Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARDA TURAN MİLLİ TAKIMA VEDA ETTİ
ARDA TURAN MİLLİ TAKIMA VEDA ETTİ
Milli Takım uçağında küfürler ederek gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve Fatih Terim ile görüşerek gönderilen kaptan Arda Turan Milli Takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Turan, saldırı için pişman olmadığını söyledi.
6 Haziran 2017, 17:34
 
Arda Turan, Milli Takım'ın Makedonya maçı sonrası kimler tarafından ne amaçla özel uçağa alındığı belli olmayan bazı gazetecilerin arasında bulunan spor yazarı Bilal Meşe'nin boğazına sarıldı,yumruk salladı araya girenler uaktaki bu kavgayı zor ayırdı. 
 
image
 
Fatih Terim ayağa kalkmadı.
 
Milli Takım, Makedonya ile golsüz berabere kaldığı özel maçın ardından Slovenya kampı için Üsküp'ten gece özel uçakla ayrıldı. Slovenya'ya karayoluyla geçmek üzere üzere İtalya'nın Trieste kentine uçan Milli Takım'ın uçağına TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in talimatıyla basın mensupları da alındı. 
 
Barcelona'da forma giyen Milli Takım kaptanı Arda Turan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de hedef alacak nitelikte ağır sözler söyledi.
 
Arda, gazeteci Bilal Meşe'nin boğazına sarılarak şu sözleri sarf etti:"Söyle orada mıydın? Bizimle miydin de prim mevzusunu yazdın? 
Biz kimden para istemişiz? Şimdi konuş! Hadi, onlar da burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları? Bu ülke tabii! Seni bu uçağa alırlar.
 
Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Duysunlar. Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanların aıa.... kym....!
 
Beni de başkaları gibi zannettin. Şimdi konuş bakalım. Ben futbolu bırakırım ama aileme şerefime laf söyletmem. o... ç...
 
Biz kimden para dilenmişiz. Seni bu uçağa alan kim!
 
Futbolu bırakırım ama şerefime, aileme laf söyletmem. Öyle haber yapamazsın! Patronun Yıldırım Demirören. Sen federasyon başkanının gazetesindesin ya! Federasyon başkanı değil mi senin başkanın. Seni uçağa alanın a.... k...."
 
Arda, bu sözleri sarf ederken Bilal Meşe'ye vurmaya da kalktı ancak araya giren gazeteciler ve futbolcular, olayın daha da skandal bir hale gelmesini engelledi. Arda daha sonra uçağın arka bölümüne giderken, tüm gazeteci ve basın mensuplarına küfürler savurdu. İkili arasındaki kavgayı durdurmak için yakın koltuklarda oturanlar müdahale etti. Ciddi bir arbede yaşanan olayda Arda zor sakinleştirildi. 
 
image
 
Olayların üzerinden Instagram hesabından bir açıklama yayınlayan Arda, yaptıklarına yönelik herhangi bir pişmanlık duymadığını söyledi ve sosyal medyadan olayı açıkladı.
 
Savunma amaçlı değil; bilgilendirme amaçlıdır.. Yarın kalktığınızda muhtemelen haberleri göreceksiniz...Eleştiriler, kınamalar, köşe yazıları, hep beraber birbirlerine destek planları ve devamı...DEMİŞTİM!!! Islıklandıktan sonraki röportajımda olanları unutmayacağım diye (Euro 2016)...
 
Dün ilk defa milli takım uçağında gördüm o şahsiyetlerden birini aylar sonra. Onlar kim mi? Biz ülkemizin formasını terletirken ve sonrasında; yalanla, iftirayla, insanların onuruna laf söyleyerek, ailevi değerlerine dil uzatıp sonra buna gazetecilik diyen kişiler. Merak etmeyin 3-5 kişiler...
 
Tabi alışmışlar bunları yapıp pişkince gezmeye...Neden? Çünkü düzen böyle gazeteciler ya gazetecilik aylar geçince unutuluyor ya...Çocukları, gençleri, kaoslar ve krizle besleyenler; hayalleri başka yerlere taşıyanlar...Yok öyle insanın, karekterine, ailesine değerlerine laf atmak...Unutmayanı da var bunun! Benim futbolculuğumu eleştiren gazetecilere teşekkür etmişliğim vardır haklısınız diye...Çünkü bu meslek olabilir...Ama aileme, değerlerime saldırmak olmaz; gücüm yettiğince de buna izin vermiyeceğim...Dün yaptığım doğru muydu? Bilmem! Evine misafir olup, adam satıp, iftira atıp arkadan iş çeviren olacağıma, yüzüne, bağırarak, saldırarak cevap beklerim...Belki doğru değil ama dürüstçe, onurlu, şerefli bir davranış...Ha cevap aldım mı? YOK! Kıvırmaca...(klasik) Aylarca sayfa doldurdu ama karşımda iki kelime yok. Gerçi yarın konuşurlar, arkamdan!    
 
                                       image
 
Bu fotoğrafta gördüğünüz çocuk hayatta iyi veya kötü ne yaptıysa bedelini ödedi; öder de..Allah'tan başka kimseden bir şey istemedi, beklemedi.. Hesabı da kimseye vermez...Arda Turan yola çıkarken İYİ FUTBOLCU, STAR, vs. olmak için ÇIKMADI... Şerefli, onurlu bir adam olmak için, ailesine sevdiklerine sahip olmak için ÇIKTI...Her kim şerefime, aileme, onuruma laf etmeye kalkarsa; Allah'ın bana verdikleriyle, gücüm yettiğince karşılığını alır...İyi geceler...Arda Turan
 
image
 
A Milli Takım'ın kamp yaptığı Slovenya'nın Portoroz kentindeki otelde basın açıklaması yaparak Milli Takım defterini kapattığını açıkladı.
 
"Yapılanları unutmadım. 2006'da ıslıklandığımı hiç unutmadım. Hayatta bir şey yapıyorsanız, bunun bedelini mutlaka ödersiniz. Ben Milli Takım tişörtü üstümdeyken bir hata yaptım. Hocamız ve Federasyon Başkanımızla konuştuk ve Kosova maçında olmama kararı aldık. Hayatım boyunca hiç iyi bir futbolcu olmak için uğraşmadım. İyi, onurlu bir adam olmak için uğraştım. Başkalarının imzalarıyla o sayfaları doldurduklarını biliyorum. O yapanların hangisini görürsem aynı tepkiyi verirmiyim bilmiyorum ama aynı sinirimi göstereceğim. Bugün burada Türk Milli Takımı'nın her kademesinde hizmet etmiş, ülkesini severek, sadece formaya aşık biri olarak, parayı ve başka bir hiçbir şeyi düşünmeyerek, gerektiğinde steroid, kortizon, her türlü ilacı kullanarak sahaya çıkmış bir oyuncu olarak konuşuyorum. Ülkemi, bayrağımı, ülkemin insanlarını çok seviyorum. Bu sıkıntılar her olduğunda 'İstiyorsanız kenara çekileyim' dedim. Çünkü zarar verdiğimi düşünüyordum. Artık zamanının geldiğini düşünüyorum. Bugüne kadar çalıştığım herkese, arkadaşlarıma ve içeride konuştuğum birçok insana, aileme çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca ne yaptıysam bedelini ödemeye hazırım. Yine ödeyeceğim. Gereğini yapıyorum ve milli takım kariyerimi şerefim ve onurumla sonlandırıyorum. İnşallah insanlara iyi futbolculuğumu değil, adamlığımı bırakırım. Ne yaptıklarını, ne ettiklerini çok iyi biliyorum. Her zaman tepkim aynı olacak."
 
GAZETECİLERDEN PROTESTO
Bu arada Arda Turan basın toplantısı odasına girdiği sırada gazeteciler salonu terk etti. Görüntülü takip yapan medya mensupları Arda Turan'ın konuşmalarını kamuoyuna aktarabilmek adına kayıt yaparken, diğer gazeteciler ise Arda Turan konuşmalarına başlamadan ayağa kalkarak salonu terk etti ve futbolcuyu bu şekilde protesto etti.
 
image
 
TAKIM ARKADAŞLARI DA BASIN TOPLANTISINI TAKİP ETTİ
Arda Turan'ın düzenlediği basın toplantısını bazı takım arkadaşları da salonda izledi. Futbolcuların arasında Caner Erkin, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz, Cenk Tosun ve Olcay Şahan'ın olduğu görüldü. Arda'yı dinleyen milli takımın oyuncuları, hiçbir yorumda bulunmadan Arda'nın arkasından odadan ayrıldı.
 
Şeffaf Gazete
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR