Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'NİN KLAS TATİL BELDESİ BODRUM
TÜRKİYE'NİN KLAS TATİL BELDESİ BODRUM
Belediye seçimlerinden sonra önceki dönemde de Bodrum’da başarılı bir belediyecilik yapan Mehmet Kocadon, tekrar 5 yıl için Belediye Başkanı seçildi. Bodrum halkının Kocadon’dan beklentileri büyük.
4 Mayıs 2014, 13:45

 

Belediye seçimlerinden sonra önceki dönemde de Bodrum’da başarılı bir belediyecilik yapan Mehmet Kocadon, tekrar 5 yıl için Belediye Başkanı seçildi. Bodrum halkının Kocadon’dan beklentileri büyük.

 Gelelim Bodrumun Türkiye için önemine, Bodrum hakikaten 778 bin km karelik Türkiye’mizin en nadide ve en güzel tatil beldesi. Her ne kadar Türkiye’de belirli sosyetik çevreler veya basında bir Bodrum-Çeşme çekişmesi yaratmak isteseler de, Çeşme çok küçük İstanbul’un küçük bir köyü havasındayken, Bodrum bugün Luxemburg’un iki katı bir yüzölçümüne sahip, her koyu, her bölgesi ayrı bir güzellik içinde. Bodrum’da bu özelliklerini tespit eden Hollandalı, Norveçli, İsveçli turistler bu beldeye gelerek konutlarını satın almışlar, büyük bir çoğunluğu burada kışlıyor.image

Aynı gelişmeyi İngilizler için de söyleyebiliriz.

Bazı yaz aylarında Bodrum’un şehir içinde neredeyse Türk’ten çok İngiliz turist görmek mümkün. Bodrum’un özelliklerinden biride hakikaten çok güzel otellerin burada yapılmış olması.

Rixos’un her açıdan dört dörtlük otelinin yanında, Savoy Otel, bodrum şehir merkezindeki The Marmara Oteli gelenleri mutlu edecek durumda. Bodrum Türkler için önemli bir turizm alanı, gayet güzel yapılı Rezidanslara da sahip, Gündoğan’da Olamare Rezidans, Yalıkavakta Yalı Evleri ve bunların birkaçı. Bunların sayılarını daha da artırmamız mümkün, kentteki güzel restoranlar, kaliteli yemekleriyle İstanbul’la rekabet edecek durumdalar.

Ayrı bir özellikte gerek Bodrum marinasının güzelliği, güzel yemeklerinin dışında, her akşam müziği ve restoranı çok iyi Rekabet etmek için Mansimov’uz yeniden oluşturduğu Yalıkavak Marina’da yabana atılacak bir yer değil,  yavaş yavaş kaliteli turistler yatlarıyla buraya geliyorlar. Turistlerin çok ilgisini çeken bir bölüm Bites. Bites daha ziyade Türk gençleriyle yabancı turistlerin tercih ettiği bir yer. Bütün oteller denize sıfır durumda, İngiliz turistlerin mekânı olarak gördüğümüz Hotel Manuela, burada fazla lüks olmasa da tüm istekleri karşılayan bir mekan. Bunun gibi birçok mekânı burada görmemiz mümkün. Kentin bu özelliklerini saydıktan sonra gelelim biraz da kusurlarına.

Kusursuz güzel olmaz derler, bu güzelin de 5 tane kusuru var. İlk olarak ulaşım, özellikle yurtdışından gelişler oldukça güç, Antalya’ya Duesseldorf’tan yaz aylarında günde 6 tane uçak kalkarken, Bodrum’a en fazla haftada 1 bilemediniz 2 tane uçak kalıyor. Bu sadece Almanya için değil, diğer bölgeler içinde geçerli. Bırakın yurtdışını Ankara’ya bile doğru dürüst uçak seferleri yok.image

Türk Hava Yolları büyük çoğunlukla aktarmalı uçuyor.

Pegasus, insanı rahatsız eden bu havayolları günde bir kez uçuyor, fakat Pegasus’la uçmak büyük bir eziyet diyebilir. İkinci olarak belirli bölgelerin yolları, eksiden belde belediyelerin yapım alanlarına girdiği için çok kötü bir durumda.

Bodrumdan Yalıkavak’a, Yalıkavak’tan Gündoğan’a giden yollar ve bu beldelerdeki ara sokaklar karayollarınında ihmaline uğramış, oldukça sorunlu yerler. Üçünü olarak şunu söyleyebiliriz, yurtdışı tanıtımı Bodrum’un oldukça eksik. Yılda bir kere geleneksel Berlin fuarına katılıp, orda küçük bir stant alıp Alman turistlerin gelmesini beklemenin çağı geçmiş bulunuyor. Bunun için artık yeni adımların atılması lazım. Bu adımların biri de Belediye’nin ve Bodrum Ticaret Odasının ortak işlemlere girmesi, bu kolay bir iş. İkisinin de başında iki kardeş, Kocadon’lar bulunuyor. Kocadon’ların işbirliğiyle bu konuda adımlar atılabilir. Özellikle Bodrum’a ucuz İngiliz’in yanında, Almanca konuşan ülkelerden Almanya, Avusturya, İsviçre’den turist getirilir ve yine de Almanca konuşulmasa da herkesin Almanca bildiği Hollanda da bu gruba dahil edilebilir. İstanbul kalkınma Ajansı, İstanbul’a bu dört ülkeden nasıl daha fazla turist getirilir çalışmaları içeresinde. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da bu konuda adım atması lazım.

image

Profösör ,Dr Faruk ŞEN

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR