Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOĞU PERİNÇEK RANDEVU ALAMADI
DOĞU PERİNÇEK RANDEVU ALAMADI
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ethem Sancak’ın Suriye'ye yapacağı ziyarete Beşar Esad'tan red geldi. Şam yönetimi, ziyareti erteledi.
22 Eylül 2022, 12:54
 
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçen ay yaptığı “Muhalif Suriyelilerle rejim arasında barış için destek oluruz” açıklaması sonrası, Suriye’nin davetiyle Vatan Partisi olarak bir heyet halinde Şam’a gidip rejimle görüşeceklerini açıklamıştı.
 
ESAD HÜKÜMETİ ZİYARETİ İPTAL ETTİ
Suriye hükümeti, Doğu Perinçek ve Ethem Sancak’ın Şam’a yapacaklarını duyurduğu ziyareti iptal etti. Ulusal Kanal yayınında konuşan Perinçek, "Beşar Esad'ın takvimine göre bir süre erteleyelim dediler. Onların talebi üzerine seyahatimiz ertelendi" dedi.
 
"AKP HÜKÜMETİNİN AMERİKANCI KANADINDAN MÜDAHALELER GELDİ"
 
Perinçek şöyle konuştu:
“Suriye ziyaretimiz olacak, oradan tarih bekliyoruz. Suriye devletinden ‘Beşar Esad’ın bazı uluslararası gezileri olacak. O geziler sırasında gelmenizi doğru bulmuyoruz. Beşar Esad’la görüşmenizi istiyoruz’ dediler. Bu bakımdan onların talebi üzerine Suriye ziyaretimiz ertelendi.
Ama bakın burada başka bir şey daha oldu. Aynı Türkiye-Rusya ilişkilerde olduğu gibi Vatan Partisi’nin Suriye ilişkilerine de Tayyip Erdoğan hükümetinin Amerikancı kanadından birtakım müdahaleler geldi. Suriye devletine diyorlar ki, ‘bizimle görüşmeden önce Doğu Perinçek’lerle görüşmeyin. Önce bizle görüşün ondan sonra Doğu Perinçek’lerle görüşün.’
Yani Türkiye’nin menfaatini düşünen değil Vatan Partisi’yle rekabet içindeki Amerikancı güçler bunlar. Türkiye-Suriye ilişkilerini de denetim altına alacaklar. Yani engelleyecekler, bozacaklar, bozguncular. Tabii Suriye devleti de Türkiye devletiyle ilişki kurmak istediği için onlardan gelen bu talep karşısında ertelemiş olabilir. Kendilerine soracağız bunu. Bunu yeni öğrendim.
 
Hem Türkiye-Rusya ilişkilerini sabote etmekte Atlantikçiler var. Abdullah Gül kalıntıları var, Babacan kalıntıları var, Davutoğlu kalıntıları var. Hem de Türkiye-Suriye ilişkilerini sabote etmekte aynı unsurlar var.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR