Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞAMPİYON GALATASARAY
ŞAMPİYON GALATASARAY
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son hafta maçında Göztepe'yi deplasmanda 1-0 yenerek, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.
19 Mayıs 2018, 21:52
 
Spor Toto Süper Lig sona erdi ve Galatasaray şampiyon oldu.
 
İzmir'de Göztepe ile karşılaşan Galatasaray rakibini 66. dakikada Gomis'in penaltı golüyle 1-0 yendi ve 2017/18 sezonunu 75 puanla şampiyon olarak tamamladı.
 
Kendi kazandırdığı penaltıda topun başına geçen Fransız yıldız hata yapmadı ve fileleri havalandırdı
 
65. dakikada Kosanovic'in ceza alanı içinde Gomis'e yaptığı müdahalenin ardından hakem Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi. 66. dakikada atışı kullanan Gomis, takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.
 
Galatasaray, Fransız forveti Bafetimbi Gomis'in 66'ncı dakikada attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçerken tribünlerde de tartışmalar yaşandı.
 
Galatasaray'ın öne geçmesiyle kapalı tribünün sağında oturan Göztepelilerin içinde bir grup Galatasaraylı futbolsever sevinç gösterilerinde bulundu. Göztepeli taraftarlar ise o grubun üzerine yürüdü. Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak ve Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya tribünlere gelerek olayları yatıştırmak istedi. Emniyet güçlerinin de araya girmesiyle olası bir kavga önlendi.
 
image
 
 'BİR SEZONDA EN ÇOK GOL ATAN YABANCI FUTBOLCU'
 
Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, sezonu gol kralı olarak tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın sezon başında kadrosuna dahil ettiği 32 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 33 maçta 29 kez fileleri havalandırdı.
 
Kariyerinin en skorer sezonunu geçiren Bafetimbi Gomis, Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekorunun sahibi oldu. Eski Fenerbahçeli oyuncu Alex de Souza 28 golle bu rekoru elinde bulunduruyordu.
 
 Gomis, bu sezon resmi maçlarda attığı gollerle Galatasaray'ın tarihine geçti. Galatasaray'da bu sezon çıktığı 40 resmi maçta 32 gol kaydeden Bafetimbi Gomis, Mario Jardel'in rekoruna ortak oldu.
 
Brezilyalı Mario Jardel, 2000-2001 sezonunda çıktığı 42 resmi maçta 32 kez rakip fileleri havalandırarak Galatasaray'ın bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncusu rekorunu kırmıştı.
 
image
 
Gomis şampiyonluğun ardından şu açıklamalarda bulundu:
 
'HOCA,İLK GELDİĞİM GÜNDEN BERİ BANA ÇOK GÜVENDİ'
 
"Çok keyifliyim hocayla çalışmaktan dolayı. İlk geldiği günden bu yana bana çok güvendi, onunla birlikte gelişim gösterdim. Forvet olarak bazı görevleri yerine getirmeniz lazım. En üzgün olduğum anda bile taraftarlar destek mesajı gönderdi. Bugün gözyaşlarımı mutluluktan dolayı tutamayacağım. Tüm camiaya teşekkür ediyorum."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR