Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOMUZ SOSİSİ VE BİRAYA YENİLDİK
DOMUZ SOSİSİ VE BİRAYA YENİLDİK
Avrupa’nın en gözde turizm fuarları arasında gösterilen Hollanda Utrecht Turizm Fuarı, Türkiye açısından sönük geçtiği bildirildi.
25 Ocak 2015, 09:47

 

Avrupa’nın en gözde turizm fuarları arasında gösterilen Hollanda Utrecht Turizm Fuarı, Türkiye açısından sönük geçtiği bildirildi. 

Özel Belgeli Özel Nitelikli Turistik ve Butik Otelciler Birliği Derneği (ÖZBİ) Başkanı Ufuk Arslan, fuar dönüşü yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürü zenginliklere sahip olmayan ülkelerin bile fuarda kendilerini Türkiye’den daha iyi tanıtabildiklerini söyledi. 

Sadece sosisi kullanan Almanya ve Avustralya’nın standlarının önünde gün boyu uzun kuyruklar oluştuğunu anlatan ÖZBİ Başkanı Ufuk Arslan, ‘’Biz de Hollanda ve Avrupa genelinde çok sevilen dönerimizi fuara götürebilirdik. Döner ve ayranla  bile Türkiye standlarında büyük bir hareketlilik yaşabilirdik. Zengin bir yemek kültürümüz olmasına karşılık tek bir dondurmacı ile yetindik.  Kışın Hollandalı dondurmayı ne yapsın?” dedi. 

Bu ülkelerin açtıkları büyük standlarına  gün boyu ilgi gösterildiğini belirten Arslan, domuz sosisi ve bira ile hem ülkelerini tanıttıklarını hem de ticaret yaptıklarını kaydetti. 

Türk turizmcilerin kendisi de fuara ilgisizdi

Arslan’a göre Türkiye’de marka olmuş bir döner firması ile çok rahatlıkla Utrecht’te fark yaratılabilir; hatta dönerin yanı sıra bir Türk bira markası Hollanda’ya götürülebilirdi. Hollanda pazarının Avrupa’nın önde gelen bir pazar olduğuna dikkati çeken Arslan, turizm profesyonellerini de eleştirdi: “Utrecht uzun bir fuar. İlk gün turizm profesyonelleri fuarı ziyaret eder. Daha sonra fuar halka ve gazetecilere açılır. İkinci günden sonra Türkiye standlarının yarısı boşaldı. Gelen turizmciler ülkeyi gezmeye çıktı. Halka inip tanıtım yapmayı amaçlamadıkları kesin.”

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR