Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARADENİZ'DEKİ İBİZA '' VARNA ''
KARADENİZ'DEKİ İBİZA '' VARNA ''
Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki tatil merkezi Varna’nın yolunu tuttum.Şunu rahatlıkla söyleyebilirim Varna yanıbaşımızdaki İbiza
3 Eylül 2013, 10:05

 

Varna’nın kış aylarında da güzel yazımdan sonra "ee hani bu yazının yaz versiyonu" diyenler için geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki tatil merkezi Varna’nın yolunu tuttum.

image

Varna yaz dönemi müthiş bir kentmiş, bu kadar yakınımda olup neden hiçbir yaz buraya gelmedim diye pişmanlık duydum. Yıllardır neredeyse yaz mevsimlerinde tüm zamanım Bodrum'da geçiyordu, bu yaz biraz Bodrum’u ihmal ettim ama değdi.

image

 Dereköy, Burgas daha sonra Varna

4 günlük Varna gezime İstanbul’dan özel araçla çıktım, önce Karadeniz kıyısındaki Türkiye’ye bir saat uzaklıkta olan liman ve turzm kenti Burgas şehrine ulaştım... Öncelikle Bulgaristan'a araçları ile gitmek isteyen fakat geçmişte olan birçok olayın etkisi ile bu yoldan çekinenlere önerim ben gündüz yolculuk yaptım, yol hem keyifli hem güvenliydi yemyeşil yollarda güvenle araç kullanılıyor bu yüzden güvenlik sorunu yaşamazsınız derim.

image

Sınırı geçtikten sonra bir süre çok düzgün olmayan asfalt yol doğa güzelliği karşısında çok sorun olmayacaktır. Bulgar sınırını geçtikten sonra eskiden beri söylenen Bulgar mafyası yol kesip araç çalıyor hikayelerine pek inanmayın.

 Varna’ya giderken Burgas yolunuzun üstünde,uğrayın

Bir tatilimde birkaç gün kalmayı planladığım Burgas’da mola verip bir şehir turu atın ve merkezde aracınızı park ederek şehir içinde yürüyüş yapıp yamek molası verin derim. Tavsiye edeceğim restorant buranın efsane şarabının adı olan Rubiyata Balkans Restaurant.

image

 Bulgaristan’ın tatil beldesi olarak ünlü Varna ülkenin aynı zamanda en büyük liman kenti...

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki en güzel şehri olduğu kadar iç turizmin Bulgaristan’daki en önemli adresi. 

Varna tam bir tatil cenneti fakat Türkleri çoğunlukla kumarhanelerde görebilirsiniz. Renkli ışıklarıyla Casinolar geceleri adeta küçük bir Las Vegas’ı andırıyor ben şahsen adımımı atmadım çünkü Ibiza ve Ayia Napa gibi gecelerininden geri kalmayan gece hayatı bana daha cazip geldi.

image

Varva’nın15 km’lik bir sahil şeridi var ve heryer dükkanlarla dolu, Herçeşit hediyelik eşya ve restaurantı bulabilirsiniz geceleri ise kesinlikle yaz dönemi için avrupanın en iyileri arasında 

image

Kıyı boyunca uzanan doğal bahçeleri, sapsarı-incecik altın kumlu plajları, sazdan kulübeleri, operası, Pencho Slaveykov şehir kütüphanesi, devasa spor sarayı, sıra sıra şık cafeleri, temizliği, düzenliliği ve her yıl düzenlenen çok sayıda festival ve kültürel etkinliği ile bir cazibe merkezi Varna Türkiye sınırı Dereköy Kırklareline sadece 2 saat.

image

Varna cıvıl cıvıl bir tatil kenti ben ani spontone yola çıktığım için nasılsa yer bulurum diye rezervasyon yapmadan gittim, merkezde yer bulamayınca 5 km mesafede bir sahil oteli bulabildim 3 yıldızlı sahil otelinde geceliği 50 dolar ödedim.

Varna kent merkezinin bir tarafı denize, bir tarafı ormana bakıyor. Her yer şaşırtıcı ölçüde yeşil ve trafik sorunu pek yok.

Merkezdeki muhteşem görünümlü Varna Katedrali, şehrin sembolü. Süper ikona ve fresklerin yer aldığı bu güzel Ortodoks katedrali 1886’da inşa edilmiş. Cephesi çok etkileyici, türünün tek örneği mutlaka gezilmeli.

Bulgaristan AB ülkesi olmasına rağmen Euro kullanılmıyor kesinlikle leva taşımanız gerekiyor.image

En çok dikkat etmeniz gereken olay meydana yakın yerlerde Türkçe konuşan bazı seyyar döviz bozan kişilerden uzak durun derim, sahtekarlar tatilinizin tadını kaçırmasın.

Ağustos ortası olmasına rağmen hava boğucu sıcak değil tatilde arayacağınız şeyler gece hayatı, yemek keyfi ve deniz güneş ise Varna bunları çok fazlasıyla karşılayan bir şehir. Cafe, restorant ve gece kulüplerinde türkçe bilen personeller var ve bu orayı daha fazla sevmenizi sağlıyor. Bulgaristan’da ciddi bir soydaş nüfusu var ve bunlar taksi cafe, mağaza gibi şehrin hizmet sektöründe oldukça yoğun..

Varna sahili sıra sıra ‘’Beach club’’larimage

Halka açık kumsallar Beach club'lar ile iç içe keyifli bir sahil,ilginç olan Beach clublar ile halk plajı iç içe olmasına rağmen inanın hiç bir nahoş durum göze çarpmıyor, etrafta üstsüz tangalı kızları rahatsız eden magandalar yok...

T string bikini ve üstsüz denize giren birbirinden güzel Bulgar kızları gayet rahat bir ortamda olmanın keyfi ile etraflarına pozitf enerji saçıyorlar. Personeller genelde çok güzel kızlardan oluşuyor,siparişinizi mankenlerden geri kalmayan güzellikte güleryüzlü bikinili bir bayan alırsa şaşırmayın derim..image

Aynı plajlar gece bir anda bir sahil gece kulübüne dönüşüyor kızlar süper iddialı kıyafetler ile sokaklara çıkıp gece kulüplerine geliyor ve sabaha kadar sıra sıra dizilen onlarca club eğlencede adeta tavan yapıyor ve gerçekten rahat medeni şekilde özel bir eğlence mekanı yaratılmış.

Bu kadar güzel gece kulüplerine nasıl mı gireceksiniz ?image

İki erkek yok 3 erkek 1 kız problemi yok, etrafa garip garip bakmama şartı ile özgüvenle sorunsuz bütün mekanların kapısı size açık. İçerde birbirinden seksi, hoş iddialı kızları rahatsız etmez, garip garip bakıp kızları rahatsız etmezseniz iletişim hatta onlarla sabaha kadar dans etme probleminiz olmaz. (Bu uyarı erkek arkadaşlar içindi.)

image

Nefis deniz mahsülleri ve Bulgar şarapı

Varna ve Burgas da nefis deniz mahsülleri olan restorantlar var ve 2 kişi balık, kalamar, karides tava bir şişede nefis Bulgar şarabı eşliğinde yerseniz ödeyeceğiniz toplam 70 leva (100 TL) çok makul fiyat.

image

Bu kadar keyifli yerde eğlenmek pahalı mı, fiyatlar ne derseniz bir sişe viski, votka veya tekila 70 leva civarı (100 tl) dersem şaşırmayın. Türkiye’de bu fiyata marketten alamazsınız.

Zamanım çok yok keyifli 3-4 gün geçireyim eğleneyim ve güzel bir şehiri gezip yeni insanlarla tanışıp sosyalleşeyim derseniz Varna bu tarife çok uyan şehir. Zamanınız olursa Burgas ve Dobric gibi çok yakın şehirleri de gezin derim..

image

Varna’da tavsiye edeceğim mekanlar

Happy Grill & Suşi şehirin hatta Bulgaristan’ın en popüler restorant zinciri, Cubo Beach bar, Menthol Beach bar, Palm Beach bar, Makalali beach bar ve en popüler yaz discosu 4Aspik dancing club çok özel mekanlar.

image

Birazda kültür derseniz Deniz müzesini, savaş topları sergisini, “Drazki” müze-gemisini, hayvanat bahçesini, açık hava tiyatrosunu, Varna savaşı müzesini, Yunus evini gezmenizi öneririm.Bu kadar yakınımızda olan Varna’yı yazın mutlaka görün, gezin derim.image

Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR