Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEMİRÖREN'İN MİLLİ FELAKETİ
DEMİRÖREN'İN MİLLİ FELAKETİ
Eskişehir'de İzlanda'yı ağırlayan A Millilerimiz rakibine 3-0 mağlup oldu ve Dünya Kupası'na gitme şansını kaybetti. Teknik direktör Mircea Lucescu cezası nedeniyle TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte locadan izledi.
6 Ekim 2017, 20:58
 
Türkiye’nin Dünya Kupası umutları Eskişehir’de söndü.
 
Hırvatistan galibiyetiyle ümitlenen Ay Yıldızlılar, konuğu İzlanda’ya 3-0 mağlup oldu ve 2018 Dünya Kupası’na gitme umutlarını tüketti.Büyük umutlarla çıktığımız İzlanda karşısında etkisizi bir oyununun ardından 3-0 yenilen Ay yıldızlılar, Rusya biletini İzlanda'ya kaptırdı.
 
Maça etkili başlamak isteyen A Milli Takımımız, buna karşın savunmasında da ciddi açıklar verdi. Temponun yüksek geçtiği ilk bölümün ardından golü bulan taraf 32. Gudmundsson'la İzlanda oldu. Bu golden 7 dakika sonra Bjarnason'la bir gol daha bulan konuk ekip, devreye 2-0 önde girdi. İkinci yarıya da savunma hatalarıyla başlayan milliler, 49'da Arnason'u da durduramayınca fark üçe çıktı. Ay yıldızlı ekibimiz, Emre Mor'un oyuna girişiyle hareketlilik kazansa da, beklenen goller bir türlü gelmeyince 90 dakika İzlanda'nın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
 
Bu sonuçla 14 puanda kalan A Milli Takım, Dünya Kupası defterini kapattı. 19 puana yükselen İzlanda ise şansını son maça taşıdı.A Milli Takımız, 9 Ekim'de Finlandiya karşısında formalite maçına çıkarak eleme maçlarını noktalayacak
 
image
 
Saha dışında olan bir olaydan dolayı,Milli Takımı grubunda iddialı şekilde zirveye yaklaştıran Fatih Terim'in,TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından gönderilmesi ve Lucescu'yu getirmesi acı sonu hazırladı.
 
2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda en kritik maçına çıkan Türkiye, konuğu İzlanda karşısıda şok bir yenilgi aldı ve Milliler'in Dünya Kupası'na gitme umutları son maç öncesinde tükenmiş oldu.
 
image
 
Eskişehir'de coşkulu bir taraftar önünde mücadele veren Ay Yıldızlılar, karşılaşmaya tempolu ve baskılı başlasa da rakibinin savunma kurgusunu bozamadı ve İzlanda da dakikalar ilerledikçe istediği ve bulmaya hazırlandığı fırsatları elde etti.
 
Türkiye'de Mircea Lucescu cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip ederken kenarda Tayfur Havutçu yer aldı.
 
image
 
Maç öncesinde 100. maçına çıktığı için plaket alan Arda Turan, plaket verildiği sırada tribünler tarafından ıslıklanmıştı.Tribünlerin Arda Turan protestosu oyun içindeyken sürmedi ancak Arda oyunu terk ettiği sırada tekrar başladı.
 
A Milli Takım, İzlanda karşısında 3-0 geride olduğu sırada Arda Turan kenara alındı. Arda, 60. dakikada yerini Emre Mor’a bırakırken tribünler Arda Turan’ı ıslıklayarak protesto etti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR