Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARAKÖY'DE DÜNYA MARKASI YATIRIM
KARAKÖY'DE DÜNYA MARKASI YATIRIM
Dünyanın en önemli butik otel zincirlerinden Morgans Grup’un en yeni oteli 10 Karaköy, A Morgans Original’ın açılışı, 19 Aralık 2014 Cuma günü, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılımıyla gerçekleşti.
20 Aralık 2014, 12:53

 

Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açan Morgans Grup, İsmail Ekşioğlu’nun sahibi olduğu Ne Sa Turizm A.Ş ile önemli bir iş birliğine imza attı. 

Los Angeles, New York, San Francisco, South Beach ve Londra’dan sonra Türkiye pazarına giren Morgans Grup, Büyük Balıklı Han’ın bulunduğu tarihi binada ilk otelini açtı. Şehrin kültür ve tarih merkezi olarak kabul edilen Karaköy’de yer alan 10 Karaköy, A Morgans Original’ın 19 Aralık Cuma günü gerçekleşen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katılarak açılış kurdelesini kesti. Türkiye’de butik otel anlayışına yeni bir boyut kazandıracak 10 Karaköy, A Morgans Original’ın açılışına Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan gibi önemli isimler katıldı.

image

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kuşkusuz İstanbul’da yapılan her tesis turizme kazandırılmış bir değerdir. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyada yabancı ziyaretçi kabul etmede 6. sıradayız. Yılda 34 milyon turisti ağırlayan Türkiye, turizm sektöründen 32 milyar dolar gelir elde ediyor. Karaköy, turizm sektöründe İstanbul’un yükselen değeri, bu sebeple bizim bakanlığımız açısından önemli kazanım. Geçmişin ticaret ve finans merkezi olan bu bölge şimdi kültür, sanat ve turizm merkezi olmaya doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Neo klasik mimariyi modern mimariyi çok iyi bir tasarımla buluşturan 10 Karaköy A Morgans Original’ın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu mekanı, sahip olduğu tarihe ve hafızaya uygun bir şekilde restore ederek turizm sektörüne kazandıranları Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ayrıca kutluyoruz. Bu otelle birlikte Morgans Grubu ülkemize geliyor. Ülkemize gelmeleri kendileri içinde bir dönüm noktası olacaktır.

image

KARAKÖY’E YEPYENİ BİR SOLUK…

19’uncu yüzyılda hastane olarak kullanılan Büyük Balıklı Han’ın tarihi yapısı bozulmadan yenilenen otelin sanat danışmanlığında ise Tuğba Doğan ve Evren Basık’ın imzası yer alıyor. 10 Karaköy A Morgans Original’da 25 Standart, 17 Superior, 24 Deluxe, 3 Loft Suite, 1 Loft Terrace Suite ve 1 Penthouse olmak üzere toplam 71 oda bulunuyor. Konforun şık detaylarla harmanlandığı odalarda LED TV, kasa, iPod docking station ve espresso makinesi bulunuyor. Karaköy Limanı’na 3 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan otel, Sultanahmet’e 4 km, Taksim’e 3 km, Atatürk Havalimanı’na ise 20 km uzaklıkta yer alıyor. Konumlandırma olarak iş merkezlerine yakınlığıyla da öne çıkan 10 Karaköy A Morgans Original’da, 73 metrekarelik 70 kişi kapasiteli toplantı salonu da yer alıyor. 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR