Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA FESTİVALLERİNE BÜYÜK İLGİ
DÜNYA FESTİVALLERİNE BÜYÜK İLGİ
Yeni yılın ya da baharın coşkusunun binbir farklı tonunu yansıtan eğlencelerden dini bir dönüm noktasını kutsayan kalabalıkların şevkine, göklere yükselen dilek fenerlerinin ışıltısından göz alıcı maskelerin ve kostümlerin renk cümbüşüne, dünyadaki en özel festivallere rezervasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.
6 Kasım 2017, 11:14
 
FEST Travel  dünyanın en keyifli festival ve karnavallarının coşkusuna birbirinden özel kültür,sanat ,gurme,eğlence ve macera dolu tatil programları sunuyor.
 
TİMKAT FESTİVALİ VE AKSUM DİKİLİTAŞLARI
17 - 23 Ocak 2018
 
Kahvenin doğum yeri, Mavi Nil’in kaynağı Etiyopya’nın yarısı Ortodoks olan nüfusu, her yıl Ocak ayında Timkat Festivali’ni kutluyor. Hz. İsa’nın Ürdün Nehri’nde vaftiz edilmesinin kutlandığı bu festival, erkeklerin bembeyaz, kadın, çocuk ve papazların rengârenk giysilere büründüğü bir renk cümbüşü. Dünyaca bilinen ilk hominid, 3,2 milyon yaşındaki Lucy, bir zamanlar Doğu Roma ile Pers imparatorlukları arasındaki en büyük krallık Aksum ve 13. yüzyılda toprak ve kayalara oyularak inşa edilen önemli hac merkezi Lalibela Kiliseleri ile Etiyopya, zihninizdeki Afrika algısını değiştirecek.
 
VENEDİK KARNAVALI
2 - 5 Şubat 2018
 
Bir “dünya mirası” olan muhteşem yüzen şehirdeki karnaval heyecanına, onbinlerce kişinin birbirinden göz alıcı kostüm ve maskelerle yaşadığı coşkuya bu sene siz de ortak olun. Birkaç yıl öncesine kadar ‘Türk Uçuşu’ olarak adlandırılan “Melek Uçuşu”nu, “Marialar’ın Geçişi”ni, maskeli ve kostümlü geçit törenini izleme imkânı yakalayın. Venedik gotiği ve Rönesansının en önemli sanatçılarının eserlerini barındıran Accademia Galerisi’ni gezin. Kanalları, sarayları, gondollarıyla İtalya’nın romantizm başkentini bu yıl da siz keşfedin.
 
image
 
KANARYA ADALARI VE TENERİFE KARNAVALI
9 - 15 Şubat 2018
 
Rio’dan sonra dünya çapında rağbet gören ikinci büyük karnaval olan Tenerife Karnavalı, Şubat ayında Kanarya Adaları’nı Atlas Okyanusu’nun gözdesi haline getiriyor. Sadece FEST farkıyla deneyimleyeceğiniz bu karnavalın coşkusuna en güzel rotalar ve doyumsuz manzaralar eşlik edecek: UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Teide Ulusal Parkı ve San Cristobal de La Laguna; eş-başkentler Las Palmas ile Tenerife, mimar ve sanatçı Cesar Manrique’in şekillendirdiği volkanik ada Lanzarote…
 
HOLİ FESTİVAL’Lİ KATMANDU-HİNDİSTAN
22 Şubat - 6 Mart 2018
 
Baharın gelişini Asya’nın en renkli festivallerinden birinde kutlayın, Holi coşkusunu Hindistan’da yaşayın, Nepal’in başkenti “aşk şehri” Katmandu’yu gezin. UNESCO Dünya Mirasları, Hindu, Budist, Caynacı, Parsi, Sikh inançları ve tapkıları, Tantrizm, milyonlarca tanrı ve tanrıça; doğu felsefeleri, yaşam biçimleri, ölü yakma törenleri, ayinler ile hafızalardan çıkmayacak bir festival deneyimi!
 
TAYVAN’DA FENER FESTİVALİ
24 Şubat - 4 Mart 2018
 
Türkiye’den ilk ve tek katılım fırsatıyla, dünyanın en büyük fener festivalinde dilek tutmak için gün sayıyoruz! Çin kaynaklarına göre 3. yüzyıla kadar giden ve Aborijin kültürü ile yoğrulmuş bir tarihi olan Tayvan’ı ölene dek diktatörlükle yöneten Çan Kay Şek’in mirasının, Çin’in 10 bin yıllık tarihini yansıtan Ulusal Saray Müzesi’nin, Asya’nın 7 harikasından biri kabul edilen Taroko Geçidi’nin görüleceği gezide Çin ve Japon kültürlerinin harmanını bir arada soluyacaksınız.
 
SONGKRAN FESTİVALİ İLE DOLU DOLU TAYLAND
6 - 15 Nisan 2018
 
Mon, Cava, Tay, Khmer, Birmen ve Siyam kökenli halkların izlerini taşıyan Tayland’da yeni yılın kutlandığı Songkran Festivali’nin coşkusuna ortak olacağınız bu programda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Sukotay, Kuzey Tayland’ın incisi Chiang Mai ve akılalmaz güzellikteki nehir boylarında gezintiler; “uzun boyunlu kadınlar” kabilesini ziyaret ve manastırları, pagodaları, ilginç pazaryerleri ile bölgenin farklı kültürlerinin keşfi yer alıyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR