Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FİNALİN ADI FRANSA-HIRVATİSTAN
FİNALİN ADI FRANSA-HIRVATİSTAN
2018 Dünya Kupası Yarı Final turunda İngiltere ile karşılaşan Hırvatistan, normal süresi 1-1 biten karşılaşmada uzatma devreleri oynanırken Mario Mandzukic'in attığı gol ile sahadan 2-1 galip ayrıldı ve Dünya Kupası tarihinde ilk kez finale yükselmeyi başardı.
11 Temmuz 2018, 21:42
 
2018 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında İngiltere'yi 2-1 yenen Hırvatistan, finalde Fransa'nın rakibi oldu.
 
2018 Dünya Kupası Yarı Final turunda İngiltere ile karşılaşan Hırvatistan normal süresi 1-1 biten karşılaşmada uzatma devreleri oynanırken Mario Mandzukic'in attığı gol ile sahadan 2-1 galip ayrıldı ve Dünya Kupası tarihinde ilk kez finale yükselmeyi başardı.
 
image
 
İLK YARI İNGİLİZLERİN 1-0 ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERDİ
 
Karşılaşma İngilizlerin baskılı oyunu ile başladı. Maçın 5. dakikasında Dele Alli, Modric'in müdahalesiyle ceza sahasının hemen önünde yerde kaldı. Serbest vuruşta topun başına geçen Trippier İngilizleri 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısında geri kalan dakikalarda iki takımında etkili atakları olmasına rağmen iki takımda topu ağlara göndermeyi başaramadı ve ilk yarı 1-0 İngiltere'nin üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
image
 
HIRVARLAR İKİNCİ YARIDA DURUMU EŞİTLEDİ
 
Karşılaşmanın ikinci yarısı yenik durumda olan Hırvatista'nın arka arkaya geliştirdiği ataklarla başladı. Bu baskı sonucunda dakikalar 68'i gösterirken Hırvatistan'ın yıldız ismi Ivan Perisiç, Vrsaljko'nun sağ kanattan açtığı müthiş ortaya İngiltere savunmasına rağmen dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. Perisiç'in attığı bu gol ile dakikalar 68'i gösterirken Hırvatlar skoru eşitlemeyi başardı. Eşitliği yakalayan Hırvatlar baskısını dahada arttırdı ve dakikalar 71'i gösterirken Hırvatistan'a beraberlik golünü getiren Perisic, İngiltere savunmasının hatasından faydalandı ve ceza sahasına girdi. Dar açıdan vuran Perisic, direğe takıldı.
 
image
MANDZUKİC'İN ATTIĞI GOL, HIRVATLARI FİNALE TAŞIDI
 
Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca mücadelenin normal süresi 1-1 beraberlik ile sonuçlandı ve 15'er dakikalık uzatma devrelerine gidildi. Uzatma devrelerinin ikinci yarısında baskıyı gittikçe arttıran Hırvatistan dakikalar 109'u gösterirken golcü ismi Mario Mandzukic'in attığı gol ile sahadan zafer ile ayrılan taraf oldu. Hırvatistan aldığı bu zafer ile tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası'nda finale isimlerini yazdırmayı başardı.
 
image
 
FİNALİN ADI FRANSA-HIRVATİSTAN
 
Hırvatistan aldığı bu tarihi galibiyetin ardından 15 Temmuz'da, Fransa ile finalde karşı karşıya gelecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR