Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKŞENER GENÇLERLE KONUŞTU
AKŞENER GENÇLERLE KONUŞTU
Ben anlamıyorum. Bir gençlik neden azla yetinmeli ki? Yetinmemeli. Asla yetinmemeli.
19 Ağustos 2022, 10:49
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı Twitter'dan 'Gençler İçin Gençlerle Beraber’ programından bir videoyu “Ülkemizde yaşanan devlet krizi gençlerimizi de derinden etkiliyor. Kurumlarımızın işlevinin, ciddiyetinin ve güvenilirliğinin kaybolduğu bu ortamda yapılan her açıklama da artık bir kara komediyi andırıyor” notuyla paylaştı.
 
Videoda Akşener ile genç arasında şu diyalog geçti:
 
Genç: Birileri çıkıyor… Şöyle bir açıklama dinliyorsunuz; ‘Gençler, eğer imkanı varsa gençler yurt dışına çıkmalı, yurt dışını görmeli’. Bence de. Katılıyorum. Görmeli.
 
Akşener: Bence de görmeli de ‘nasıl yani’si önemli.
 
Genç: Yani böyle bir ekonomik durumda böyle bir açıklama çok absürt. Yani şöyle düşünün. Komik. Bazen şey düşünüyorum, biz acaba simülasyonda mıyız?
 
Akşener : Bu şaka mı? Gerçek değil yani. Gerçek olamaz gerçekten. Yani şöyle düşünün; sabah kalkıyorsunuz, birileri bir açıklamalar yapıyor ve yaptığı açıklamalar espri niteliğinde. Ama bu esprilerin hiçbirisi komik değil. Acı verici. Ya insanları sürekli aza alıştırmaya çalışıyorlar. Ben anlamıyorum. Bir gençlik neden azla yetinmeli ki? Yetinmemeli. Asla yetinmemeli. Yani şey diyorlar, işte ‘Yurt dışına çıkın’. Ya bence şu an bir Türk gencinin yurt dışına en yakın olduğu nokta, yani havalimanındaki dış hatlar yazısının önünde çekeceği fotoğraf yani. En fazla oraya gidebilir. Bence şu an bir Türk genci, en fazla bunu yapabilir. Çünkü yani gerçekten şu an saçma sapan bir haldeyiz. Mesela, işte ne bileyim, ekonomiden sorumlu olduğu iddia edilen bir kişi çıkıp diyor ki işte ‘Şubat, ocaktan daha iyi olacak. Mart zaten ondan daha iyi’. İşte başka, yine sorumlu olduğu iddia edilen kişi çıkmış diyor ki ‘Yatırımcılarla konuştum, gözlerine bakınca ışık gördüm’ diyor. Acaba o gördüğü ışık, telefonun ışığı mıydı? Yoksa flaşı mı açık unuttu? Yani ya anlamıyorum. Yani gerçekten şaka gibi açıklamalar. İşte ‘Enflasyon yüzde 60’mış. İnanırsanız. Ama Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 5’miş. Herhalde yeni atanacak TÜİK Başkanı yanlışlıkla, açıklarken klavyeden falan eli 5’e çarpacak, bir anda enflasyon 5 falan olacak, herhalde öyle planlıyorlar. Yani bilmiyorum. Türkiye’nin böyle son 20 yıllık geçmişine baktığımda gördüğüm tek şey; Türkiye’nin çalışan her kurumu sistematik olarak, programlı olarak yerle bir edildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR