Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARJANTİN DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
ARJANTİN DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
2022 FIFA Dünya Kupası'nda normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 tamamlanan final maçında Fransa'ya penaltılarda 4-2 üstünlük kuran Arjantin, şampiyon oldu.
18 Aralık 2022, 19:14
 
35 yaşındaki Lionel Messi en büyük idolü Maradona’nın ardından ülkesine Dünya Kupası kazandırarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.
Dünya Kupası’nda en çok maça (26) çıkan oyuncu olan Messi, 13 golle Pele’yi geçti ve bir Dünya Kupası’nda tüm aşamalarda gol atan ilk futbolcu oldu.
 
image
 
Angel Di Maria’nın 1 gol, 1 asistle yıldızlaştığı gecede şampiyonluğun kutlandığı Buenos Aires’te çılgınca anlar yaşandı. Angel Di Maria, hem Copa America hem de Dünya Kupası finalinde gol atan ilk Arjantinli futbolcu oldu.
 
İlk yarıda Messi’nin penaltı golüyle 1-0 öne geçen ardından Di Maria ile farkı 2’ye çıkaran Arjantin’e 65. dakikaya kadar hiçbir varlık gösteremeyen Fransa sürpriz yaptı.image
 
MBAPPE 3 GOL ATTI
Mbappe’nin 80 ve 81’de gelen golleri sonrası şoka giren Arjantin maçın uzatmalara gitmesine izin verdi. Fransa’nın 23 yaşındaki yıldızı Mbappe önce penaltıdan farkı 1’e indirdi ardından 81’de muhteşem bir voleyle Arjantin’i bir kez daha avlayıp maçı uzatmalara götürdü.
 
Uzatma bölümünde 109. dakikada Messi bir kez daha sahneye çıktı. Stres dolu anların yaşandığı o dakikada ceza alanında topla buluşan Lautaro Martinez’in sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta Hugo Lloris topu çeldi. Dönen topu önünde bulan Lionel Messi’nin yakın mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kale çizgisini geçti ve hakem golü verdi.
 
118’de Fransa bir kez daha penaltı kazandı. Mbappe yine topun başına geçti. Kaleci Martinez’i bir kez daha mağlup etti ve maçtaki 3. golünü atarak maçı penaltılara götürdü.
Penaltılarda 4-2 kazanan Arjantin kupanın sahibi oldu.image
 
Dünya Kupası final maçına çıkan Arjantin'in yıldızı Lionel Messi tüm zamanların en çok Dünya Kupası maçına çıkan ve en çok gol atan oyuncusu oldu.
 
image
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR