Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİLLİ TAKIM MUHTEŞEM BAŞLADI 4 - 2
MİLLİ TAKIM MUHTEŞEM BAŞLADI 4 - 2
Dünya Kupası Elemeleri'nin ilk maçında Türk milli takımı Hollanda'yı 4-2 mağlup etti. Burak Yılmaz'ın 3 gol atıp hat-trick yaptığı maçta diğer golümüz Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.
24 Mart 2021, 20:36
 
 
2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu’nda Türkiye ile Hollanda karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçta A Milli Takımımız, Hollanda’yı 4-2 mağlup ederek elemelere harika bir başlangıç yaptı.
 
Ay-Yıldızlılarımız'ın 2022 Dünya Kupası yolculuğu 3 gollü galibiyetle başladı. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda futbolun ekol ülkelerinden Hollanda'yı ağırlayan Türkiye, güçlü rakibini 4-2'lik skorla geçti ve hanesine 3 puanı yazdırdı.
 
image
 
Kırmızı-beyazlılarımızı galibiyete taşıyan golleri 15, 35 (penaltıdan), 81'de Burak Yılmaz ve 46'da Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Hollanda'nın golleri ise 75'te Davy Klaassen ve 76'da Luuk de Jong'tan geldi.
 
Türkiye’ye galibiyeti getiren golleri 15, 34 (penaltı) ve 81. dakikalarda Burak Yılmaz ile 46. dakikada Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Maçta kaleyi bulan ilk 3 şutumuz filelerle buluştu.
 
Hollanda 50. dakikadan itibaren kalemizde tehlikeli pozisyonlar buldu. Oyuna sonradan giren Klaassen 75’te, Luuk de Jong ise 76. dakikada Hollanda’nın gollerini kaydeden isimler oldu.
 
Uğurcan Çakır, Hollanda’nın 90+4’te kazandığı penaltıda Depay’ın şutunu kurtarmayı başardı.
 
Bu sonuçla millilerimiz grupta 3 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Hollanda ise gruba puansız başlangıç yaptı. A Milli Takımımız, 27 Mart Cumartesi günü Norveç ile İspanya’da karşılaşacak. Hollanda ise aynı gün sahasında Letonya’yı konuk edecek.
 
BURAK YILMAZ PERDEYİ AÇTI
Dakikalar 15’i gösterdiğinde A Milli Takımımız, Hollanda’nın atağı sonrasında rakip yarı sahaya Hakan, Burak ve Kenan ile hızlıca gitti. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Hakan, topu Burak’a aktardı. Lille’de forma giyen golcü Burak Yılmaz da burun vuruşu yaptığı şutta top De Ligt’e çarparak kaleci Krul’u ters ayak üzerinde yakalayarak filelere gitti: 1-0.
 
OKAY YERDE KALDI, PENALTIYI BURAK ATTI
33. dakikada 2. golümüz geldi! Kenan’ın Okay’ı çok iyi gördüğü pozisyonda Malen’in ceza sahasında yaptığı faul sonrasında İngiliz hakem beyaz noktayı gösterdi.
 
Topun başına geçen Burak Yılmaz sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Krul’u dizlerinin üzerine düşürerek topu köşeye gönderdi ve skoru 2-0’a getirdi.
 
2. golde takımımıza penaltıyı kazandıran Okay Yokuşlu, 45. dakikada ise kalemizde golü engelledi. Kornerden yapılan ortada De Ligt’in yaptığı kafa vuruşunca top önce yan direğe çarpıp filelere doğru giderken çizgi üzerinden Okay topu kafasıyla uzaklaştırarak büyük bir tehlikeyi önledi.
 
image
 
İKİNCİ YARININ 32. SANİYESİNDE ENFES GOL
İlk yarıda Hollanda’yı sahada ezen millilerimiz, ikinci yarıya da fırtına gibi başladı.
 
İkinci yarının henüz 32. saniyesinde Milan’da forma giyen Hakan, Umut Meraş’tan aldığı pasta kaleye yüzünü dönerek ceza sahası dışından yerden sert bir şut çekti. Kaleci Krul uzansa da top filelere giderek Millilerimiz 3-0 öne geçti.
 
2 DAKİKADA 2 GOL YEDİK!
3-0’lık skora rağmen oyunun kontrolünü Hollanda’ya kaptıran millilerimiz, baskıya dayanamadı! Hollanda’da oyuna sonradan giren Klaassen ve Luuk de Jong filelerimizi havalandırdı.
 
75’te Klaassen sol kanattan yapılan ortada topu çok şık bir şekilde önüne alarak Çağlar’dan sıyrılıp filelerimizi havalandırdı: 3-1.
 
Bir dakika sonra Hollanda yine sol kanattan geldi. Sevilla forveti Luuk de Jong ön direkte yere düşmesine rağmen topu filelere göndermeyi başararak durumu 3-2 yaptı.
 
BURAK YILMAZ’DAN ŞAHANE GOL
Dakikalar 81’i gösterdiğinde Enes Ünal’a yapılan faul sonrasında ceza sahasının hemen dışından serbest vuruş kazandık.
 
Frikikte topun başına geçen Burak Yılmaz, Hollanda kalecisi Krul’u kapattığı köşeden avlayarak enfes bir gole imza atıp maçın skorunu 4-2 olarak belirledi.
 
UĞURCAN PENALTIDA GOLE İZİN VERMEDİ
90+3. dakikada Ozan Kabak’ın yaptığı penaltı sonrasında topun başına Depay geçti. Maç boyunca kritik kurtarışlara imza atan Uğurcan Çakır, sağına gelen şutta şutu iki hamlede kurtarmayı başararak penaltıda Hollanda’nın 3. golüne izin vermedi.
image
 
Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett (İngiltere)
 
Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan (Dk. 64 Taylan Antalyalı), Yusuf Yazıcı (Dk. 64 Caner Erkin), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 78 Enes Ünal), Kenan Karaman (Dk. 78 Kaan Ayhan), Burak Yılmaz (Dk. 90 Deniz Türüç)
 
Hollanda: Krul, Tete (Dk. 69 Dumfries), De Ligt, Blind (Dk. 82 Gravenberch), Wijndal (Dk. 82 Van Aanholt), De Roon (Dk. 62 Luuk de Jong), Wijnaldum, Frenkie de Jong, Malen (Dk. 69 Klaassen), Berghuis, Depay
 
Goller: Dk. 15, 35 (Penaltıdan) ve 81 Burak Yılmaz, Dk. 46 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye), Dk. 75 Klaassen, Dk. 76 Luuk de Jong (Hollanda)
 
Sarı kartlar: Dk. 32 Kenan Karaman, Dk. 36 Ozan Tufan, Dk. 52 Burak Yılmaz, Dk. 72 Umut Meraş, Dk. 90+4 Ozan Kabak (Türkiye), Dk. 50 Wijnaldum (Hollanda)

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR