekilmiş bir filme şahit olabiliriz.
 
image
 
DÜNYANIN EN RENKLİ KASABASI
Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarındaki küçük bir kasaba olan Guatape, dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. Rengarenk evleri ve sokaklarıyla film setinden fırlamış gibi duran bu kasaba, Medellin'e çok uzak olmayan bir baraj gölünün kıyısında yer alıyor. Bu şehir, renkli yapısı, eşsiz doğası ve neşeli insanlarının etkisiyle son yıllarda gezginlerin hayallerini süsleyen yerlerden biri olmuş. Kasabanın en tepesinde üç katlı bir manzara izleme kulesi bulunuyor. Kulenin yer aldığı kayaya yüzlerce basamağı olan bir merdivenden çıkıyorsunuz. En tepeye çıktığınızda Güney Amerika'nın en güzel manzaralarından biriyle karşı karşıya kalıyorsunuz.
 
image
 
SALSA'NIN BAŞKENTİ CALI
Kolombiya'da salsa denilince akla ilk Cali gelir. Çünkü Cali salsanın başkentidir. Oraya vardığınız ilk anda dansın ve eğlencenin enerjisi adeta sarıp sarmalar sizi. Bu şehre geldiğinizde akşam vakti en güzel kıyafetlerinizi giyip, salsa yapılan bir mekanı mutlaka ziyaret edin. Kendiniz salsa yapmayı bilmiyorsanız bile sadece izleyin. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde salsanın bu kadar büyük bir tutkuyla yapıldığı başka bir şehir bulamazsınız. Cali'de salsa, sanki şehrin ve insanların ruhuna işlemiş gibi. Cali'nin enerjisi sizi mest edecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR