Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEŞİKTAŞ '' VAR ''İLE KAZANDI
BEŞİKTAŞ '' VAR ''İLE KAZANDI
Beşiktaş Galatasaray özeti! Süper Lig 14. haftada oynanan Beşiktaş Galatasaray derbi maçında VAR penaltısı ile kazanan taraf 1-0 skorla BJK oldu.
2 Aralık 2018, 20:23

Beşiktaş Galatasaray özeti! Süper Lig 14. haftada oynanan Beşiktaş Galatasaray derbi maçında kazanan taraf 1-0 skorla BJK oldu. 

Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş Galatasaray derbi maçı için Vodefone Park’ta karşı karşıya geldi. Başlama vuruşundan itibaren yüksek tempoda geçti.

image

Fatih Terim ve Hasan Şaş'ın takımın başında çıkamadığı maçta Ümit Davala Galatasaray’ın başında sahada yer aldı. 

Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, derbi mücadelesine UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg maçına göre üç değişiklikle çıktı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Sarpsborg karşısında ilk 11'de sahaya sürdüğü Jeremain Lens, Oğuzhan Özyakup ve Cyle Larin'i derbi mücadelesinde yedek soyundurdu. Beşiktaş'ta sakatlıkları nedeniyle Sarpsborg karşılaşmasında kadroda yer alamayan Ricardo Quaresma ile Gary Medel, Galatasaray karşısında ilk 11'de şans buldu. 
 
Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray ise bu kulvardaki son karşılaşmasına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı.
 
Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'de geçen hafta sahasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Serdar Aziz kadroda yer almazken, o maçta ilk 11'de görev alan Ömer Bayram ise yedeğe çekildi. Derbi maçta bu futbolcuların yerine Ahmet Çalık ile Yuto Nagatomo forma giydi.
 
Maça iyi başlayan Beşiktaş aradığı golü de çok geçmeden buldu. 17. dakikada Hakem Cüneyt Çakır, VAR incelemesi sonrası 15. dakikada siyah-beyazlı ekibin kullandığı çift vuruşta, barajdaki Eren Derdiyok'un meşin yuvarlağa koluyla müdahale ettiğini belirledi ve penaltı noktasını gösterdi. 18'inci dakikada penaltıda topun başına geçen Ljajic, topu ağlara gönderdi. Ljajic üst üste 2. maçında da gol atarken, Galatasaray kalesinde gördüğü son 10 golün altısını penaltdan yemiş oldu. 
 
20. dakikadan sonra oyunda dengeyi dağlayan Galatasaray uzun toplarla etkili olmaya çalıştı ama bunlarda da başaırlı olamadı ve ilk devre 1-0 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi. 
 
İkinci yarıda oyun dengedeydi. İki takım da orta sahayı hızlı geçmeye çalıştı. 69. dakikada Cüneyt Çakır, Necip'in Onyekuru'ya müdahalesine penaltı dedi, ancak VAR incelemesinden sonra Nijeryalı oyuncunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltıyı iptal etti. 
 
Karşılaşmanın kalan bölümünde Galatasaray'ın çabası sonuç vermedi ve mücadele 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi. 2018'in son derbisini kazanan Beşiktaş, böylece 24 puana yükselip ezeli rakibini averajla geride bıraktı.  
 
image
 
BEŞİKTAŞ - GALATASARAY: 1-0
 
Stat: Vodafone Park
 
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
 
Beşiktaş: Karius, Adriano, Necip Uysal, Vida, Caner Erkin, Medel (Dk. 70 Lens), Dorukhan Toköz, Quaresma, Ljajic, Mustafa Pektemek (Dk. 81 Vagner Love), Güven Yalçın (Dk. 46 Hutchinson)
 
Galatasaray: Muslera, Ozan Kabak, Maicon, Ahmet Çalık, Mariano (Dk. 78 Linnes), Fernando, Selçuk İnan (Dk. 74 Muğdat Çelik), Nagatomo, Feghouli, Onyekuru (Dk. 83 Ömer Bayram), Eren Derdiyok
 
Gol: Dk. 18 Ljajic (Penaltıdan) (Beşiktaş)
 

 

Sarı kartlar: Dk. 17 Eren Derdiyok, Dk. 41 Fernando, Dk. 42 Selçuk İnan, Dk. 45+2 Mariano (Galatasaray), Dk. 41 Medel, Dk. 51 Adriano, Dk. 86 Ljajic, Dk. 90+2 Karius (Beşiktaş)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR