Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA’DAKİ GELİŞİM AVRUPA’DA YAKALANMALI
RUSYA’DAKİ GELİŞİM AVRUPA’DA YAKALANMALI
Erkan Yağcı, “Akdeniz çanağında Mısır, Tunus ve Türkiye geri dönüyor. Mısır yüzdesel anlamda büyük bir gelişim gösteriyor ama rakamları küçük. Türkiye’de de ciddi bir büyüme söz konusu. İspanya’da bu güçlü durum yok. Bu durum Türkiye’ye geri dönüş başladı
20 Şubat 2018, 20:02
 
AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, 2018 turizmine dair değerlendirmede bulunurken,dünya turizm verilerinden örnekler sundu.
 
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye ve Antalya turizmine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 
 
Türkiye turizmini 12 aya yayacak bir yönetim şekline geçilmesi gerektiğini belirten Başkan Yağcı: “2017 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında Antalya’da 1.5 milyon turist ağırladık. 2018’in Ocak ayında ise 100 bin turist ağırladık. Öncelikle mevsimsellik sorununu çözmemiz gerekiyor. Ayrıca turist başına geliri de 1000 dolar seviyelerine çıkarmalıyız” dedi.
 
image
 
“Türkiye’ye geri dönüş başladı”
 
2018’de neler olacak? sorusuna cevap veren Erkan Yağcı, “Akdeniz çanağında Mısır, Tunus ve Türkiye geri dönüyor. Mısır yüzdesel anlamda büyük bir gelişim gösteriyor ama rakamları küçük. Türkiye’de de ciddi bir büyüme söz konusu. İspanya’da bu güçlü durum yok. Bu durum Türkiye’ye geri dönüş başladı olarak yorumlanabilir. Akdeniz çanağında düşüş yaşayan turizm ülkeleri 2018 yılında yükseliyor. Türkiye’nin bu yükselişi tüm dünyanın gündeminde. Turizmdeki bu yükseliş Türkiye’nin imajına da büyük bir katkı sağlıyor. Bu noktada turizmin gücünü görebiliyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Rusya’daki gelişimi Avrupa’da yakalamalıyız”
 
Antalya’nın Ocak ayı verilerini değerlendiren Yağcı; “Antalya geçen senenin Ocak ayında 88 bin turist ağırlamıştı. Bu senenin Ocak ayında ise 100 turist ağırladık. Turist sayısında iyileşme söz konusu. Geçen sene Rusya pazarında büyük bir gelişme gösterdik. Bu gelişimi Avrupa pazarında da yakalamalıyız. Avrupasız Türk turizmi olmaz. Avrupa içinde de Almanya pazarı çok önemi bir noktada. Antalya bu sene Avrupa pazarına damga vuracaktır. Geçtiğimiz günlerde Der Touristik ve TUI’nin üst düzey yöneticilerini ağırladık. Antalya için yüzde 60 ila 80 arasında bir artışın söz konusu olduğunu dile getirdiler. 2018’de 2015 rakamlarını yakalamamız için Avrupa pazarı çok önemli. 2019 yılında ise 2014 yılının kontratlarını yakalamalıyız. Sürdürülebilir turizm için 2014 gelirlerini yakalamalıyız. Fiyatlarımız çok hızlı düşüyor ama aynı hızda yükselmiyor. 2-3 yıl içinde gelirlerimizi eski seviyesine getirmeliyiz” dedi.
 
image
 
“50 milyonluk iç pazar önemli bir potansiyel”
 
Erkan Yağcı, iç pazara da değindi. AKTOB ve Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tur operatörlerimizin de desteği ile erken rezervasyon kampanyası başlattıklarını belirten Yağcı: “İç pazarın önemini 2016 yılında çok ciddi bir şekilde gördük. 80 milyonluk Türkiye’de 18 yaş ve üstündekilerin sayısı 50 milyon. Bu sayı iç pazarın potansiyelini de gözler önüne seriyor” dedi.
 
image
 
Antalya 2023 yılında 20 milyon turist ağırlayabilir”
 
AKTOB Başkanı Yağcı, Türkiye turizminin 2023 hedefine de değindi: “Türkiye, 2023 yılında 63 milyon turist, Antalya ise 20 milyon turist ağırlayacaktır. 2018 yazında ise Avrupa ve Rusya pazarının büyüyeceğini öngörüyoruz. Antalya olarak 12 milyon turist sayısına ulaşacağız. 2018 yılı Avrupa yılı olacak” dedi.
 
“Hem turist sayısını hem de gelirleri artırmak istiyoruz”
 
Turist sayısı ve gelir tartışmalarına da açıklık getiren Yağcı: “1 milyon yatak kapasitesine sahibiz ve bu kapasiteyi doldurmamız gerekiyor. Bu açıdan bakıldığı zaman turist sayısı gerçekten önemli. Turizmciler olarak hem turist sayısını hem de geliri artırmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR