Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL YİNE EV SAHİBİ
İSTANBUL YİNE EV SAHİBİ
Basketbolun kulüpler bazındaki Avrupa'daki en büyük kupasının ev sahipliğini 19-21 Mayıs'ta üstlenecek İstanbul, bu branşta hem kulüpler hem de milli takımlar seviyesinde üst düzey kupaları sahipleriyle buluşturdu.
16 Mayıs 2017, 13:47
 
 
THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne 3. kez ev sahipliği yapacak İstanbul'da bugüne dek basketbolda önemli organizasyonlar düzenlendi.
 
Basketbolun kulüpler bazındaki Avrupa'daki en büyük kupasının ev sahipliğini 19-21 Mayıs'ta üstlenecek İstanbul, bu branşta hem kulüpler hem de milli takımlar seviyesinde üst düzey kupaları sahipleriyle buluşturdu.
 
İstanbul, basketbolda hem erkeklerde hem de kadınlarda milli takımlar seviyesinde büyük organizasyonlara imza attı.
 
Basketbolda 1959 ve 2001'de Avrupa Erkekler Şampiyonası'nın galibinin belirlendiği İstanbul'da, 2010'da erkekler, 2014'te ise kadınlar da dünya şampiyonası organizasyonları yapıldı.
 
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB), 1959'da Türkiye'de basketbolda düzenlenen ilk büyük uluslararası organizasyon olan Avrupa Şampiyonası'nda kupayı İstanbul'da kazandı. A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın final oynadığı 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ise İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Yugoslavya şampiyon oldu.
 
İstanbul, erkeklerde 2010 kadınlarda ise 2014 yılında Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. Finallerin oynandığı İstanbul'da 2010 yılında Sinan Erdem Spor Salonu'nda erkeklerde, 2014'te ise Ülker Sports Arena'da kadınlarda ABD dünya şampiyonluğuna ulaştı.
 
İstanbul, 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın finallerine de eylül ayında ev sahipliği yapacak.
 
image
 
Avrupa Ligi'ne 3. ev sahipliği
 
İstanbul, erkek basketbolunda Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonuna 3. kez ev sahipliğinde bulunacak.
 
Bu kupaya 1992 ve 2012'de ev sahipliği yapan İstanbul, 19-21 Mayıs'ta yine Avrupa basketbolunun en iyi takımlarını ağırlayacak.
 
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 1992'de yapılan Dörtlü Final sonucunda Partizan, 2012'de ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda Olympiakos kupayı havaya kaldırdı.
 
THY Avrupa Ligi'nin yanı sıra erkek basketbolunda 3 kupa daha İstanbul'da sahibini buldu.
 
Saporta Kupası'nda 1994-1995 sezonunda Benetton Treviso, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Taugres'i 94-86 yenerek kupaya uzandı. Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 2005 yılında düzenlenen FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nde, David Blatt yönetimindeki Rus takımı Dinamo Saint Petersburg, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kupayı elde etti.
 
Geçen sezon ise Galatasaray, ULEB Avrupa Kupası zaferini İstanbul'da yaşadı. Sarı-kırmızılı takım ilk maçı Fransa'da Strasbourg'a kaybetmesine rağmen İstanbul'daki rövanşta istediği farkı elde ederek Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kupa sevinci yaşadı.
 
Kadın basketbolunda 5 kupa İstanbul'da sahibini buldu
 
Kadın basketbolunda kulüpler bazında 5 Avrupa kupası İstanbul'da sahibine verildi.
 
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 2012 yılında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Valencia, 2016'da Ülker Sports Arena'da ise UMMC Ekaterinburg mutlu sona ulaştı.
 
FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda ise 2004'te Rus ekibi Baltiyskaya Zvezda, 2009'da Galatasaray, bu yıl ise Yakın Doğu Üniversitesi İstanbul'daki final maçları sonunda kupa sevincini yaşadı.
 
İstanbul'da şampiyon son saniyede belirleniyor
 
Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli erkek basketbol organizasyonunda, İstanbul'da düzenlenen iki Dörtlü Final'in kazananları son saniye basketleriyle belli oldu.
 
İstanbul'da 1992 yılında yapılan ilk Dörtlü Final organizasyonunda finalde Partizan ile Joventut Badolona karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki finalin son saniyelerine 70-68 geride giren şu anda Fenerbahçe'nin başında bulunan Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan, önemli bir sona imza attı. Partizan, Aleksandar Djordjevic'in son saniyedeki 3 sayılık basketiyle sahadan 71-70 galip ayrılarak Avrupa şampiyonu oldu.
 
Sinan Erdem Spor Salonu'nda 2012 yılında oynanan CSKA Moskova-Olympiakos finali de unutulmazlar arasına girdi. Finalde 19 sayı geriye düşen Olympiakos, bitime 0.7 saniye kala George Printezis'in basketiyle Rus ekibini 62-61 yendi ve tarihi bir zafere imza attı.
 
İstanbul'da finaller
 
İstanbul'da basketbolda yapılan final organizasyonları şöyle:
 
Yıl Organizasyon Şampiyon
1959 Avrupa Erkekler Şampiyonası SSCB
1992 Avrupa Ligi Partizan
1995 Saporta Kupası Benetton Treviso
2001 Avrupa Erkekler Şampiyonası Yugoslavya
2004 FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Baltiyskaya Zvezda
2005 FIBA EuroChallenge Dinamo Saint Petersburg
2009 FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Galatasaray
2010 Dünya Erkekler Şampiyonası ABD
2012 THY Avrupa Ligi Olympiakos
2012 FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Valencia
2014 Dünya Kadınlar Şampiyonası ABD
2016 FIBA Kadınlar Avrupa Ligi UMMC Ekaterinburg
2016 ULEB Avrupa Kupası Galatasaray
2017 FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Yakın Doğu Üniversitesi

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR