Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AZİZ YILDIRIM KÜRSÜDEN MEYDAN OKUDU
AZİZ YILDIRIM KÜRSÜDEN MEYDAN OKUDU
Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nun ilk gününde başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım seçim öncesinde son kez üyelere seslendi. Oldukça gergin geçen konuşmalarda Aziz Yıldırım ve Ali Koç konuşmalarını gerçekleştirdi.
2 Haziran 2018, 18:20

 

Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nun ilk gününde kürsüye çıkıp seçim konuşmasını gerçekleştirdi.

İşte Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım’ın konuşması…

Bu kulübe yirmi yıl hizmet verdim. Çocuğumun rızkını bu kulübe harcadım. Yarın çok üzülürsünüz. Yapmayın, ayıptır. Saygılı olalım. Stada aldık, hep birlikte eğlenelim, neşelenelim… Ali Koç bizim düşmanımız değil, ben de Ali Koç'un düşmanı değilim. Kendinize gelin.
 
Tüm yol arkadaşlarımı selamlıyorum. Fenerbahçe elitist bir seçim yapmadı. Fenerbahçe şan şöhrete bakmadı. Şimdi gönülden gönüle konuştuğumuzun altını çiziyorum. Bu ruh ülkemizin en kötü gününde bir araya gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin ruhudur. Fenerbahçelilik aynı ruhtan olmaktır. Fenerbahçe'nin hamurunda bu ruh vardır. Fenerbahçe ruhu, emperyalizme karşı, tam bağımsız Türkiye ruhu, Kuvayı Milliye ruhudur.
 
Sevgili kongre üyeleri, muhalefetin yaklaşımı “değişim ihtiyacı” yaklaşımıdır. Değişim iyidir ancak doğru zamanda iyidir. Muhalfetin istediği sadece yöneticilerin değişmesi olsa gerek. Değişimden anlaşılması gereken değişimin nasıl olacağı, Fenerbahçe'nin nasıl değişeceğidir. Ben gerçekten Fenerbahçe'nin değişeceğini inansam gereğini yapardım.
 
Yargıtay kararıyla sadece benim aklanacağımı zannedenler var. Yargıtay kararını bekleyen Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. Biz Yargıtay tarafından aklanmamızın ardından karşı davalarımızı açacağız ve uğradığımız haksızlıkların hesabını soracağız. Bizim soracağımız hesap, Fenerbahçe'nin hesabıdır. Benim şahsi hesabım değil.
 
image
 
Sözü kesilen Aziz Yıldırım, tribünlerdeki üyelere “Üstünüzdeki o formayla Fenerbahçe Başkanı'na hakaret edemezsiniz. O formayı ben yaptırdım” dedi.
 
Hapislerde yatmadan, basın tarafından bombardımana tutulmadan sadece bir dilekçeyle tedirgin olan Ali Koç, Fenerbahçe'nin davasını nasıl sürdürecek. Yakışıksız bir şekilde bizi suçlu tutuyor. Kendisi ürkmesin. Kendisine yapılan haksızlıklarda bir kale gibi dururuz.
 
3 Temmuz'da “şikeci” damgası yediniz, “takımınız, başkanınız şikeci” çocuklarımız okula gitmek istemediler. Çocuklarımıza “siz şikecisiniz” dediler. Ben bu davadan vazgeçemem. Silivri'de her yerde gaz yediniz. Bunu azımsayamazsınız.
 
Real Madrid'i düşünün. Operasyonla başkanı hapse atılacak, en iyi oyuncularını kaybediyor. Polis fezlekeleriyle suçlanıyorlar ve Şampiyonlar Ligi'ne alınmıyor. Real Madrid şu anki kadrosuna sahip olabilir miydi? Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabilir miydi? Bizi bu noktaya getiren her şeyin altında 3 Temmuz yatmaktadır. Şimdi barışın diyorlar. Fenerbahçe'den kim özür diledi? Oldu bittiye mi getirelim? Unutalım mı? Peki siz muhalefet olarak ne yaptınız?
 
Diyorlar ki “Herkesle kavgalıyız, eski futbolcularımızla, teknik adamlarımızla, yöneticilerimizle ve bunun sebebi Aziz Yıldırım” peki Nasreddin Hoca'nın dediği gibi “Hırsızın hiç mi suçu yok?” Bunlar tek tek isim vermeye gerek yok kendilerini Fenerbahçe'den üstün tuttular.
 
image
 
Yargıtay kararına dek görevde kalmamızın gerekliliğini anlatıyoruz. Ali Koç, “Seçilemezsem bir daha aday olmayacağım” dedi. Bunun da sebebini açıkladı. Bu yaklaşım elbette doğru ama bu duyarlılığı neden 19 ay önce göstermedin? Bu sezon taraftarda yaşanan isteksizliğin bu seçim yarışı ile hiç mi ilgisi yok? “Fenerbahçe kurumsal değil” diyorlar. Bizden önce Fenerbahçe'nin halini hatırlamıyor musunz? Diğer kulüpleri gelişmek zorunda bırakan Fenerbahçe olmadı mı? Fenerbahçe açık ara önde değil miydi? 3 Temmuz'dan sonra hak etmedikleri başarıları paylaştılar.
 
Fenerbahçe'yi grupçuluk batağından kimin çıkardığını da bilmiyorlar. Yeniden aday olmam koltuktan kalkmama isteğimden dolayı mıdır? Sizin vicdanınıza bırakıyorum. Benim çektiğim acıyı en çok anlayan “şikeci” damgası yiyen ve boynunu bükmek zorunda kalan çocuklar, taraftar ve birkaç arkadaşımdır. Bu yüzden vazgeçmeyeceğim.
 
Fenerbahçe'yi namerde muhtaç etmedik. Fenerbahçe'yi 3 Temmuz'dan önceki çizgisinden öyle uzak bir noktaya götürdü ki, yükseliş çizgisine geçmek çok zor oldu. Öz eleştiri yapmak gerekirse hızla yeniden yükselmek adına ani kararlar verdik. Bu kararların bazıları elbette hatalı oldu. Size teklifim buyur gel, futbolu sen yönet, amatör şubeleri ben yöneteyim, aynı parayı koyalım. Burada bir kişi kazansız. Kulüp kazansın. Kazanan Fenerbahçe olsun. Ben bahsedilen paraları, zaten 1998'de, 1999'da verdim. Gelin sorunu yekten çözelim. Diyorsunuz ya “futbolda kurumsallaşamıyoruz” gelin aynı paraları koyalım.Burada bir kişi kazansız. Kulüp kazansın. Kazanan Fenerbahçe olsun. Ben bahsedilen paraları, zaten 1998'de, 1999'da verdim. Gelin sorunu yekten çözelim. Diyorsunuz ya “futbolda kurumsallaşamıyoruz” gelin aynı paraları koyalım. Kulübün bütçesini iki katına çıkarılım. Siz iddialı olduğunuz futbolu yönetin, biz de adalet mücadelemizi verelim. Siz üyeler de kim Fenerbahçe için Fenerbahçeli, kim kendi için Fenerbahçeli görsün.image
 
3 Temmuz kumpası sürecinin yargılaması bitmedi. Sevgili Fenerbahçeliler, vereceğiniz karar ne olursa olsun yarın davada hesabı ben vereceğim. Ve şunu söyleyeceğim “Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe!” Ben Metris'te yatarken siz yönetimde değil miydiniz? Galatasaray kupayı kaldırdığında siz vardınız yönetimde. Ben dışarıda olsam kaldırtmazdım. Doğrular acıdır. Santos ve Lugano gittiğinde neden müdahale edemediniz. Veremediniz 5-10 milyon… Zico için “Yurtdışından taktik alıyor” demedin mi? Alex'i benden fazla kimse sevemez. Herkes yuhlarken ben tek başıma alkışladım. Sayın Ali Koç, Ümit Özat kırmızı kart gördü locana geldi. Siz bir oyuncumuza kötü bir laf ettiniz, Ümit müdahale etti ve siz onu odanızdan attırdınız mı?
 
Terraneo'yu sportif direktör yaptığımızda biz onu 7-8 senedir tanıyorduk. Biz ona maaş ödemiyoruz. Böldük tazminat ödüyoruz. Galatasaraylılar'ı Beşiktaşlılar'ı üye yapmışım kulübe. Bilmeden üye yapmışımdır. Çünkü “Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak” dedim. Yıllar geçti “1 milyon üye” projesi yaptık. Fenerbahçe halka insin diye düşündüm. Hapiste incelemeler yaptık. Tüzüğe ekledik. Buradaki kaide bir kişi “Ben Fenerbahçeliyim” diyorsa ve üç kişi de “Evet, Fenerbahçelidir” diye referans gösterirse sıkıntı yok.
 
Listede mi değil mi bilmiyorum. Burhan Karaçam, bugün Twitter'da yazmış ben göremedim. 31.12.1980 yılında Galatasaray'a üye olmuş. 1995'te ayrılmış. GS üyelik numarası da 6130. Sonra iki kulüpte olamaz demişler Fenerbahçe'de kalmış. Fenerbahçe ilklerin kulübüdür. Fenerbahçe beni hatırlayacak. Hepinize saygılar.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR