Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FIFA ESKİ BAŞKANI HAVALANGE ÖLDÜ !
FIFA ESKİ BAŞKANI HAVALANGE ÖLDÜ !
Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA) eski başkanlarından İsveçli Lennart Johansson (89) hayata gözlerini yumdu.
6 Haziran 2019, 21:00
 
Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA) eski başkanlarından İsveçli Lennart Johansson (89) hayata gözlerini yumdu.İsveç Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir tedavi gören Johansson'un vefat ettiği belirtildi.
 
Solunum güçlüğü sebebiyle ülkesi Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Samaritano Hastanesi'nde tedavi gören Havelange, bir asrı geride bıraktıktan 3 ay sonra hayata gözlerini yumdu. 1974-1998 yıllarında FIFA'da başkanlık yapan Havelange'ın, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.
 
image
 
Gençliğinde yüzme ve sutopu branşlarında olimpiyatlara katılan Havelange, 24 yıllık başkanlık döneminde birçok ilke imza attı. Bunlardan en önemlisi FIFA Dünya Kupası'nda 16 olan ülke sayısını 32 çıkarması oldu. Ayrıca FIFA Kadınlar Dünya Kupası organizasyonu da onun başkanlık döneminde düzenlenmişti.
 
Başkanlık görevini 1998 yılında Sepp Blatter'e devreden Havelange'ın adı, FIFA'daki rüşvet skandalına karışmış, 2013 yılında ise FIFA Onursal Başkanlığı'ndan istifa etmişti.
 
1985-1990 yıllarında İsveç Futbol Federasyonunun başkanlığını yapan Johansson, 1990'dan itibaren 17 yıl UEFA Başkanlığı görevini yürüttü.
 
2000 yılında Arsenal'ı penaltılarla mağlup ederek UEFA Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, kupayı Johansson'un elinden almıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR