Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FUTBOL DÜNYAMIZIN ACI KAYBI
FUTBOL DÜNYAMIZIN ACI KAYBI
A Milli Takım ve Galatasaray'ın efsane isimlerinden Erhan Önal hayatını kaybetti.12 kez Ay-Yıldızlı formayı giyen Erhan Önal, Almanya'da futbola başlarken Münih Türkgücü, Bayern Münih, Standart Liege, Fenerbahçe ve uzun yıllar Galatasaray kulüplerinde oynadı.
16 Mart 2021, 21:29
 
Milli Takım'ın ve Galatasaray'ın eski yıldızlarından Erhan Önal hayatını kaybetti…
 
1985-1992 yılları arasında Galatasaray’da 203 maça çıkan efsane isim 63 yaşında vefat etti. 2011 yılında beyin kanaması geçiren ve tedavisinin ardından toparlanan ancak çeşitli rahatsızlıkları olduğu bilinen Önal kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
 
image
 
Münih Türkgücü, Bayer Münih, Standard Liege, Fenerbahçe formaları da giyen Erhan Önal Türk Milli Takımı’nda da görev almıştı. 3 Eylül 1957’de Almanya’da doğan Erhan Önal futbolculuk dönemindeki uzun sakalları nedeniyle ‘Papaz Erhan’ lakabını almıştı.
 
Türk futboluna ‘geriden oyun kurma’ kültürünü getiren, Bayern Münih altyapısından yetişen, ülkedeki ilk teknik liberolardan olan Erhan Önal futbol oynadığı 80’li yıllara damga vurmuş bir isimdi.
 
image
 
BAYERN MÜNİH FENERBAHÇE GALATASARAY KARİYERİ
Erhan Önal, özellikle Mustafa Denizli yönetimindeki Galatasaray'ın değişmez liberosuydu. Defanstan topu çıkarışı, libero anlayışını futbolumuza yerleştirmesi ve duran toplardaki teknik vuruşlarıyla hafızalarımızda hep yer buldu. 3 Eylül 1957'de Münih'te doğan Önal, Shwarz Weiss Münih'te futbola başladı. 1972'de Bayern Münih'e geçti, 1976'da A takımına yükseldi. 1978'de Belçika'nın Standard Liege takımına transfer oldu.
 
1982'nin Ocak ayında ise Ali Şen'li Fenerbahçe'nin flaş transferi oldu. Ancak sadece 7 maç sonra bir Galatasaray mağlubiyetinin ardından kadro dışı kaldı. Sezon sonunda da Standard Liege'e geri döndü. Erhan Önal'ın Galatasaray macerası ise 1985'te Derwall'in önderliğinde başladı. Birbirinden başarılı 7 sezonda 2 lig, 2 de kupa şampiyonluğu yaşadı. 185 maçta 12 gol attı, 14 kez A milli oldu. 1988'de 3-0'ın rövanşında 5-0'lık Neuchatel zaferinde sahadaydı. 1992 yılında futbola veda eden Erhan Önal daha sonra bir süre menajerlik yapmıştı.
 
image
 
MİLLİ TAKIMDA ATTIĞI TEK GOL…
Erhan Önal, 1979’dan 1981’e kadar Türkiye A Millî Futbol Takımı’nda yedi kez forma giydi. İlk maçında 28 Şubat 1979’da Bursa’da Cezayir’e karşı ay-yıldızlı formayı giydi. Mücadele 1-0 Türkiye’nin mağlubiyetiyle neticelendi. 21 Kasım 1979’da İzmir’de Galler karşısında 1-0 galibiyetle tamamlanan maçta galibiyet golünü kaydetti. Bu gol, Ünal’ın milli forma ile kaydettiği tek gol oldu. Erhan Önal, 15 Nisan 1981’de İstanbul’da Çekoslavakya’ya karşı millî forma ile son maçına çıktı. Türkiye, karşılaşmada 3-0 mağlup oldu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR