Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MERAL AKŞENER TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ
MERAL AKŞENER TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ
Meral Akşener, yeniden İYİ Parti Genel Başkanı seçildi. Bin 289 oyla seçilen Akşener, “Millet bizi çağırıyor. Yarından itibaren tekrar milletimizle bir arada olmaya, birlik olmaya yeniden yollara düşmeye hazır olduğumuzu gösterdiniz” dedi.
20 Eylül 2020, 21:07
 
25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı Anfa Altınpark’ta yapıldı.
 
Korona virüsü tedbirleri kapsamında seyircisiz yapılan kurultaya delegeler, az sayıdaki görevli ve basın mensupları dışında kimse alınmadı. Kurultayın yapılacağı alanda ve çevresinde güvenlik önlemi alınırken, içeriye tek arama noktasından geçildi.
 
KURULTAYDA EYT, DOĞA VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU
 
İYİ Parti, kurultayı salgın nedeniyle CHP gibi açık havada yaparken, alanda, AK Parti tarafından tartışmaya açılarak kadın örgütleri ve muhalefet partilerinin tepkisini toplayan İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin de mesajlar yer aldı. Kurultay alanında ve kürsünün arkasındaki platformda “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Kadına şiddete son” mesajları paylaşılırken, doğa hakları ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da unutulmadı.
 
İYİ PARTİ’NİN KURULTAY RENGİ: YEŞİL
 
Alanda “Yaşama ve canlıya saygı” pankartları yer alırken, Meral Akşener’in konuşma yapacağı kürsü ve etrafında da yeşil renk hakim. Kurultayda dikkat çeken bir diğer nokta da EYT’lilere ilişkin pankartlar oldu. Alanda ve kürsüde “EYT kazanacak” mesajları yer aldı. Kurultayda korona virüsü tedbirleri kapsamda her yere el dezenfektanları yerleştirildi.
 
image
 
MERAL AKŞENER TEK ADAY
 
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yeniden tek aday olduğu kurultayda kayıtlı bin 379 delege 150 kabinde oy kullanarak partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak yönetim kadrosunu belirleyecek.
 
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, kurultay alanına delegelerin alkışları eşliğinde geldi. İYİ Parti Kurultayı Divan Başkanlığı’na ise partinin Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu seçildi.
 
‘MİLLİ İRADEYİ DEVLETE TAŞIYACAĞIZ’
 
Divan Başkanı Tatlıoğlu konuşmasında, “Bugün milli iradeyi siyasete taşıyoruz. Yarın yapacağımız da milli iradeyi devlete taşımak olacaktır. Türkiye’yi bu vesileyle 21. yüzyıla taşımak olacaktır” dedi.
 
Ardından İYİ Parti lideri Merak Akşener, kürsüye çıktı. Akşener’in konuşmasından satır başları şu şekilde:
 
ATAM’IN EMANETİ CEFAKAR TABİPLERE SELAM OLSUN: Pandemi şartları gereği, misafir davet edemediğimiz bir kurultay yapıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarına selam olsun! Biz rahat uyuyalım diye, teröre göğsünü siper eden Mehmetçiğe selam olsun! Biz hastalanmayalım diye, pandemiyle gece gündüz mücadele eden sağlık çalışanlarımıza selam olsun! Kendine, sözüm ona milliyetçi diyenlerin hor gördüğü, Atamın bize emaneti, cefakâr Türk tabiplerine selam olsun. 21 yıldır hakkını arayan, ama haksızlığın alasıyla muhatap olan EYT’lilere selam olsun! Cennet vatanımız, cennet kalsın diye, Kazdağları’nda, Salda’da, Cerattepe’de zalime kafa tutan o koca yüreklere selam olsun! Kadınlarımız yaşasın diye, bu çürümüş zihniyet değişsin diye tek vücut mücadele veren, Umay Ana’nın kızlarına selam olsun! E tabi bir de kendini saraya kapatıp, millete sırtını dönenler var… Milleti değil, eşi dostu zengin edenler var.
İYİ Parti’nin yükselişini hasetle, kıskançlıkla izleyenler var. Milletin parasıyla sarayda sefa sürenler; size de selam olsun!
 
İYİ PARTİYİ MİLLET KURDU: Her türlü engele, her türlü tuzağa, her türlü iftiraya rağmen; biz dimdik buradayız. Neden hala buradayız biliyor musunuz? Çünkü arkamızda dağ gibi duran milletimiz var. Bundan 3 yıl önce, İYİ Parti’yi bu aziz millet kurdu. İYİ Parti’yi, çocuğunun okul derdine düşmüş anneler, borç batağında kaybolan babalar kurdu. İYİ Parti’yi, traktörüne mazot, toprağına tohum alamayan çiftçiler, siftah edemeyen esnaf kardeşlerim kurdu. İYİ Parti’yi, eve ekmek götüremeyen emekliler, geçinemeyen asgari ücretliler kurdu. İYİ Parti’yi, AK Partili dayısı olmadığı için mülakattan elenenler, üniversite mezunu işsizler kurdu. İYİ Parti’yi hayatın her alanında horlanan, şiddet gören, öldürülen kadınlar, oyun çağında gelin edilen, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız kurdu. İYİ Parti’yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürt’ler kurdu, Zaza’lar kurdu.
 
ENGELLEMEK İSTEYENLER OLDU, ENGELLERİ YIKTINIZ:
Milletimiz, 25 Ekim 2017’de bir kıvılcım çaktı.
Bugün o kıvılcım Türkiye’nin tamamında yanan koca bir ateş oldu. Bu ateş, sizin eseriniz. Her birinizle gurur duyuyorum. Çünkü o ateş, kolay yanmadı. Önce, “ortaya çıkamazlar” diyenler oldu. Çıktınız. Sonra, “kuramazlar” diyenler oldu, kurdunuz. “Üç beş aya dağılıp giderler” diyenler oldu, dağılmadınız, dağıtamadılar. Engellemek isteyenler oldu.
O engelleri yıkıp geçtiniz. Abdurrahim Karakoç’un dizelerindeki gibi; “Her kapıda bir hesaba girmeyen, inancından zerre taviz vermeyen, dost alnına kara leke sürmeyen, bir güzel ülküdür gönül verdiğim.” Yola bu şiarla çıktık. Bu şiarla yürüdük, engelleri aştık. Ve aynı şiarla dimdik yürümeye devam ediyoruz.
 
TÜRKİYE İYİ YÖNETİLEMİYOR: AK Parti iktidarı, memleketin en önemli meselelerinde gösterdiği beceriksizliklere her gün bir yenisini ekliyor. Türkiye’yi 2. Dünya Savaşından koruyan, Kore’de Türk’ün kudretini dünyaya gösteren, Akdeniz’in ortasında, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduran, Türk dış politikası terk edildi. “Şam’da Cuma namazı kılacağız” diyerek, Türkiye’yi soktukları yolun sonunda, 5 milyon sığınmacı ülkemize yerleşti. Üstüne, milletimizin alın teriyle birikmiş, 50 milyar dolarımız heba oldu. Burası, babandan sana miras kalmış aile şirketin değil. Burası atamızdan bize miras kalan Türk Devleti. “Dostum” dediğin her ülke liderinin, Türkiye’ye mutlaka bir zararı var. Dostun Trump, PKK-YPG’ye milyonlarca dolarlık silah ve mühimmat veriyor. Kankan Putin’in bomba yağdırdığı Mehmetçiklerimizin acısı hala dinmedi. İktidardakilere sesleniyorum; milletimizin feraseti yüksektir. Ama aynı zamanda, o yüksek ferasetli milletin, bileği kalın, tokadı serttir. Bu millet ilk seçimde o tokatı atacak.
 
EĞİTİM MERAL GÜRER’İ MERAL AKŞENER YAPANDIR: Sayın Erdoğan, eğitim kaç üniversite açtığın değil, kaç üniversite mezunu genci hayata katabildiğindir. Eğitim, bir ticari sektör değil, devletin milletine sağlaması gereken en temel hizmettir. Eğitim; İzmit’ten çıkan memur çocuğu Meral Gürer’i, devlet okullarında okuyarak bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yapandır. Sen pek anlamazsın ama eğitimde sürdürülebilir bir vizyon, büyük, zengin ve mutlu bir Türkiye’nin anahtarıdır.
 
ŞİDDET GÖREN SEVİMLİ DOSTLARIMIZ İLE İLGİLİ HALA KANUN ÇIKARMADILAR:
Güzelim ceylanlarımızı, Tunceli’de vatandaşın kutsal bildiği dağ keçilerini, ihaleyle yabancıya avlattırmaya kalkıyorlar. Şiddet gören, tecavüze uğrayan sevimli dostlarımızla ilgili hala kıllarını kıpırdatıp, kanun bile çıkarmadılar. Hayvanların işkenceye uğraması, katledilmesi, hala sadece kabahat sayılıyor. Buna sessiz kalana selam vermek bile kabahat… Allah’ın emanetine bu kadar kayıtsız kalıp, üstüne de ‘Müslümanım’ diyebilmek, her beşere nasip olmaz. Bu arkadaşlara nasip oldu…
 
PARLEMENTER SİSTEM İLE TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ: Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçince hani Türkiye prangalarından kurtulacaktı? Hani zengin olacaktık? Hani ekonomi uçacaktı? Bu mu damadınla el ele uçurduğunuz ekonomi? Ülkenin parasını pul ederek, kimi, neyi uçuruyorsunuz? Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi dedikleri bu ucube sistem, bırakın Türkiye’yi uçurmayı, her geçen gün uçuruma sürüklüyor. Bu sistem yüzünden mutfakta tencere kaynamıyor, pazarda fileler dolmuyor. Bu sistem yüzünden Türkiye’nin borcu büyüyor, geliri azalıyor, çalışanların maaşları kuşa dönüyor. Bu millet, bu ucube sistemi hak etmiyor!
 
Bütün bu keşmekeşin ve çilenin çözümü belli: İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş Parlementer Sistem. O çözümün adresi İYİ Parti! Eskinin yanlışlarının tekrar edilmediği, vesayetin olmadığı, hakimiyetin gerçekten milletin olduğu, demokrasinin tam ve kamil olarak uygulandığı, 21’inci yüzyıl Türkiye’sine yakışır bir sistemle, milletimizi buluşturacağız. Bu sistem ile Türkiye’yi ayağa kaldıracağız. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemde, iktidar, bir ailenin değil, yeniden gerçek sahibinin, yani milletimizin olacak. Egemenlik yeniden, kayıtsız şartsız milletin olacak. Millet iradesini, yani Büyük Millet Meclisi’ni saf dışı bırakan,kararnamelerle ülke yönetip, milletin kararını hiçe sayan yönetim anlayışına son vereceğiz. Yönetenlerin canının istediği değil, milletin kararı geçerli olacak.
 
MİLLET GEÇMEDİĞİ KÖPRÜNÜN, PARASINI ÖDEMEYECEK: Biz “Türkiye’yi düze çıkaracağız” deyince “Kaynağı nereden bulacaksınız?” diyorlar. Türkiye’nin kaynakları var: Yeter ki, çarçur edilmesin. Yeter ki, ranta kurban edilmesin. Yeter ki, eşi dostu zengin etmek için değil, milleti zengin etmek için harcansın.
 
İlk iş israfa ve rant düzenine son vereceğiz.
 
Varlık fonu macerasıyla, millet hazinesinin daha fazla yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. Kaynaklarımızı doğru kullanacak, milletin parasını üretim ve istihdam yaratacak alanlarda değerlendireceğiz. Üretim artınca istihdam artacak. Tüketim artınca, üretim artacak. Artan üretim yeni yatırımlar, daha fazla istihdam getirecek. Türkiye kalkındıkça, milletin sırtındaki vergi yükünü hafifleteceğiz. Sıkıştıkça kasa gibi kullandıkları ÖTV’yi düşüreceğiz. Deli dumrul vergilerini kaldıracağız. Türk Milleti artık, geçmediği köprünün, uçmadığı havalimanlarının, gitmediği yolların parasını ödemeyecek. Siyaset vatandaşın ayağına gidecek, derdini dinleyip, çözüm üretecek.
 
GEÇİM DERDİNDEKİ VATANDAŞIN ÜZERİNE ÇAY ATMAYACAĞIZ: Yoksullarla değil, yoksullukla mücadele edeceğiz. “Sosyal yardım” sözü rafa kaldırılacak ve adı “sosyal hak” olacak. İhtiyaç sahibi her vatandaşım, devletin verdiğinin bir yardım değil, anasının ak sütü gibi helal bir vatandaşlık hakkı olduğunu bilecek. Geçim derdindeki vatandaşın üzerine çay atmayacağız, attırmayacağız. Siyasette de, ticarette de rekabet olacak. Ama kimsenin hakkı, kimseye yedirilmeyecek. KPSS’den yüksek puan alan gençlerimizi, mülakatta eleyen kayırmacılığa, asla müsaade etmeyeceğiz. Gençler, arkalarında onlara engel olan değil, önlerindeki engelleri kaldıran, dağ gibi bir devletin varlığını hissedecek. Öğretmelerimizin özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştirip, saygınlıklarını, niteliklerini arttıracağız. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’de; Meclis iradesini yok sayanlara, kayırmacılığa, Nepotizme, Müteahhit Cumhuriyeti’ne, işsiz milyonlara, üniversiteli işsizlere, sabahın köründe göz altına alınan gazetecilere, yargısız infaz kültürüne, yargıda eş dost muhabbetiyle adaletin yaralanmasına, hayvan ve doğa kıyımına geçit vermeyeceğiz.
 
İYİ PARTİ İKTİDARINDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATACAK: Öyle bir zamandayız ki, sokaklarımızdan sessiz çığlıklar yükseliyor. Bu çığlığı vatandaşlarımın gözlerinde okuyorum. Kadınlara bakıyorum, gözlerinde, “şiddet, ne zaman kapımı çalacak” bekleyişinin tedirginliğini görüyorum. Gençlere bakıyorum, gülüşlerinde bile hüzün görüyorum. Milletimiz bize elini uzatıyor. Millet bizi çağırıyor! Uzanan o eli tutmak için işte buradayız. Kadına el kaldırmaya kalkanlar, ellerinin tereddütsüz kırılacağını bilecek. Türkiye, 21. yüzyılda, kadınlarımızın sokağa çıkmaktan korktuğu bir ülke olma utancından, kurtulacak. Bakın burası çok önemli İYİ Parti iktidarında İstanbul Sözleşmesi yaşatacak.
 
AKŞENER’DEN PARTİLİLERE: SOKAK SOKAK DOLAŞACAKSINIZ
 
Meral Akşener, konuşmasının sonunda Kurultay’ın sloganı olan “Millet bizi çağırıyor” diyerek delegelerin ayağa kalkmalarını istedi. Akşener, delegelerinin alkışları arasında konuşmasını, “Millet bizi çağırıyor. Mahalle mahalle, sokak sokak dolaşacaksınız. Dinlenmedik dert bırakmayacaksınız. Ateş olarak gideceksiniz güneş olarak döneceksiniz. Sonra Türkiye’nin üzerine doğacaksınız. Başaracağız” sözleriyle bitirdi.
 
İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener, 81 il başkanı ve milletvekillerinden oluşan 100 delegenin imzasını alarak yeniden genel başkan adayı oldu.
 
İYİ Parti lideri Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin 37. Olağan Kurultayı’nda “Dostlarımız ile iktidara geleceğiz” mesajına karşı kurultay konuşmasında ittifaka ilişkin mesaj vermedi. Akşener konuşmasında ağırlıklı olarak iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme ve İYİ Parti iktidarında yapılacaklara dair değerlendirmelerde bulundu. Parti yöneticileri, ittifak mesajı verilmemesiyle ilgili, bu konuların birçok kez değerlendirildiğine dikkat çekerek bugünden bir şey söyleyerek geleceği bağlamanın doğru olmadığını ifade ettiler.
 
AKŞENER YENİDEN İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ
 
Kurultay’da yapılan genel başkanlık seçimlerinde kayıtlı bin 379 delegenin bin 289’u oy kullandı. Geçerli oyların tamamını alan Akşener yeniden İYİ Parti Genel Başkanı seçildi. Akşener, oy veren tüm delegelere teşekkür ederek, “İyi ki İYİ Parti var. İyi ki sizler varsınız” dedi.
 
MERAL AKŞENER ANAHTAR LİSTE SUNDU
 
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in genel başkan seçildiği kurultayın ikinci bölümünde 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlenecek. Çarşaf liste ile yapılacak seçimde Akşener, delegelere 22’si kadın 100 kişilik bir ‘anahtar liste’ sundu.
 
16 KİŞİLİK BAŞKANLIK DİVANI ÜYELERİNİN TAMAMI YER ALDI
 
Anahtar listede, 16 kişilik Başkanlık Divanı üyelerinin tamamı yer aldı. İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Orhan Çakırlar anahtar listenin ilk sırasına konuldu. Bu durum, Çakırlar’ın Meclis’teki Grup Başkanı görevinden de ayrılacağı anlamı taşıyor.
 
İKİ DİKKAT ÇEKEN İSİM: BAHADIR ERDEM, ERDAL SARIZEYBEK
 
Akşener’in anahtar listesinde yeni isimler de dikkat çekiyor. Yakın zaman önce İYİ Parti’ye katılan emekli Albay Erdal Sarızeybek de anahtar listede yer aldı. Hukukçu Prof. Dr. Bahadır Erdem de Genel İdare Kurulu’na Akşener tarafından aday gösterildi.
 
BURHANETTİN KOCAMAZ ANAHTAR LİSTEDE
 
Akşener’in anahtar listesinde eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yer aldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR