Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATALONYA RALLİSİ’NDE ZAFER SEBASTIEN LOEB’İN
KATALONYA RALLİSİ’NDE ZAFER SEBASTIEN LOEB’İN
Dünya Ralli Şampiyonası’nda, sezonun on ikinci ve şampiyonanın kaderini belirleyen sondan bir önceki yarışı Katalonya Rallisi'nde zafer Sebastien Loeb'in. Katalonya Rallisi sonrası genel sıralamada ise Sebastien Ogier liderliği yeniden ele geçirdi
31 Ekim 2018, 19:21
 
Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda, sezonun on ikinci ve şampiyonanın kaderini belirleyen sondan bir önceki yarışı Katalonya Rallisi, 25-28 Ekim tarihleri arasında İspanya’da gerçekleşti. 2005-2012 yılları arasında Katalonya Rallisi’ni aralıksız 9 kez kazanan Sebastien Loeb, 2018’de de Katalonya Rallisi’nin galibi olurken, zorlu Türkiye Rallisi sonrası değişen genel sıralamada 204 puanla Sebastien Ogier yeniden zirveyi ele geçirdi.
 
Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2018’deki on ikinci ve sondan bir önceki yarışı olan Katalonya Rallisi, 25-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. image
 
Etaplarda nefes kesen anlara imza atan dünyanın en hızlı ve cesur pilotları, dört gün boyunca zorlu koşullarda 18 etabı geçerek, toplamda bin 495 kilometre yol kat ettiler. Spor tutkunlarının heyecanla yakından takip ettiği Katalonya Rallisi’ni birinci olarak tamamlayan isim ise Citroen’in 44 yaşındaki Fransız pilotu Sebastien Loeb oldu. Loeb’in birinci bitirdiği yarışı Sebastien Ogier ikinci, Elfyn Evans üçüncü olarak tamamladı.
 
Sebastien Ogier genel klasmanda yeniden zirvede
 
Britanya Rallisi’nde altı yarış sonunda zafere uzanarak şampiyonluk yarışına bir kez daha ortak olan son 5 yılın şampiyonu Sebastien Ogier, Katalonya Rallisi’ni ikinci olarak tamamlayarak genel klasmanda tekrar zirveyi ele geçirdi. Genel klasmanda Ogier’i 201 puanla Thierry Neuville, 181 puanla Ott Tanak takip ediyor.
 
Dünya Ralli Şampiyonası heyecanı İspanya’nın ardından 18 Kasım’da Avustralya’da son bulacak.
 
Türkiye Rallisi’nde neler olmuştu?
 
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) yoğun çalımaları sonucunda 8 yıl aradan sonra Dünya Ralli Şampiyonasına geri dönen ve bu yıl 10’uncu ayağı Marmaris’te koşulan Türiye Rallisi, WRC pilotlarını oldukça zorlamıştı. Türkiye Rallisi’nin zorlu etaplarını birinci olarak tamamlayan isim Estonyalı pilot Ott Tanak olmuştu. Tanak’ın birinci bitirdiği Türkiye Rallisi sırasında Thierry Neuville 177 puanla şampiyona lideriyken, Tanak ikinciliğe yükselmişti.
 
ŞEFFAF GAZETE.COM
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR