Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜZEL KIZLARI VE EĞLENCESİ İLE KHARKIV
GÜZEL KIZLARI VE EĞLENCESİ İLE KHARKIV
Kharkiv gerek kolay ulaşımı gerekse sunduğu kaliteli ve alternatifli eğlence hayatı dolayısyla,eğlenmek isteyenler ve Ukrayna kültürünü daha yakından tanımak isteyenler için doğru tercihlerden biri
15 Ağustos 2013, 12:35

 

Bugün gezi yazısı olarak size uzundur da yazmam için baya bir istek aldığım, benim de ziyaret etmeyi sevdiğim bir şehir olan Kharkiv’i yazacağım.

Daha önce yazdığımız Ukrayna Şehirleri olan Kiev, Odessa ve Lviv gibi Kharkiv’i de tüm yönleri ile ele alacağız.

image

Ukrayna’nın ikinci büyük şehri olan Kharkiv, aynı zamanda Kiev’den önceki başkent ve halen Kharkiv Rayonu’nun başkenti. Bir iç kent olan Kharkiv iklim olarak kışları soğuk ve genellikle kar yağışının hakim olduğu bir şehir ama yaz aylarında hava sıcaklıkları İstanbul ile aynı değerlerde seyrediyor. Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapan şehirlerden biri olan Kharkov diğer şehir Lviv gibi bu sayede modern bir havaalanına sahip olmuş. Kharkiv’e Türkiye’den ulaşım rahat. Yaklaşık 1,45 dakika süren uçuş Türkiye’den Pegasus Havayolları ve Ukrayna Airlines ile sağlanabiliyor. Pegasus’un tarifeli uçuşları Kharkiv’e gidişte hem fiyat hem de takvim açısından rahatlık sunuyor.

image

Kharkiv’de konaklama için daha önce olduğu gibi otel ve ev kiralama seçeneklerinden bahsedeceğiz ama benim size tavsiyem ev kiralama olacak yine. Kharkiv merkez şehir olması itibarı ile büyük otellere sahip bir şehir. Bunların başlıcaları Kharkiv Palace Hotel, Superior Golf&Resort Spa, Hotel Aurora, Ovis Hotel ve City Hotel. Ev kiralama seçeneği ise diğer tüm şehirlerdeki gibi burada da özellikle tek başına seyahat etmeyenler için cazip. Kharkiv’de de bir çok ev kiralama ajansından,merkezde ev kiralamanız mümkün.

image

Kharkiv, diğer kentler kadar olmasa da tarihi binalara ve özel kiliselere ev sahipliği yapan bir yer. Bu kiliselerden en ünlüleri İstorechy Museum durağındakiler. Bunun yanı sıra tren sitasyonu da mimari açıdan görülmesi gereken yerlerden biri. Şehrin gündüz hayatı genelde kent merkezinde buluna ve Avrupa’nın en büyük ikinci meydanı olan Svobody (Özgürlük) Meydanı ve çevresinde bulunan kentin en büyük iki parkı olan Schevchenko Park ile Gorky Park’ta geçiyor. Kent parkı konusunda şanslı bir şehre sahip olan Kharkivliler özellikle haftasonları bu iki parka akın ediyorlar ve zamanlarının büyük çoğunluğunu bu parkta geçiriyorlar. Şarkıcı ve değişik sanat dallarında uğraş veren sanatçıların şovlarının yanı sıra Gorky Park’ın içinde çeşitli eğlence amaçlı lunapark oyuncakları bulunmakta. Burada bulunan dönme dolaba binerek Kharkiv şehrine tepeden bakabilirsiniz. Ayrıca Kharkiv’de populer bir etkinlik olan hayvanat bahçesi ziyaretini siz de deneyebilirsiniz.

image

Kharkiv’in meşhur gece hayatından bahsetmek gerekirse, başlıkta da belirttiğimiz gibi Kharkiv gece ve gündüz bambaşka iki şehir. Gündüz sakin bir kimliği olan şehir, gece bambaşka bir şehre, hareketli ve ışıltılı bir şehre dönüşüyor. Gerek ülkenin ikinci büyük,bölgenin en büyük kenti olması nedeniyle, gerekse tam bir öğrenci kenti olması nedeniyle Kharkiv çok canlı bir gece hayatına sahip. Şehirde katlı cluplar ve dev eğlence kompleksleri sizleri kaliteli bir eğlenceye davet ediyor.image

Bu klüplerin en popüler olanları ve rağbet görenleri, içinde casino,ıki adet klüp ve bir bar olan Radmir, yine bir komplex olan ve klüp,striptiz bar,restaurant ve saunadan oluşan komplex Misto, restaurant ve klüp Bolero ve şehrin en elit restaurant ve gece klübü Panoroma. Bunların yanı sıra Kompas, Plazma ve Belinski’de tercih edilen mekanlar.Bu klüplerde hemen hemen her haftosonu çeşitli etkinlikler ve partiler olmakta. Ukrayna gece hayatının genelinde olan Face kontrol ve giriş ücreti uygulması Kharkiv’de de var. Adult entertainment için de Kharkiv tercih edilebilecek bir şehir. Kentte çok kaliteli striptiz barlar ve şov barları bulmak mümkün. Özellikle kalabalık bir grupsanız haftasonları için rezervazyonsuz yer bulmanız zor olabilir. Fiyatlar Ukrayna’nın genelinde olduğu gibi Türkiye’ye göre gayet hesaplı.

image

Kharkiv gerek kolay ulaşımı gerekse sunduğu kaliteli ve alternatifli eğlence hayatı dolayısyla,eğlenmek isteyenler ve Ukrayna kültürünü daha yakından tanımak isteyenler için doğru tercihlerden biri. Vize istemeyen Ukrayna’da hem yeni yerler göreceğiniz hem de eğleneceğiniz ve de yabancılık çekmeyeceğiniz bir şehir. Tavsiyem ziyaret edilip görülmesidir.Kharkiv ve diğer tüm Ukrayna şehirleri ile ilgili bilgi almak için www.ukraynaviptour.com adresine başvurabilirsiniz. İyi gezmeler.

image

Süleyman Yıldız

Şeffaf Gazete.com

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR