Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUPA BEYİ GALATASARAY
KUPA BEYİ GALATASARAY
Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde son şampiyon Akhisarspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1 yenerek kupaya uzandı. Ligde küme düşmesi kesinleşen Akhisarspor, üst üste ikinci kez kupa zaferini yaşama şansını geri tepti. Galatasaray'ı kupaya götüren golleri Sinan Gümüş (P),Feghouli ve Mbaye Diagne kaydetti.
15 Mayıs 2019, 19:48

 

Geçen yılın şampiyonu Akhisarspor'u finalde 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1 mağlup eden Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Kupada 23. finalini oynayan sarı kırmızılılar 18.kez şampiyonluğa ulaştı. 

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Finali’inde Yeni 4 Eylül Stadı’nda karşılaştığı Akhisarspor’u 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu…
 
image
 
Ligde küme düşmesi kesinleşen Akhisarspor karşısında sezonun ilk kupasını kazanmak için sahaya çıkan Galatasaray 1-0 geriye düştüğü finalde Sinan Gümüş, Feghouli ve Diagne’nin golleriyle maçı 3-1 kazandı.
 
İlk yarısı 0-0 eşitlikle geçilen maçta ikinci yarıya hızlı başlayan Akhisarspor 57’de Elvis Manu’nun gölüyle 1-0 öne geçti.
 
Mücadelede gol perdesi 56. dakikada açıldı: Ani gelişen Akhisarspor atağında Güray, Luyindama'nın sağından atıp solundan geçerek süratle ceza sahasına sokuldu ve ters tarafta müsait durumda olan Manu'ya aktardı pasını. Manu da düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı.
 
image
 
64.dakikada Linnes’in ceza sahası içinde yerde kalmasıyla penaltı kazanan Galatasaray Diagne’nin kullandığı penaltıda Fatih Öztürk’ü geçemedi.
 
Soldan ceza sahasına sokulmak isteyen Linnes, çizgi üzerinde Barbosa'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve maçın hakemi Suat Arslanboğa penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanmak üzere topun başına geçen Diagne'nin vuruşunda kaleci Fatih gole izin vermedi... Mbaye Diagne üst üste ikinci kez penaltı kaçırdı.
 
75. dakikada de Suat Arslanboğa VAR’dan gelen uyarı ile pozisyonu inceledi ve bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.
 
Mücadelenin 75. dakikasında savunma arkasına doğru atılan topa hareketlenen Diagne, ceza sahası içinde Miguel Lopes'in arkadan yatarak yaptığıhamle sonrasında yerde kaldı. Galatasaraylı oyuncular penaltı bekliyor ama Suat Arslanboğa oyunu devam ettirdi.VAR'dan az önceki pozisyon için inceleme uyarısı geldi. Suat Arslanboğa pozisyonu izlemek üzere VAR monitörüne yöneldi ve inceledikten sonra beyaz noktayı gösterdi.
 
Miguel Lopez kararın ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Akhisarspor 10 kişi kaldı…
 
Akhisarspor'da Miguel Lopes, penaltı kararı sonrasındaki itirazları nedeniyle sarı kart gördü. Yoğun şekilde itirazlarını sürdüren Miguel Lopes, ikinci sarı kartını da görerek 78. dakikada oyun dışında kaldı. Portekizli futbolcu kırmızı karttan sonra Galatasaray yedek kulübesine doğru alkışlarla yöneldi ve Hasan Şaş ve Ümit Davala'yla bir süre konuştu
Kazanılan penaltıyı bu kez Sinan Gümüş kullandı. Kaleci Fatih ters köşeye yattı ve Galatasaray durumu 1-1’e getirdi.
 
image
 
Golden 8 dakika sonra sahneye çıkan Feghouli müthiş bir gol atarak Galatasaray’ı öne geçirdi. 
 
Galatasaray 88. dakikada öne geçti! Sağ kanattan Mariano'nun açtığı ortaya iyi yükselen Feghouli'nin şutunu Fatih Öztürk kurtardı. Cezayirli yıldız, kaleciden dönen topu tamamladı ve takımını 2-1 öne geçirdi!
 
Kapanışı Diagne ile yapan  sarı kırmızılılar kupanın sahibi oldu.
 
90+4'üncü dakikada kullanılan duran topa iyi hareketlenen Mbaye Diagne kafa vuruşuyla skoru 3-1'e getirdi.
 
image
 
Galatasaray'ın 65'te kazandığı penaltıda topun başına Mbaye Diagne geçti. Fatih Terim'in "Selçuk İnan kullansın" yönündeki talimatını dinlemeyen Diagne'nin vuruşunu Akhisarspor kalecisi Fatih kurtardı. 
 
 
GALATASARAY 23. FİNALİNDE 18 KEZ KAZANDI
 
Galatasaray, Türkiye Kupası'nda 23. kez finalde mücadele etti. Kupayı 18 kez ile en fazla müzesine götüren takım olan sarı-kırmızılılar, daha önce 22 kez finalde mücadele etti. Galatasaray, bu maçların sadece 5'ini kaybetti.
 
image
 
TERİM, KUPADA REKORA ORTAK OLDU
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kariyerindeki 3. Türkiye Kupası'nı kazandı ve bu kulvarda en çok şampiyonluk yaşayan teknik adamlar arasına girdi.
 
Süper Lig'de 7 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adam unvanını taşıyan Terim, Akhisarspor'u mağlup ederek 3. kez Türkiye Kupası'nı kaldırdı. Kupada 1999 ve 2000'de iki kez mutlu sona ulaşan Terim, bu organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı, Gündüz Kılıç ve Aykut Kocaman'ın rekoruna ortak oldu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR