Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE'DE ADVOCAAT DÖNEMİ
FENERBAHÇE'DE ADVOCAAT DÖNEMİ
Fenerbahçe dünyaca ünlü teknik Direktör ile anlaştı., Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat'le prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.
16 Ağustos 2016, 18:41
 
 
Vitor Pereira ile yollarını ayırdığını dün yaptığı açıklamayla duyuran Fenerbahçe, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ile anlaşmaya vardığını açıkladı.
 
Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında yer alan Dick Advocaat, yaptığı açıklamada Fenerbahçe ile anlaştığını açıklamıştı. Gelişmelerin ardından Hollandalı teknik direktör, Fenerbahçe  için Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.
 
image
 
Sarı lacivertlilerin açıklaması şu şekilde;
 
''Futbol takımımızın yeni sezon yapılanması kapsamında, Hollandalı Teknik Adam Dick Advocaat ile prensip anlaşmasına varılmıştır.
 
Dick Advocaat’la yarın saat 14:30’da, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bir imza töreni düzenlenecektir.
 
Basın mensuplarının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.''
 
Dick Advocaat kimdir? Dick Advocaat hakkında tüm bilinmeyenler...Dick Advocaat kariyeri, çalıştırdığı takımlar..
 
27 Eylül 1947 Hollanda'nın Lahey şehrinde doğan Dirk Nicolaas Advocaat, futbolculuk kariyeri boyunca ADO Den Haag, Roda, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta Rotterdam, K. Berchem Sport ve Utrecht takımlarının formasını giydi.
 
Aktif futbol hayatına 1984 yılında son veren Hollandalı, aynı yıl ülke milli takımında yardımcı antrenör olarak çalışmaya başladı. 3 yıllık görev süresinin ardından Haarlem Kulübü'nde ilk teknik direktörlük görevini üstlendi. Daha sonra SVV Schiedam, Dordrecht, PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit St. Petersburg, AZ Alkmaar ve Sunderland kulüplerinde çalışan Advocaat, 1992-1994 ve 2002-2004 yıllarında Hollanda, 2005 yılında Birleşik Arap Emirlikleri, 2006 yılında Güney Kore, 2009-2010 yılları arasında Belçika, 2010-2012 yılları arasında Rusya ve 2014 yılında Sırbistan milli takımlarını çalıştırdı. Advocaat, Mayıs ayında Hollanda milli takımı yardımcı antrenörlüğüne getirilirken, Feyenoord ve ADO Den Haag kulüpleri için de danışmanlık görevi yürütüyordu.
Milli Takımımız'ın EURO 2016 elemelerindeki rakibi Hollanda Milli Takımı'nın danışmanlığını yapıyordu.
 
Yıllar önce Persie'yi istemişti
PSV Eindhoven, Alkmaar Zenit ve Rangers gibi kulüp takımlarının yanı sıra  Hollanda, Rusya ve Güney Kore Milli Takımlarını da çalıştıran Advocaat, İskoç ekibi Rangers'ı çalıştırdığı dönemlerde Van Persie'yi transfer etmek istemiş ancak başarılı olamamıştı. İkili, Hollanda futbolunda öne çıkan isimler olmasına karşın, hiçbir zaman aynı takımda çalışma fırsatını yakalayamadı.
 
Görevinden istifa etti
Mayıs ayında Hollanda milli takımında yardımcı antrenör görevine başlayan Advocaat, yalnızca 3 ay süren görevinden bugün sabah saatlerinde istifa ettiğini açıkladı. Hollanda futbol federasyonunu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; Portakalların teknik direktörü Danny Blind ve milli takım direktörü Hans van Breukelen'in sözlerine yer verildi. İki futbol adamı da, Advocaat'ın vermiş olduğu bu ani karara şaşırdıklarını ve üzüldüklerini ifade ederken, tecrübeli ismin yerini doldurmaya çalışacaklarını söyledi.
 
Öne çıkan başarıları
PSV Eindhoven
1 Hollanda Ligi Şampiyonluğu: 1996-1997 sezonu
1 Hollanda Federasyon Kupası: 1995-1996 sezonu
Glasgow Rangers
2 İskoçya Premier Ligi Şampiyonluğu: 1998-1999 ve 1999-2000 sezonları
2 İskoçya Kupası: 1998-1999 ve 1999-2000 sezonları
1 İskoçya Lig Kupası: 1998-99 sezonu
Zenit Saint Petersburg
1 Rusya Premier Lig Şampiyonluğu: 2007
1 Rusya Süper Kupası: 2008
1 UEFA Kupası: 2007-2008 sezonu
1 UEFA Süper Kupa: 2008

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR