Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TATİL PLANINDA İLK TERCİH VİZESİZ ÜLKELER
TATİL PLANINDA İLK TERCİH VİZESİZ ÜLKELER
2017’de Türkiye’deki öğrencilerin Yurtdışı seyahatlerinde en çok tercih ettiği yerler arasında vizesiz olmasıyla da büyük ilgi çeken Balkan şehri Belgrad başı çekti. Belgrad’ı sırasıyla Paris ve Bakü takip etti.
25 Şubat 2018, 22:35
 
2017’de Türkiye’deki öğrencilerin Yurtdışı seyahatlerinde en çok tercih ettiği yerler arasında vizesiz olmasıyla da büyük ilgi çeken Balkan şehri Belgrad başı çekti. Belgrad’ı sırasıyla Paris ve Bakü takip etti.
 
Turna.com verileri kullanılarak hazırlanan 2017 Seyahat Raporu, Türkiye'nin uçuş profilini çıkardı. Bu raporda, herkesin tercih ettiği en popüler destinasyonlar, gençlerin, çiftlerin, yaşlıların, çocuklu ailelerin tercih ettiği en popüler rotalar, en ucuz ve en pahalı aylar, en popüler havayolları gibi bilgilere yer veriliyor.
 
image
En Ucuz Aylar Ocak ve Mart, En Pahalı Ay Ağustos
 
2017 Seyahat Raporu'na göre, en ucuz aylar yurtiçi uçuşlar için Mart, yurtdışı uçuşlar içinse Ocak Ayında gerçekleşti. En pahalı ay ise hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuşlar için Ağustos oldu. En ucuz uçuş her şey dahil 23 TL'ye Adana – Antalya arasında gerçekleşirken, en pahalı yurtiçi uçuşu İstanbul – Dalaman arasında 1082 TL'ye satın alındı. Yurtdışında ise Adana'dan Kıbrıs'a 48 TL'ye, İstanbul'dan Atina'ya ise 99 TL'ye uçak bileti satıldı. En pahalı yurtdışı bileti İstanbul – New York arasında 12.553 TL'ye satın alındı.
 
image
 
En Popüler Destinasyonlar Bakü, Amsterdam ve Kiev
 
En popüler destinasyonlarda yurtdışında 2016'ya göre önemli farklılıklar gözlemlenirken, yurtiçi rotalarda değişiklikler sınırlı kaldı. 2016 yılının en popüler destinasyonu olan Bangkok yerine Bakü'ye bıraktı. Amsterdam, Kiev, Paris, Belgrad ve Londra ilk 6 popüler destinasyon arasına girmeyi başardı. Yurtiçinde ise İstanbul, İzmir, Antalya, Adana ve Trabzon geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ilk 5 sırayı aldı.
 
image
 
Öğrenciler Geçen Yıl En Çok Vizesiz Belgrad'ı Sevdi
 
Öğrenciler tarafından en çok tercih edilen rotalar sırasıyla, İstanbul – İzmir, İstanbul – Antalya ve İstanbul – Adana oldu. Yurtdışında ise öğrencilerin en çok seyahat ettiği yerler arasında vizesiz olmasıyla da büyük ilgi çeken Balkan şehri Belgrad ilk sırada yer aldı. Belgrad'ı sırasıyla Paris ve Bakü takip etti.
 
image
 
Çiftlerin Gözdesi Amsterdam, Belgrad ve Paris
 
Çiftlerin yurt içi seyahatlerinde en fazla uçtukları rotalar sırasıyla İzmir – İstanbul, İstanbul – Antalya ve Adana – İstanbul oldu. Bu rotalar 2016 yılında da birebir aynıydı. Çiftler bu yıl Avrupa şehirlerini daha fazla tercih ettiler. Çiftlerde Amsterdam, Belgrad ve Paris en gözde Avrupa şehirleri oldu.
 
Çocuklu ailelerde ise yurtiçinde İstanbul, Antalya, İzmir ve Adana tercih edildi. Yurtdışında ise Bakü, Düsseldorf ve Paris çocuklu ailelerin gözdesi oldu.
 
65 yaş üzerindeki yolcular İstanbul, Trabzon, İzmir ve Antalya'yı tercih etti. Yurtdışında ise İzmir – Düsseldorf, İzmir – Stuttgart ve İstanbul – Paris en popüler rotalar oldu.
 
Yurtiçi uçuşlarda yaş ortalaması erkeklerde 33, kadınlarda 34 olurken; yurtdışında ise erkeklerde 36, kadınlarda 34 yaş ortalaması gerçekleşti. 2017 yılında yaş ortalamaları birer yaş arttı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR