Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSPANYA ZORLADI ALMANYA DİRENDİ
İSPANYA ZORLADI ALMANYA DİRENDİ
2022 Dünya Kupası'na 7-0'lık görkemli bir başlangıç yapan İspanya, öne geçtiği maçta Almanya'ya üstünlük sağlayamayınca üst tura yükselme biletini son maça bıraktı. Almanya da ikinci maçında ilk puanını aldığı mücadelenin sonunda gruptan çıkma umutlarını canlı tuttu.
27 Kasım 2022, 21:18
 
2022 Dünya Kupası E Grubu’nun iki favori takımı İspanya ve Almanya birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Al Khor kentindeki maç 1-1’lik beraberlikle sona erdi ve iki takım da üst tur şansını son maça bıraktı.
 
İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçta perdeyi 62’de Alvaro Morata açtı. Maçın 83. dakikasında Niclas Füllkrug ile skora dengeyi getiren Almanya sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. İspanya galip gelerek üst tura yükselmeyi garantileme fırsatını teperken, ilk maçta Japonya’ya yenilen Almanya aldığı 1 puanla gruptan çıkma umudunu son maça taşıdı.
 
İspanya 4 puanla liderlik koltuğunda otururken son sıradaki Almanya ise 1 puana ulaştı. İspanyollar gruptaki son maçında 3 puanlı Japonya ile karşılaşacak. Almanya ise, Japonya’yı yenen ve 3 puanı bulunan Kosta Rika ile karşı karşıya gelecek. Grubun son maçlarında alınacak skorlar, son 16’ye yükselecek ekipleri belirleyecek.
 
ALMANYA VE İSPANYA NASIL TUR ATLAR?
Almanya’nın tur atlaması için, son maçta Kosta Rika’yı yenmekten başka çaresi yok. Ancak bu galibiyet Almanlar için yetmeyecek. Japonya’nın İspanya’ya yenilmesi halinde ikinci olarak tur atlayacak olan Almanya, Japonya’nın sahadan beraberlikle ayrılması halinde iki ülkenin de 4 puana ulaşması nedeniyle averaja bakılacak. İkinci maçlar sonunda Almanya’nın eksi 1, Japonya’nın sıfır averajı bulunuyor. İspanya’nın tur atlaması için, Japonya’ya yenilmemesi yetiyor. İspanyollar galip gelirse grubu 1. sırada bitirecek. Eğer berabere kalırlarsa ve Kosta Rika da Almanya’yı yenerse, Kosta Rika birinci, İspanyollar ikinci olacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR