Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SICAK İNSANLARIN DİYARI MEKSİKA
SICAK İNSANLARIN DİYARI MEKSİKA
Bir buçuk yıl önce işinden ayrıldı. Dünya seyahatine çıktı. Kuşçu’ya Orta Amerika’da ulaştık. Meksika’nın Guanajuato şehrine birkaç gün için gitti, beş hafta kaldı. Şehrin canlı, aktivitelerle ve sıcak insanlarla dolu, güvenli bir yer olduğunu söylüyor.
23 Kasım 2014, 15:21

 

Meksika’nın özgür ve egemen eyaleti Guanajuato’da beş hafta

 

Armağan Kuşçu (33) bir reklam ajansında prodüktördü. Bir buçuk yıl önce işinden ayrıldı. Dünya seyahatine çıktı. Kuşçu’ya Orta Amerika’da ulaştık. Meksika’nın Guanajuato şehrine birkaç gün için gitti, beş hafta kaldı. Şehrin canlı, aktivitelerle ve sıcak insanlarla dolu, güvenli bir yer olduğunu söylüyor.

image

Guanajuato’ya gitmeye nasıl karar verdiniz?  
Önceden pek fikrim yoktu. Meksikalı bir arkadaşımın önerisi üzerine gitmeye karar verdim. Yüksek rakımda eski bir koloni. Fakat diğer İspanyol kolonilerinden farklı yerel özellikler barındırıyor. Birkaç gün için gittiğim şehirde beş hafta kaldım.

Nereleri gezdiniz?
Canlı bir üniversite şehri. Gençler  ağırlıkta. Fazla aktivite imkânı var. Birçok kilise, anıt ve meydanları gezdim. En çok beğendiğimse rengârenk sokaklardı. İrili ufaklı, karakteristik binalar gökkuşağı kadar güzeldi. Jardin De Union’da ağaçların altında vakit geçirmek de unutulmazdı. Her köşe başında yöresel şarkılarını söyleyen müzisyenlere denk geliyorsunuz... Ben gidemedim. Her sene ekimde gerçekleştirilen ‘El Cervantino’ şehrin en önemli sanat ve kültür festivali.

Sizin gittiğiniz bölge tehlikeli miydi?
 Hiçbir güvenlik problemiyle karşılaşmadım. Meksika’da geçirdiğim üç buçuk ayda ülkenin birçok bölgesine gittim. Tehlikenin abartıldığını ve şehir efsanesine dönüştüğünü düşünüyorum.

İlginç bir olay yaşadınız mı? 
İspanyolca kursuna gittiğim yerde 10 ay önce Moğolistan’da tanıştığım Japon arkadaşımla 12 bin kilometre uzakta karşılaşmak unutulmazdı. Meksikalı sekiz öğrenciyle aynı evi paylaştım.

Aynı deneyimi yaşamak isteyenlere önerileriniz var mı?
Biraz İspanyolca öğrenirlerse çok faydalı olur. İspanyolca öğrenmek için Guanajuato harika bir yer. İnsanlar çok sıcak. Yeter ki iletişim kurmak isteyin, onlar her zaman hazır. Pazarlara, lokantalara, kafelere uğrayın. Şehrin atmosferine bayılacaksınız.

Bu mevsim gitmek için uygun mu? 
Guanajuato 2 bin metrede kurulu. Kışın biraz serin. Yaz biraz daha sıcak fakat yağışlı. Yılın her dönemi seyahat edilebilen bir yer.

Yemekleri nasıldı? 
Damak tadıma çok uygun. Eğer acı ve et yemeklerinden hoşlanıyorsanız tam size göre. Her şey acı. Biralar bile. En popüler yemekse taco tabii. Bu Meksika dürümleri her köşe başında var. Öğle yemeği için lokantaların günlük çıkardığı çorba, salata, etli yemek, pilav ve tatlıdan oluşan mönüler oldukça lezzetli ve doyurucu. Meksika’da sabah saatlerine kadar sokak yemekleri bulunabilir, aç kalma sorununuz hiç yok.

image

Meksika’yı Orta Amerika ülkelerinden ve bu bölgeyi Meksika’dan ayıran ne gibi kültürel farklılıklar var?
Şu an dünya seyahatimin Orta Amerika ayağındayım. Dolayısıyla doğal güzellik, tarih, kültür, hepsi bir arada. Meksika kolonyal dönemde İspanya’nın en önemli bölgesi olmuş. Ayrıca Maya kültürü de bu topraklarda filizlenmiş ve gelişmiş. Dolayısıyla Meksika çok zengin bir karışıma sahip. Guanajuato ise Orta Amerika’nın mutlaka görülmesi gereken şehirlerinin başında geliyor.


Guanajuato’da neredeyse tüm yemekler acı. Hatta biralar bile...

En sevdiği 5 şehir: Oaxaca (Meksika), New Orleans Seul, Luang Prabang (Laos), Melbourne
Seyahatte ne okur?: Roman
Seyahatten ne alır?: Kartpostal
Seyahatte ne yer ne içer?: Yerel lezzetler
Seyahatte nerede kalır?: Hostel, couchsurfing (ücretsiz misafirlik)
Kiminle seyahat eder?: Yolda tanıştığı gezginlerle
Seyahat çantasının vazgeçilmezleri: Fotoğraf makinesiimage

Önder Öndeş

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR