Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY YOLU YARILADI
GALATASARAY YOLU YARILADI
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Hatayspor’u 2-0’lık skorla mağlup etti. Alınan bu sonuçla Galatasaray, çeyrek final ikinci maçı için önemli avantaj elde etti.
6 Şubat 2019, 21:25
 
 
Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Hatayspor ile karşılaşan Galatasaray, maçın büyük bölümünü 10 kişi sürdüren rakibi karşısında 2-0 galip geldi ve rövanş öncesi avantaj elde etti.
 
Karşılaşmanın 7. dakikasında kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen ve kafa vuruşu gerçekleştiren yeni transfer Cristian Luyindama, Türk Telekom Stadı’ndaki ilk maçında golle tanıştı ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi.
 
image
 
Konuk ekip Hatayspor’un kalecisi Ömer Alıcı da 41. dakikada topa ceza sahası dışında elle müdahale ederek mutlak gol pozisyonunu engellediği gerekçesiyle VAR kararıyla kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
 
Eksik kalan rakibi karşısında ikinci yarıda farkı arttırmak isteyen Galatasaray hücum organizasyonlarında başarısız olurken, Spor Toto 1. Lig ekibi Hatayspor ise beraberlik fırsatlarını değerlendiremedi.
 
image
 
Oyuna ikinci yarı dahil olan Sofianne Feghouli 90+2’de attığı golle takımını rahatlatan isim oldu ve Galatasaray sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final rövanş maçları 26, 27 ve 28 Şubat 2019 tarihlerinde oynanacak. Yarı final ilk karşılaşmaları 2, 3 veya 4 Nisan'da, rövanş maçları ise 23, 24 veya 25 Nisan 2019'da yapılırken, Ziraat Türkiye Kupası'nın final maçı 16 Mayıs 2019 tarihinde oynanacak.
 
image
 
Stat: Türk Telekom
 
Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, İsmail Şencan, Murat Ergin Gözütok
 
Galatasaray: İsmail Çipe, Ömer Bayram, Luyindama, Marcao, Linnes, Donk (Dk. 46 Belhanda), Fernando, Selçuk İnan (Dk. 73 Mitroglou), Yunus Akgün, Onyekuru, Sinan Gümüş (Dk. 84 Feghouli)
 
Hatayspor: Ömer Alıcı, Mehmet Dingil, Yusuf Abdioğlu, Soner Örnek, Yasin Güreler, Kubilay Sönmez, Nimaga (Dk. 74 Maiga), Korkishko, Selim Ilgaz (Dk. 46 Caner Hüseyin Bağ), Gomis (Dk. 43 Akın Alkan), Mirkan Aydın
 
Goller: Dk. 7 Luyindama, Dk. 90+2 Feghouli (Galatasaray)
 
Kırmızı kart: Dk. 41 Ömer Alıcı (Hatayspor)
 
Sarı kartlar: Dk. 35 Kubilay Sönmez (Hatayspor), Dk. 65 Luyindama, Dk. 87 Belhanda (Galatasaray)
 
image
 
FATİH TERİM İÇİN PANKARTLA SAHAYA ÇIKTILAR
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, babası Talat Terim’in vefatı nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası’nda Hatayspor ile oynanan çeyrek final ilk maçında takımının başında yer alamadı.
 
Terim’in yokluğunda yardımcı antrenör Levent Gülen takımın başında sahaya çıktı.
 
Sarı-kırmızılı taraftarlar, vefat eden Talat Terim’i yaptıkları tezahüratlar ve açtıkları pankartlarla andı. Taraftarlar, kale arkası tribününe “Talat Terim’in mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun” pankartı astılar.
 
Galatasaraylı futbolcular sahaya, “Mekanın cennet olsun Talat Terim”, Hataysporlu futbolcular da “Başınız sağ olsun hocam” pankartıyla çıktı.
 
Galatasaray ve Hatayspor takımları maç öncesinde Fatih Terim'e başsağlığı mesajı taşıyan pankartlarla sahaya çıktı.
 
image
 
LUYINDAMA İLK KEZ TÜRK TELEKOM’DA
 
Hatayspor’u konuk eden Galatasaray’da yeni transfer Christian Luyindama da ilk 11’de sahaya çıktı.
 
Galatasaray’ın yeni transferi ilk kez Türk Telekom Arena’da sarı-kırmızılı taraftarların önünde forma giydi.
 
Sarı-kırmızılı ekip, Hatayspor mücadelesinde sahaya, İsmail Çipe, Ömer Bayram, Luyindama, Marcao, Linnes, Donk, Fernando, Selçuk İnan, Yunus Akgün, Onyekuru ve Sinan Gümüş ilk 11’iyle çıktı.
 
EMRE AKBABA 131 GÜN SONRA KADRODA
 
Galatasaray’da uzun sakatlığı sona eren Emre Akbaba, 131 gün sonra maç kadrosunda yer aldı. Yedekler arasında yer alan Emre, forma şansı bekledi.
 
Son olarak, sarı-kırmızılı takımın Süper Lig’de 28 Eylül 2018’de sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynadığı maçta forma giyen Emre, o karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR