Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUM KESİMİNDEN DİREK UÇUŞ İLE GETİRİLDİ
RUM KESİMİNDEN DİREK UÇUŞ İLE GETİRİLDİ
Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye Hentbol A Milli Takımında koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinaya alınan Alperen Arabacı'yı Türkiye'ye getirecek ambulans uçağa iniş izin verdi ve hentbolcumuz Sağlık Bakanlığının uçağı ile direk olarak Larnaka havalimanından alınarak Türkiye'ye getirildi.
26 Ocak 2022, 16:19
 
 
2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası birinci ön eleme turu ilk maçında Türkiye'nin 35-28'lik skorla yendiği Güney Kıbrıs  maçı öncesi, koronavirüs testi pozitif çıkan Milli hentbolcu Alperen Arabacı, Kıbrıs  Rum kesiminde karantinaya alınarak, izole edilmiş ve KKTC'ye geçişine izin verilmemişti.
 
Güney Kıbrıs’ta Covid-19 testi pozitif çıkan Hentbol A Milli Takımı oyuncusu Alperen Arabacı, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a döndü.
 
Hatırlanacağı üzere Türkiye Hentbol Takımı, Avrupa Kupası elemeleri için Güney Kıbrıs’a gitmiş, Alperen Arabacı’nın koronavirüs olduğunun öğrenilmesi sonrasında ülkeden çıkışına izin verilmemiş ve sporcu karantinaya alınmıştı.
 
image
 
Arabacı’nın tedavisi için KKTC’ye geçişine izin verilmezken, Türkiye’den direk uçuşla Rum kesimindeki  Larnaka havalimanından alınmasına önce izin verilmemiş ancak iki ülkenin yetkili birimleri tarafından yapılan girişimlerin ardından Türkiye’den Kıbrıs Rum kesimine gerçekleşen direkt uçuşla Alperen Arabacı Türkiye'ye getirildi. Rum kesimini tanımadığı için bu uçuşun normal şartlarda mümkün olmadığı biliniyordu ki alınan bilgilere göre bu direk uçuşa ‘İnsani uçuş’ adı altında izin verilmiş.
 
Alperen Arabacı teşekkür etti
 
Sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir an önce sahalara dönmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Arabacı, “Kaldığım süre boyunca tüm ihtiyaçlarımda bana yardımcı olan herkese sevgilerimi iletiyorum. Uçuş boyunca benimle ilgilenen doktor ve pilotlara da emekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
image
 
Türkiye Hentbol Federasyonu açıklama yaptı
 
THF'den konuya ilişkin paylaşılan açıklama şu şekilde:
 
"Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla bugün İstanbul'a dönüş yapan ve sağlık durumu iyi olan Alperen Arabacı'ya acil şifalar dileriz. Oyuncumuzun Türkiye'ye dönüşü için büyük çaba gösteren Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerimize şükranlarımız sunar, Alperen Arabacı'ya karantina sürecinde desteğini hiç esirgemeyen kardeş ülke KKTC Hentbol Federasyonu ile Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür ederiz." derken basın ülteninde uçağın Rum kesimine inmesine ve bu tahliye işlemine izin veren Güney Kıbrıs Rum kesimi yetkililerine teşekür etmemesi dikkat çekti.
 
"Oynayamadığım için üzgünüm"
Milli hentbolcu, "Merhabalar herkese. Ben Alperen Arabacı, A Milli Hentbol Takımı sporcusuyum. Milli maç için geldiğimiz Güney Kıbrıs'ta koronavirüs testimin pozitif çıkması sonucu karantinaya alındım. Milli maçta oynayamadığım için üzgünüm. Fakat takımımızın galip gelerek üst tura çıkmış olması, beni oldukça mutlu etti. Takımımı buradan bir kez daha tebrik ediyorum." dedi.
 
"Türk halkıyla gurur duyuyorum"
Arabacı, "Türkiye'ye dönebilmem için de çabalayan Federasyonumuz'a, Dış İşleri Bakanlığımız'a, Spor Bakanlığımız'a, Sağlık Bakanlığımız yetkililerine buradan teşekkür ediyorlerimi borç bilirim. Aynı zamanda destek mesajlarını esirgemeyen Türk halkıyla gurur duyuyorum. Karantina sürecimin en kısa sürede tamamlanıp, ülkeme dönmek istediğimi yerine getirenlere sonsuz teşekürler' dedi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR