Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRABZON'DA TARTIŞILAN GALİBİYET
TRABZON'DA TARTIŞILAN GALİBİYET
Süper Lig’de ilk yarıyı en yakın rakiplerinin 6 puan önünde lider olarak tamamlayan Medipol Başakşehir, hemen altındaki takımlardan olan Trabzonspor’u deplasmanda devirerek ikinci yarıya da önemli bir galibiyet ile başladı.
20 Ocak 2019, 19:05
 
Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının ilk haftasında lider Medipol Başakşehir deplasmanda Trabzonspor'u 4-2 yendi... Bu sonucun ardından Başakşehir 38 puana yükselirken, Trabzonspor 29 puanda kaldı.
 
image
 
Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın merakla beklenen mücadelesinde Trabzonspor Başakşehir maçı ile karşı karşıya geldi. Ligde ilk devreyi ilk iki sırada tamamlayan iki ekibi Trabzon'da bir araya getiren zorlu mücadelede gülen taraf 4-2’lik skorla konuk ekip Medipol Başakşehir oldu.
 
Bu sonuçla Medipol Başakşehir puanını 38 yaptı ve en yakın rakipleri olan Galatasaray ve Evkur Yeni Malatyaspor ile 6 puanlık farkı korudu. Ev sahibi Trabzonspor ise bu yenilgiyle 29 puanla 5. sırada kaldı. Maçta Medipol Başakşehir’in golleri 32’de İrfan Can Kahveci, 42’de Gael Clichy, 48’de Caleb Ekuban (kk) ve 86’da Edin Visca’dan geldi.
 
image
 
Bordo-mavililerin tek sayılarını 49’da Caleb Ekuban ve 80’de Yusuf Yazıcı kaydetti.
 
Ekuban kendi kalesine talihsiz bir gol atarken 73 saniye sonra bu kez Mert Günok’u avladı ve takımını oyunda tuttu. İstekli oyunu ve çabasıyla oyuna iyi başlayan ev sahibi ekip, Medipol Başakşehir’in hızlı hücumlarına karşı koyamadı. Ekuban’ın jet cevabıyla oyunda kalan Fırtına, Yusuf Yazıcı’nın uzak mesafeden attığı gol ile son bölümde eşitliği sağlama şansı yakaladı. Ünal Karaman’ın öğrencilerinin 3-3’ü bulma çabaları yetersiz oldu.
 
     image
 
TRABZONSPOR 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR
 
Trabzonspor, ligde 8 maçtır Medipol Başakşehir karşısında galip gelemiyor. İstanbul temsilcisini en son 2014-2015 sezonunda sahasında 3-2 mağlup eden bordo-mavililer, daha sonra oynanan 8 lig maçında 5 kez yenildi, 3 kez berabere kaldı.
 
Trabzonspor'un Başakşehir'i ağırladığı maçta sakatlanan ve oyuna devam edemeyen sağ bek Joao Pereira'nın durumu belli oldu. Potekizli oyuncunun sol ayak tarak kemiğinde kırık tespit edildi.
 
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sakatlığa dair açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:
 
"Pereira'nın ayak tarak kemiğinde kırık var. Arkadan yapılan bir darbe sonucu tarak kemiği kırıldı. Sahalardan ne kadar uzak kalacağını yarın sağlık ekibimiz yapacak ama 4-6 hafta oynayamayacak gibi görünüyor. Sporcu sağlığı sadece iki oyuncu kafa kafaya çarpışında önde olmuyor. Bir oyuncunun ayağı kırılıyorsa, bunu görmesi gereken göz görmüyorsa, orada bir sıkıntı var demektir."
 
image
 
Medipol Başakşehir'i ağırlayan Trabzonspor'da taraftarlar harika bir koreografiye imza attı ve oynanan maçta büyük destek verdi.
 
STAT: Medical Park
HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Hanoğlu
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Pereira (Dk. 44 Abdulkadir Parmak), Hüseyin Türkmen, Toure, Novak, Kamil Ahmet Çörekçi, Yusuf Yazıcı, Nwakaeme, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Rodallega
 
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Caiçara, Epureanu, Mahmut Tekdemir, Clichy, Emre Belözoğlu, İrfan Can Kahveci, Visca, Mossoro (Dk. 66 Soner Aydoğdu), Arda Turan (Dk. 71 Elia), Robinho (Dk. 90+1 Napoleoni)
 
GOLLER: Dk. 32 İrfan Can Kahveci, Dk. 42 Clichy, Dk. 48 Ekuban (kendi kalesine), Dk. 86 Visca (Medipol Başakşehir) Dk. 49 Ekuban, Dk. 80 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 20 Pereira, Dk. 28 Ekuban, Dk. 47 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor) Dk. 64 İrfan Can Kahveci, Dk. 70 Arda Turan (Medipol Başakşehir)
 
Medical Park Stadı'nın tamamı dolarken, taraftarlar coşkuyla takımlarını destekledi. Maç öncesi, doğu tribününde yer alan taraftarlar koreografi sergiledi.
 
"Hayde...Yürü sen umutla, biz varız hep yanında" yazısının bulunduğu koreografide, Trabzonsporlu futbolcuların ve elinde kupayı kaldıran Ünal Karaman'ın görselleri de yer aldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR