Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA FUTBOLU BU İSTİFAYI KONUŞUYOR
DÜNYA FUTBOLU BU İSTİFAYI KONUŞUYOR
Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, canlı yayında istifa ettiğini açıkladı. Fransız çalıştırıcı, "3 yılın ardından bir değişim gerekiyordu. Real Madrid'in daha fazlasını kazanmak için değişime ihtiyacı var" dedi.
31 Mayıs 2018, 18:52
 
İspanya La Liga takımlarından Real Madrid’in teknik direktörü Zinedine Zidane düzenlediği baısn toplantısında istifa ettiğini açıklayarak büyük bir sürprize imza attı.
 
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Zidane, “3 yılın ardından bir değişim gerekiyordu. Gelecek sezon burada olmayacağım” derken Real Madrid Başkanı Florentino Perez ise böyle bir kararı beklemediklerini ifade ederken, “Duyunca çok şaşırdım. Onu ikna etmek isterdim ama nasıl biri olduğunu biliyorum. Bu bir veda değil, yeniden görüşeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Üç kez dünyanın en iyi futbolcusu seçilen ve dünyanın en iyileri arasında gösterilen Zidane, teknik direktörlük kariyerine 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, ikişer FIFA Kulüpler Dünya Kupası, UEFA Süper Kupası, birer lig ve İspanya Süper Kupası sığdırdı.
 
Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktör olarak spor dünyasında yer almaya devam kararı alan Zidane, önce 2013’te Real Madrid’in altyapı takımının, ardından da 2016’da Real Madrid’in A takımının başına geçti.
 
Zidane, teknik direktör olarak daha ilk senesinde İspanya Ligi, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupası’nı kaldırmayı başardı.
 
Aynı başarıyı sonraki sene de devam ettiren Zidane, bu sezon Real Madrid’in ligdeki performansı nedeniyle eleştirilse de üst üste 3. kez Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi olarak bir ilke imza attı.
 
İŞTE ZIDANE’IN AYRILIK AÇIKLAMALARI
 
“Herkes için en doğru an buydu. Takım için her şey iyi giderken böyle bir karar almak garip durabilir ama bu takım kazanmaya devam etmeli. 3 yılın ardından bir değişim gerekiyordu. Real Madrid’in daha fazlasını kazanmak için değişime ihtiyacı var. Gelecek sezon burada olmayacağım. Real Madrid ve başkan Florentino Perez’i gerçekten çok seviyorum”
 
“BİRÇOK KİŞİ İÇİN MANTIKLI DEĞİL AMA…”
 
“Tabii ki daha sonrasında yine görüşeceğiz. Madrid bana birçok şey verdi ve burada olmaya devam edeceğim. Birçok kişi için mantıklı bir karar değil ama benim için değişiklik vakti geldi. Oyunculara da teşekkür eden Zidane, “Oyuncuların da değişime ihtiyacı var. Hepsine teşekkür ediyorum çünkü bu kulübün tarihine yakışır şekilde sahada mücadele ettiler. Onlar ve teknik heyet bu kararın bana ait olduğunu biliyorlar. Kaptanlarla da birazdan konuşacağım.”
 
BAŞKAN PEREZ: ONU İKNA ETMEYİ ÇOK İSTERDİM AMA…
 
Zidane’ın ardından basın toplantısında söz alan Real Madrid Başkanı Perez ise, “Bir Avrupa Kupası kazandıktan sonra bu beklenmedik bir karar gibi görülebilir. Ancak sadece karara saygı gösterebiliriz. Kararı duyunca şaşırdım ve onu ikna etmeyi çok isterdim ama onun nasıl biri olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Bunun bir veda olmadığını dile getiren Perez, “Yaptıkları için ve Real Madrid’de geçirdiği yıllar için ona çok teşekkür ediyorum. Bu bir veda değil, yakında görüşeceğiz. Ama molaya ihtiyacı varsa o bunu hak ediyor.” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR