Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR TATİLDEN FAZLASI '' EFSANE BODRUM ''..
BİR TATİLDEN FAZLASI '' EFSANE BODRUM ''..
Bodrum, bilenii bilmeyene anlattığı,anlatırken sadece bir tatil  şehri değil, tutkulu bir aşkı bir yaşam biçimi anlattığı br yerdir. Hayalindeki yaşam beldesi,ufkunda canlandırdığı kaçış noktası ve mutluluk iksiridir. bir Tutkulu sahnelerin hıuzlı ve kuralsız aşıkların   sehridir  Efsanedir Bodrum.
16 Kasım 2013, 22:13

Bodrum, bilenii bilmeyene anlattığı,anlatırken sadece bir tatil  şehri değil, tutkulu bir aşkı bir yaşam biçimi anlattığı br yerdir. Hayalindeki yaşam beldesi,ufkunda canlandırdığı kaçış noktası ve mutluluk iksiridir. bir Tutkulu sahnelerin hıuzlı ve kuralsız aşıkların   sehridir  Efsanedir Bodrum.

image

...Halkarnas balıkçısının efsanesi,beyaz badanalı evlerin ve onları çevreleyen tepelerin yükselen gölgelerini, Kale surlarından yansıyan güneş ışığını kalenin ışıkları bir yanarken, bunların gök mavisi gölgelerini izlerken büyülenen bir vaha'dır.Bir tutkudur bir vazgeçilmezdir

Bodrum‘da iyotun verdiği bol enerjiyle, geceler gündüze, gündüzler geceye döner.

image

Bodrum'un özel bir yeri Marina‘ve Neyzen Teyfik caddesidir.Cadde  boyunca  limanın önünde uzanan Restoran , kafe ve barlar Bodrum tutkunlarının vazgeçilmezidr.

Argentina Tango,,Memedof,Kocadon,Gemibaşı,Yhat clup,Küba,Helva,,Zuzu ,Fink,Victoria   Bodrum müdavimlerinn favori mekanlarıdır.

… En iyi seyir yeri ise Bardakçı tepesi değirmenler ve tepedeki anfitiyatrodur.

image

Hakkıyla bir seyir istendiğinde, akşam alacakaranlığında değirmenler tepesi Bodrum aşklarının başladığı nokta olmuştur ve özel bir ambiyansı olan amfitiyatro Bodrum‘u, limanı, kaleyi ve ardında bir uçtan öbür uca uzanan Ege‘yi ayaklar altına serer.

Amfitiyatrodan yavaş yavaş aşağı doğru inilirken, sakin çevreye girilir. Çocuklar cıvıl cıvıl oyuna dalmışlardır… İş saatleri sonrasında, açık bahçelerde veya evlerinin önündeki merdivenlere oturmuş anne ve babalar işten sonra, çay, bira veya rakılarının keyfini çıkarmaktadırlar.

image

Bodrum‘un tüm sokaklarında konuklar akın akın sahilin yolunu tutarlar…Bodrum kafe veya denizcler kahvesnn olduğu meydan cıvıl cıvıldır çayınızı içip keyif yapın hatta Bodrum sevgilsi Cemil İpekçi'nin tasarım çadırınıda hediyelik bakın derim.

 Yemekten önce  Azmakbaşına doğru yürünür Leman yada Mavi'nin sahilinde  bir kokteyl alınır ,şarap ya da bira yudumlanır.

image

Burada akşam yemekleri tüm kaygılardan uzak, yavaş yavaş ve saatler boyu sürebilir.

Bodrum restoranlarında geleneksel Türk yemeklerinden çağdaş batı yemeklerine kadar değişen yiyecekler geniş bir yelpazede sunulur.

Bodrum'da son yıllarda meyhaneler sokağı vaz geçilmezlerdendir ,her an bir eş dost görme olasılığı yüksek sokak bambaşka bir atmosferdir.

Meyhaneler sokağı Bodrum'a özgü tat ve hazdır. Burada yemek bir karın doyurmak değil keyf ve dostluk ortamıdır. 

Yemek rakı ve mezelerle başlar ,balıkçı tezgahlarından seçilerek masaya gelen taze lezzetli balıklarla devam eder ,tatlı olarak meyve ve tahin helva kavurması ile sohbet kahkahalar ile sonlanır.

image

Gece sonlanmaz yeni başlıyor Bodrum gecesi

Yemekten sonra Bodrum şafak vaktine kadar uyanıktır. 90 lardaki kadar olmasada barlar sokağında bir kaç bar hala Barlar sokağının ruhunu yansıtır

Ora Bar da kapandı tıpkı Kestane,Yetti Gari Sokak Bar gibi maalesef çakma tekstil ürünü satan Bodrum'a en büyük zararı veren satıcılara yenik düştü. .

image

Ama bugünün barlar sokağında Veli,Fora Mavi White House ,Campanella ,Alem Bar,Halikarnas Disco ,Catamaran ,Kortan,Kule Bar ve son dönemin popüler mekanı Mandalin barlar caddesinin ruhu olarak Bodrum gecelerinin sesi olmaya devam ediyor..

Bodrum'da  sıcacık atmosferli kıyı kahveleri, ışıklandırılmış kale duvarlarının canlılığı, gözlenen kalabalık sokaklardaki kenar barlar ve buralarda günün müziği dalga dalga ruhlara işler. Bazı kulüplerde ise Türk Folk Müziği veya caz müziği canlı olarak çalınır. Bazı otel ve tavernalarda düzenlenen Türk Geceleri‘nde ise saz ve zurna eşliğinde dansözler masalar arasında raks ederler.

image

Gece gösterilerinden sonra en popüler olan da piyasa yaparak görmek ve görünmektir.

Akşam yemeğinin ardından sokaklarda amaçsızca dolaşılır ve bir yerde koyu bir fincan Türk kahvesi, bir fincan çay veya daha kuvvetli bir şeyler içilir.

Bodrum‘un güzel ikliminde gündüz geçen hoşça vakit güneşin batışıyla sona ermez. Kıyı restoranları tüm akşam boyu açıktır.

Bir tekne ile  Bodrum‘un ışıltılarından uzaklaşıldığında, semaları  bir parlaklık kaplar. Bu büyülü görüntü en iyi şekilde, Karaada‘daki sıcak su kaynağının dışında demir atarak  seyredilebilir.

image

Bodrum'da vazgeçemediklerim

Mis kokulu ince kabuklu ,çekirdekli Bitez Mandalinası,,Bitez dondurması,Yunuslar pastanesnden  nefis tatlar,Gümüşlük'te kahvaltı

Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR