Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ELMALI'DA BAŞ PEHLİVAN ORHAN OKULU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/32798/elmalida-bas-pehlivan-orhan-okulu

 

ELMALI'DA BAŞ PEHLİVAN ORHAN OKULU
ELMALI'DA BAŞ PEHLİVAN ORHAN OKULU
Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste altıncı kez başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, Elmalı'da üst üste 5 kez başpehlivanlığı elde eden Ahmet Taşçı ile paylaştığı rekorun tek sahibi oldu.
9 Eylül 2018, 21:12
 
Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 666'ncı Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban'ı yenen Orhan Okulu başpehlivanlığı kazandı.
 
Türk’ün ata sporu güreşin "ilk er meydanı" olarak kayıtlara geçen ve Elmalı ilçesindeki Recep Gürbüz Güreş Sahası’nda gerçekleştirilen organizasyon nefesleri kesti.
 
Son 6 yıldır Elmalı'da altın kemeri kimseye kaptırmayan Okulu, 3 yılda bir verilen 'altın kemerin ebedi sahibi' unvanını ikinci kez kazanarak Cumhuriyet tarihinin er meydanındaki en büyük rekorunu kırdı.
 
Ata sporu güreşin 'ilk er meydanı' olarak bilinen 666'ncı Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, aralarında Orhan Okulu, ikizler İsmail ve Turan Balaban, Osman Aynur, Ali Gürbüz'ün de bulunduğu 72'si başpehlivan olmak üzere  1600'ün üzerinde güreşçi mücadele etti. Kıran kırana geçen güreşler sonrası yarı finalde İsmail Balaban ile Ali Gürbüz, Orhan Okulu ile Nedim Gürel eşleşti. 
 
image
 
Başpehlivanların yarı final müsabakaları yağmur altında gerçekleşti.
 
Ali Gürbüz ile İsmail Balaban'ın güreşi 125 dakika sürdü. Kıran kırana geçen müsabakada Ali Gürbüz'ü yenen İsmail Balaban ile Nedim Güler'i mağlup eden Orhan Okulu finale yükseldi.
 
Elmalı Recep Gürbüz Güreş Sahası'nda gerçekleştirilen organizasyonun son gününde, İsmail Balaban ile Ali Gürbüz arasındaki yarı final mücadelesi ise tarihe geçti.72'si başpehlivan, bin 600'ün üzerinde güreşçinin katıldığı organizasyonun yarı finalinde, iki güreşçinin yoğun yağış altındaki mücadelesi 2 saat 15 dakika sürdü.
 
image
 
Tarihi mücadelenin sonunda adını finale yazdıran isim İsmail Balaban oldu.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, 666. Elmalı Yağlı Güreşleri yarı finalinde 2 saat 15 dakika boyunca güreşerek tarihi bir mücadeleye imza atan İsmail Balaban-Ali Gürbüz ikilisini telefonla arayıp tebrik etti.Ali Gürbüz'ü tarihi mücadelenin sonunda saf dışı bırakan İsmail Balaban, finalde, Nedim Gürel'i eleyen Orhan Okulu ile karşılaştı.
 
2 saat 15 dakikalık yarı finalin yorgunluğunu finalde hisseden İsmail Balaban, aşırı su kaybı nedeniyle yaşadığı kramplar sonrasında güreşe devam edemeyince Orhan Okulu şampiyonluğa ulaştı.
 
image
 
Kırkpınar'ın son başpehlivanı Orhan Okulu, Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste 6. kez şampiyon oldu. 
 
Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde üst üste altıncı kez başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, Elmalı'da üst üste 5 kez başpehlivanlığı elde eden Ahmet Taşçı ile paylaştığı rekorun tek sahibi oldu.
 
Güreşleri, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, çeşitli partilerin milletvekilleri ile çok sayıda sporsever izledi.
 
Yağlı güreşin yaşayan efsanesi olarak adlandırılan Ahmet Taşçı, 1989, 1990, 1991, 1992 ve 1993 yıllarında Elmalı başpehlivanı olmuştu.