Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YENİ LİDER TRABZONSPOR
YENİ LİDER TRABZONSPOR
Trabzonspor, hem kupada hem ligde fırtına gibi esiyor.ti. Bordo-Mavililer, Gençlerbirliği’ni 2-0’la geçip hem liderliği kaptı hem de bu sezon ligde ilk kez üst üste 5 maçını kazandı.
9 Şubat 2020, 11:16
Türkiye Kupası çeyrek finalinde B.B.Erzurumspor’u ilk maçta 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Trabzonspor, Süper Lig’de de yoluna dolu dizgin devam ediyor... Ligde şampiyonluk yolunda rakiplerinden Başakşehir ile Sivas’ın birbirleriyle, Fenerbahçe’nin de Alanya ile oynadığı 21. haftada Bordo- Mavililer, hata yapmadı, haftayı kayıpsız geçerek, 3 puanla kapattı. Gençlerbirliği engelini ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 geçmeyi başaran Karadeniz ekibi, ligde uzun bir aradan sonra üst üste oynadığı 5 maçı da kazanmayı başardı.
 
Geçen sezon Ünal Karaman yönetiminde 25. ve 29. haftalar arasında ligde 5 maçı da kazanan Fırtına, bu sezon ise Gençler’den önce Konya, Kayserispor, Kasımpaşa ve Fenerbahçe’yi mağlup etmişti. Kendisi gibi puanı 41 olan Sivas’ı averajla geçerek, liderlik koltuğuna oturan Trabzon, sezonun kalan zorlu maçları öncesi de büyük bir moral depoladı.
 
Karadeniz ekibinin, Başkent’ten galibiyetle ayrılmasında tecrübeli yıldızlarının attığı goller başrolü oynadı. Skor 0-0’ken Trabzonspor’un kaptanı Jose Sosa, penaltıdan takımını öne geçirdi. Arjantinli yıldız, ligde 4. toplamda 6. golünü filelere yolladı. Takımının ikinci golüne imzasını atan Anthony Nwakaeme, bu sezonki harika performansına bir yenisini daha ekledi. Nwakaeme, ligdeki 8., bu sezonki 11. golünü attı.
 
Trabzonspor, Gençlerbirliği ile deplasmanda oynadığı son 5 maçı da kazanamamıştı. Fırtına söz konusu karşılaşmada 2 mağlubiyet, 3 beraberlik almıştı. Karadeniz temsilcisi bu kötü istatistiğe dün son verdi. Sahadan 2-0 galip ayrılan Bordo-Mavililer çok kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı.
 
Önümüzdeki hafta Sivas ile karşılaşacak olan Fırtına’da Joao Pereira, Majid Hosseini, Gaston Campi, Obi Mikel, Guilherme ve Anthony Nwakaeme kart sınırında bulunuyordu. Bordo-Mavililer fire vermedi. 6 oyuncu da mücadeleyi kart görmeden tamamladı. Hüseyin Çimşir’in forma vermesi halinde bu isimler kritik sınavda görev yapabilecek.
 
Taraftar boş koltuk bırakmadı
 
Özellikle iki sezondur yağmur, kar, kış, çamur demeden takımlarını destekleyen Trabzonsporlu taraftarlar, dün de Fırtına’yı yalnız bırakmadı. Soğuk havaya rağmen Ankara deplasmanında kendilerine ayrılan bölümü dolduran Bordo-Mavililer mücadele boyunca Karadeniz ekibine büyük destek verdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR