Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR ÜLKE DAHA VİZEYİ KALDIRDI
BİR ÜLKE DAHA VİZEYİ KALDIRDI
Son aylarda vizelerin karşılıklı kaldırıldığı Belarus ve Moldovya'dan sonra  bu defada Dominik Cumhuriyeti ile vizeler kaldırıldı.
1 Temmuz 2014, 10:31

 

Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti arasında her iki ülkedeki diplomatik ve resmi pasaport hamilleri için 6 ay içinde 90 güne kadar karşılıklı seyahatleri için vize zorunluluğunun kaldırıldığı anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son aylarda vizelerin karşılıklı kaldırıldığı Belarus ve Moldovya'dan sonra  bu defada Dominik Cumhuriyeti ile vizeler kaldırıldı.

15 Nisan'da Santa Domingo'da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Dominik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik ve Resmi Pasaport Hamillerine Karşılıklı Vize Muafiyeti Sağlanmasına Dair Anlaşma”ya göre Türkiye'den diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri ile Dominik Cumhuriyeti'nden diplomatik ve resmi pasaport sahipleri, 6 aylık süre içinde 90 günü aşmayacak şekilde taraf ülkenden transit geçmek, ülkesinden çıkmak ve geçici olarak ikamet etmek için vize alma yükümlülüğünden muaf tutulacak.
image


İki ülke arasındaki karşılıklı ilişkileri geliştirerek diplomatik ve resmi pasaport hamillerine kolaylık sağlamak amacıyla imzalanan anlaşma, her bir tarafın ülkesinde mukim uluslararası örgütlerin mensubu olan diplomatik ve resmi pasaport hamillerinin aileleri için de geçerli olacak.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR