Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARSELONA'YA TARİHİ TOKAT
BARSELONA'YA TARİHİ TOKAT
UEFA Avrupa Ligi'nde tamamlanan çeyrek final maçları sonrası yarı final eşleşmeleri belli oldu. Kupa 2'de Eintracht Frankfurt büyük bir sürprize imza atarak deplasmanda Barcelona'yı 3-2 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.
15 Nisan 2022, 11:25
 
UEFA Avrupa Ligi’nde bu gece oynanan 4 maçın ardından yarı finale yükselen takımlar belli oldu.Gecenin süprizi elenen Barcelona oldu
 
Gecenin ilk maçında Leipzig, Atalanta’yı elerken; diğer üç yarı finalist 22.00 seansı sonrasında belirlendi. West Ham, Rangers ve Frankfurt yarı final biletini kaptı.
 
image
 
BARCELONA YIKILDI
20 Ocak’tan beri yenilmeyen Barcelona’nın 15 maçlık yenilmezlik serisine Frankfurt son verdi. Bir önceki turda temsilcimiz Galatasaray’ı eleyen Barcelona, Frankfurt karşısında çok etkisiz oyun sergiledi.
 
4. dakikada kazanılan penaltıyı sol bek Kostic gole çevirip takımını 1-0 öne geçirdi. 1-1’in rövanşında maça etkili başlayan Frankfurt, 36. dakikada Borre’nin yaklaşık 30 metreden enfes golüyle skoru 2-0 yaparak Camp Nou’da soğuk rüzgarlar estirdi.
 
Topla oynayan takım Barcelona olsa da Frankfurt rakibinden daha fazla şut çekti. Alman ekibi 7 isabetli şut çektiği maçın 67. dakikasında Kostic’in ikinci golüyle İspanyol devi karşısında 3-0’lık üstünlüğü yakaladı.
 
Barcelona, 84. dakikada serbest vuruşun devamında Frankfurt kalesinde Busquets ile topu filelere gönderdi ancak ofsayt nedeniyle gol sayılmadı. +9 dakika uzatma verilen mücadelenin 90+1. dakikasında Barcelona Busquets ile durumu 3-1 yaptı.
 
90+10’da kazanılan penaltıda Barcelona, Depay ile skoru 3-2’ye getirse de maçı uzatmalara götürmek için yeterli olmadı!
 
image
 
UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finali’nde Atalanta ile Leipzig karşı karşıya geldi. Azzurri d’Italia Stadı’nda oynanan mücadeleyi Alman ekibi 2-0 kazanarak yarı finale yükselen taraf oldu.
 
Almanya’da 1-1 biten mücadelenin rövanşında Leipzig 18. dakikada yakaladığı kontra atakta Nkunku ile 1-0 öne geçmeyi başardı.
 
Bol pozisyonun olduğu maçta Atalanta ikinci yarısındaki baskısına rağmen son vuruşu yapamadı. Karşılaşmanın 85. dakikasında Atalanta kalecisi Musso’nun Nkunku’ya yaptığı müdahaleye hakem Lahoz beyaz noktayı gösterdi.
 
İlk golün sahibi Nkunku beyaz noktanın başına gelerek 87. dakikada Atalanta’nın tüm umutların söndüren golü atarak maçın skorunu 2-0 olarak belirledi.
 
Milli futbolcumuz Merih Demiral ilk 11’de başladığı maçta 70. dakikada yerini Scalvini’ye bıraktı.
 
WEST HAM TAM YOL
1-1’in rövanşında Lyon ile West Ham, Fransa’da karşılaştı. İngiliz ekibi, 38’de Dawson ve 44’te Rice’ın golleriyle soyunma odasına 2-0 üstün gitti. 48. dakikada Bowen’ın golü West Ham’ı iyice rahatlattı ve maçı 3-0 kazanan İngiliz ekibi, yarı final biletini kaptı.
 
RANGERS  TUR ATLADI
 
Rangers ilk maçta 1-0 yenildiği Braga karşısında maça çok hızlı başladı. 2. dakikada Tavernier ile İskoç ekibi, 4 dakikada Roofe ile durumu 2-0 yaptı ancak VAR pozisyonu elle oynama nedeniyle iptal etti.
 
Braga’da savunma oyuncusu Tormena’nın yaptığı penaltı sonrasında kaptan Tavernier yine sahneye çıkıp 44’te skoru 2-0’a getirdi.
 
10 kişi oynayan Portekiz ekibi, Carmo ile 83. dakikada skoru 2-1 yapara maçı uzatmalara taşıdı. Rangers’ta golcü Roofe bu kez 101. dakikada sayılan golüyle durumu 3-1 yaptı. Braga’da Medeiros aynı dakika gördüğü iki sarı kartla takımını 9 kişi bıraktı.
 
Geride kalan dakikalarda skor değişmeyinca yarı finalin son bileti Rangers’ın oldu.
 
YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ
 
Leipzig – Rangers
Frankfurt – West Ham
 
UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final ilk maçları 28 Nisan Perşembe, rövanş mücadeleleri ise 5 Mayıs Perşembe günü oynanacak.
 
UEFA Avrupa Ligi Finali 18 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR