Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞAMPİYONLUK KUPASI KKTC'YE GİTTİ
ŞAMPİYONLUK KUPASI KKTC'YE GİTTİ
Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe'ye üstünlük sağlayarak mutlu sona ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi, ligde ilk şampiyonluğunu kazandı.
17 Mayıs 2017, 18:57
 
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off finalinin beşinci maçında Fenerbahçe'yi 76-75 yenen Yakın Doğu Üniversitesi, seriyi 3-2 kazanarak 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.
CANDECE PARKER SON SANİYEDE 2'DE 0 ÇEKTİ!
Sarı-lacivertliler maçın bitimine 2 saniye kala Candace Parker'la 2 serbest atış kaçırdı ve yakaladığı büyük fırsatı harcayarak şampiyonluğu rakibine kaptırdı.
 
YAKIN DOĞU, SEZONU 3 KUPA İLE KAPADI
Yakın Doğu Üniversitesi, 2016-2017 sezonunun lig, Türkiye Kupası ve Kadınlar Eurocup şampiyonluğu sonlandırdı.
 
Bu sezon başında yeni bir oluşumlu lige katılan Yakın Doğu Üniversitesi, mükemmel bir sezonu geride bıraktı. Yakın Doğu, ilk olarak Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası'nı finalde Bellona AGÜ'yü 76-62'lik skorla geçerek kazandı. Daha sonra Avrupa'da başarılı bir grafik çizen Yakın Doğu, Bellona AGÜ'yü 73-69 ve 63-58'lik skorla geçerek, Eurocup'ta şampiyon oldu. Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi normal sezonunu lider tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi, sırasıyla İstanbul Üniversitesi, Beşiktaş'ı geçerek finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sarı-lacivertlileri de seride 3-2 yenen Yakın Doğu ligde de kupayı müzesine götürerek, tarihi bir başarı elde etti.
 
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi final serisi 5. ve son maçında KKTC Yakın Doğu Üniversitesi  Fenerbahçe'yi 76-75 yenerek şampiyon oldu
 
SALON: Caferağa
HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Ali Serkan Emlek
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ: Vandersloot (17), McBride (21), Bahar Çağlar (4), Leuchanka (2), Holingsvorth (20), Eldebrink (8), Olcay Çakır Turgut (4)
FENERBAHÇE: Birsel Vardarlı Demirmen (15), Quigley (6), Parker (18), Gruda (21), Lavender (8), Ayşe Cora, Tuğçe Canıtez (7), Pelin Derya Bilgiç
1. PERİYOT: 16-18
DEVRE: 37-35
3. PERİYOT: 55-55

 

 
İlk maçta Aziz Yıldırım'ın saldırısına uğrayan Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör kupayla poz verdi.YDÜ Fenerbahçeyi devirdi, şampiyon oldu
 
PERİYOTLAR...
Karşılaşmaya Parker-Lavender ikilisinin basketleriyle başlayan Fenerbahçe, Gruda'nın isabetiyle ilk 5 dakikayı 8-5 önde geçti. Sarı-lacivertlilerin Gruda ile bulduğu sayılara Yakın Doğu Üniversitesi, Holingsvorth-Vandersloot ikilisiyle cevap verdi ve 8. dakikada eşitliği yakaladı: 14-14. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken, konuk ekip ilk periyodu 18-16 üstün tamamladı. 
Müsabakanın ikinci çeyreğine iyi başlayan Fenerbahçe, Quigley ve Parker ile etkili oldu. Savunma ribaundlarında rakibine üstünlük kuran ve hızlı hücumları iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, 16. dakikada farkı 9 sayıya taşıdı: 23-32. McBride'nin üst üste bulduğu isabetlerle toparlanan ev sahibi takım, Vandersloot ve Olcay Çakır Turgut'tan aldığı skor katkısıyla 10-0'lık seri yaparak 18. dakikada öne geçti: 33-32. Son bölümde iyi savunma yapan Yakın Doğu Üniversitesi, soyunma odasına 37-35 önde gitti. 
 
Maçın ikinci yarısına taraftarının da desteğiyle oldukça etkili başlayan Yakın Doğu Üniversitesi; Holingsvorth, McBride ve Vandersloot'un art arda isabetleriyle 24. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 49-39. Birsel Vardarlı Demirmen'in basketleriyle toparlanan Fenerbahçe, savunmada rakibine kolay sayı şansı tanımadığı bölümde Tuğçe Canıtez ve Gruda'nın atışlarıyla 29. dakikada beraberliği yakaladı: 53-53. Son periyoda 55-55 eşitlikle girildi. 
Mücadelenin son çeyreğine Vandersloot'un üç sayılık basketiyle giren Yakın Doğu Üniversitesi, Eldebrink'in 34. dakikada bulduğu üç sayılık basketle farkı 7'ye çıkardı: 68-61. Mola dönüşü Lavender ve Parker ile sayılar bularak 5-0'lık seri yapan sarı-lacivertliler, Birsel Vardarlı Demirmen'in 37. dakikadaki dış atışıyla seriyi 8-0'a çıkardı ve öne geçti: 68-69. Karşılıklı isabetlerle geçilen son bölümde Fenerbahçe'nin Lavender ve Gruda ile bulduğu basketlere Yakın Doğu Üniversitesi McBride ile cevap verdi ve son 19 saniyeye Fenerbahçe 1 sayı (74-75) farkla önde girdi. Yakın Doğu Üniversitesi, kullandığı son hücumda Holingsvorth ile isabeti bularak 3 saniye kala yeniden öne geçti: 76-75.
Maçın son hücumunda Holingsvorth'un faulü sonrası Fenerbahçe'den Parker serbest atış çizgisine gitti. Parker, çizgide iki atışı da kaçırınca, Yakın Doğu Üniversitesi sahadan 76-75 galip ayrıldı. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR