Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA KUPASINDA FİNALİN ADI FRANSA -ARJANTİN
DÜNYA KUPASINDA FİNALİN ADI FRANSA -ARJANTİN
Dünya Kupası yarı finalinde Fas'ı 2-0'la geçen Fransa finalde Arjantin'in rakibi oldu. Turnuvada tarih yazarak son 4'e kalan Fas'ı yıkmayı başaran Horozlar Dünya Kupası'nı 2 kez üst üste kazanmak için Messili Arjantin'in karşısına çıkacak.
14 Aralık 2022, 21:18
 
Tarihinde ilk kez yarı final gören Afrika temsilcisi Fas, son şampiyon Fransa karşısında sürprizi gerçekleştiremedi. Üst üste ikinci finali için sahaya çıkan Fransa yıldızlarıyla galip gelmeyi başardı ve bileti kaptı.
 
Al Bayt Stadı’nda oynanan mücadelede savunmasıyla ünlü Fas henüz 5. dakikada yediği golle geriye düştü.image
Sağ kanatta Antoine Griezmann ile gelişen hücumda, Antoine Griezmann penaltı noktasına yerden bir pas gönderdi. Kylian Mbappe vuruşunu yaptı ancak top savunmadan döndü. Yaşanan karambol sonrasında top sol çaprazda Theo Hernandez’de kaldı. Theo Hernandez zor bir açıdan vuruşunu yaptı ve takımını öne geçiren golü attı.
 
17. dakikada Fransa ikinci gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan uzun topta ceza alanına sokulan Olivier Giroud, sol çaprazdan sert vurdu ancak top direğe çarpıp auta gitti.
 
İlk yarı 1-0’lık skorla soyunma odasına giren Fas, ikinci 45’te gol için çok fazla baskı yaptı. Tehlikeli pozisyonlar da bulan Afrika ekibi aradığı golü bir türlü çıkaramadı.image
 
Fransa teknik direktörü Didier Deschamps, Marcus Thuram ve Muani hamleleriyle Fas baskısını kırmayı başardı.
Fransa’yı rahatlatan gol 79. dakikada geldi. Ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Kylian Mbappe çalımlarla rakiplerini geçti ve şutunu çekti. Savunmaya çarpan top arka direkte Randal Kolo-Muani’nin önünde kaldı. Randal Kolo-Muani vuruşunu yaptı ve farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti.
 
Bu golle Fas’ın umutları tamamen kırıldı. Maçı 2-0 kazanan Fransa ikinci finalist oldu ve Dünya Kupası’nı ikinci kez kazanma şansı elde etti. 18 Aralık Pazar günü TSİ 18.00’de oynanacak Arjantin-Fransa finalinde kupa sahibini bulacak.
 
17 Aralık Cumartesi günü Fas ile Hırvatistan üçüncülük maçına çıkacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR