Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TURİZM FUARI EMITT'E BÜYÜK İLGİ
TURİZM FUARI EMITT'E BÜYÜK İLGİ
18. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı TÜYAP kongre ve fuar merkezinde renkli açılışla başladı ve  katılım rekor seviyeye ulaştı.
1 Şubat 2014, 08:51

 

18. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı TÜYAP kongre ve fuar merkezinde renkli açılışla başladı ve  katılım rekor seviyeye ulaştı.

30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 18. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 71 ülke ve 4 bin 500 katılımcı ile rekor katılıma ulaştı.

Doğu Akdeniz bölgesinde ve Türkiye’de düzenlenen turizm fuarları içinde yurtdışı katılımı en yüksek fuar olarak gerçekleşen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın bu yıl yüzde 5 daha büyümesiyle rekor katılım sağlandı.

Bakan Ömer Çelik: Hedef turizmde ilk 5 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik fuarın açılışında “Turizm dünyanın en sivil, en demokratik sektörüdür” sözleri ile başladığı konuşmasında, turizmin dünyada kaybedeni olmayan tek ilişki biçimi olduğunu söyledi. Türkiye’nin 2002’den beri turizmde yüzde 200’lük bir büyüme kaydettiğini dile getiren Çelik, hedefin dünyada ilk 5’e girmek olduğunu ifade ederek turizmin yalnızca bir ekonomi projesi değil, aynı zamanda bir barış projesi olduğunu kaydetti. 

Handan Acıkök: Emitt’in başarısı tüm ülkenin başarısıdır

Emitt’in dünya turizminde en önemli fuarlardan biri haline gelmesini değerlendiren Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök Türkiye’nin kültürel olanaklarına ve rakiplerine göre hızlı büyümesine dikkat çekti. “Emitt’in başarısı tüm ülkenin başarısıdır” diyen Acıkök, rekor katılım sağlanan fuarla ilgili görüşlerini paylaştı:

“Türkiye’nin turizmde gösterdiği başarılı performans bu yıl Emitt fuarının ihtişamı ile taçlandı. 71 ülkeden katılımcı fuarda yer alıyor. Nepal, Mauritius, Kamboçya ve Moğolistan bu yıl ilk kez fuara katılan ülkeler. Gösterilen yoğun ilgi tesadüf değil. Türkiye’nin turizmdeki potansiyeline bu fuarla bir kez daha tanıklık etmiş olduk. Sadece deniz-kum-güneş konsepti ile değil pek çok alanda Türkiye ön planda. Önemli kültürel olanakları ve rakiplerine göre daha hızlı büyümesi, Türkiye’yi öne çıkaran etkenlerden birkaçı. Emitt’in yoğunluğu gelecek adına olumlu sinyaller veriyor”

“Sağlık turizmi lokomotif olabilir”

Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyeline işaret eden Türk Hair Trans Genel Direktörü Handan Acıkök, Emitt fuarında sağlık turizmini, parlayan yıldız olarak gördüklerini kaydetti. Avrupa’ya kıyasla kaliteli sağlık hizmetlerinin üçte bir fiyatına verildiğini belirten Acıkök, her yıl 300 binden fazla kişinin Türkiye’de sağlık hizmeti almak için başvuru yaptığını söyledi. Başta Turk Health Tourism olmak üzere sağlık turizmi şirketlerinin sektörde lokomotif rol üstlendiğinin altını çizen Acıkök, karşılıklı olarak kalkan vizelerin de turizme olumlu yansımalar yaptığını sözlerine ekledi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR