Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP PARTİ MECLİSİNDE DEĞİŞİM RÜZGARI
CHP PARTİ MECLİSİNDE DEĞİŞİM RÜZGARI
CHP’de “muhalefetteki son kurultay” olarak nitelendirilen 37. Olağan Kurultay tamamlandı. 60 kişilik Parti Meclisi yüzde 40’a yakın değişti. Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alan Yıldırım Kaya, Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz ve Aykut Erdoğdu PM'ye seçilemedi.
27 Temmuz 2020, 23:55
 
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı tamamlandı. “Hedef iktidar” sloganıyla yapılan Kurultay’da tek aday olarak seçime giren Kemal Kılıçdaroğlu 6. kez genel başkanlık koltuğuna oturdu. CHP’nin en üst karar organı olan 60 kişilik Parti Meclisi (PM) yaklaşık yüzde 40 oranında değişti. CHP MYK üyeleri Yıldırım Kaya, Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz ve Aykut Erdoğdu PM listesine giremezken MYK kulisleri de hızlandı.
 
PM’DE 35 KİŞİ YERİNİ KORUDU
 
Resmi olmayan sonuçlara göre CHP’nin en üst karar organı olan 60 kişilik Parti Meclisi’nde 35 üye yerini korudu. Yeni dönemde de PM üyesi olarak görevlerini sürdürecek isimler Ali Öztunç, Ayça Taşkent, Ayşe Eser Danışoğlu, Burhan Şenatalar, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan, Candan Yüceer, Erbil Aydınlık, Erdoğan Toprak, Eren Erdem, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gamze Taşçıer, Gaye Usluer, Gökhan Zeybek, Gökçe Gökçen, Gökhan Günaydın, Gülizar Biçer Karaca, Hakkı Süha Okay, Lale Karabıyık, Muharrem Erkek, Müslim Sarı, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Pınar Uzun, Selin Sayek Böke, Semra Dinçer, Seyit Torun, Tekin Bingöl, Veli Ağbaba, Yaşar Seyman, Yunus Emre ve Yüksel Taşkın oldu.
 
PM’DE 25 YENİ ÜYE
 
60 kişilik PM’ye 25 yeni isim katıldı. Bu isimler, Rıfat Nalbantoğlu, Umut Akdoğan, Deniz Demir, Gürsel Erol, Ahmet Akın, Ednan Arslan, Zeynel Emre, Murat Emir, Ulaş Karasu, Tahsin Tarhan, Özgür Karabat, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Baltacı, Devrim Barış Çelik, Nevaf Bilek, Ali Mahir Başarır, Aysu Bankoğlu, Aylin Nazlıaka, Sevgi Kılıç, Ahmet Hakan Uyanık, Neslihan Hancıoğlu, Gizem Özcan, Hasan Efe Uyar, Dr. Aylin Yaman ve Prof. Dr. Ali Rıza Erbay oldu.
 
60 kişiden oluşan Parti Meclisi’nin ağırlığını milletvekilleri oluşturdu.
 
Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre PM’deki milletvekili sayısı 34 oldu. PM’deki milletvekilleri, Ali Öztunç, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan, Candan Yüceer, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gamze Taşçıer, Gökhan Zeybek, Gülizar Biçer Karaca, Lale Karabıyık, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Tekin Bingöl, Veli Ağbaba, Yunus Emre, Gürsel Erol, Ahmet Akın, Ednan Arslan, Zeynel Emre, Murat Emir, Ulaş Karasu, Tahsin Tarhan, Özgür Karabat, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Baltacı, Ali Mahir Başarır, Aysu Bankoğlu ve Neslihan Hancıoğlu olarak kayıtlara geçti.
 
EREN ERDEM 3. KEZ ANAHTAR LİSTEYİ DELDİ
 
CHP Parti Meclisi için 222 aday yarıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almayan Gürsel Erol, Gaye Usluer, Gökhan Günaydın, Eren Erdem, Müslim Sarı ve Aylin Nazlıaka’dan oluşan 6 isim PM’ye girmeye hak kazandı. Eren Erdem 3. kez Kılıçdaroğlu’nun listesini delmiş oldu.
 
4 MYK ÜYESİ PARTİ MECLİSİ’NE GİREMEDİ
 
Mevcut Parti Meclisi üyelerinden bazıları aday olmadı, aday olup listeye girmeyenlerle birlikte 25 PM üyesi liste dışı kaldı. PM listesi dışında kalan isimler arasından mevcut MYK’da görev yapan 4 isim yer aldı. Bunlar Yıldırım Kaya, Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz ve Aykut Erdoğdu oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlarından Celal Çelik de PM’ye giremedi.
 
YAPININ VE ÜYE SAYISININ DEĞİŞMESİ BEKLENİYOR
 
CHP Tüzüğüne göre PM seçimleri 48 saat süren itiraz sürecinin ardından kesinleşecek. Listelerin kesinleşmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 60 kişilik PM içinden A Takımı olarak nitelendirilen MYK üyelerini seçecek. MYK seçimi öncesi Parti Meclisi toplantısı yapılacak. Kurban Bayramı tatili nedeniyle Parti Meclisi toplantısının gelecek hafta yapılması, ardından Kılıçdaroğlu’nun yeni çalışacağı MYK listesini açıklaması bekleniyor. Parti kulislerine göre hem MYK’nın yapısında hem de MYK üyelerinde değişim bekleniyor.
 
ÜYE SAYISI 12’YE DÜŞÜRÜLEBİLİR
 
CHP MYK’sı bir genel sekreter, 18 genel başkan yardımcısı olmak üzere toplam 19 kişiden oluşuyor. Edinilen bilgiye göre 18 genel başkan yardımcısı sayısı 12’ye düşürülebilir. Ekonominin tek genel başkanlığa düşürülmesi, insan, doğa hakları genel başkan yardımcılıklarının birleştirilmesi, MYK’da gençlik ve kadın kolları başkanları olduğu için bu iki genel başkan yardımcılığının kaldırılabileceği konuşuluyor.
 
MYK İÇİN KONUŞULAN YENİ İSİMLER
 
PM’ye giremeyen Yıldırım Kaya, Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz ve Aykut Erdoğdu’nun yerlerine yeni isimler belirlenecek. Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu’nun yeniden MYK’ya seçileceği konuşulurken Ali Öztunç ve Zeynel Emre’nin isimleri de yeni MYK adayları arasında dile getiriliyor.
 
27 YAŞINDAKİ SEVGİ KILIÇ PM’DE
 
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 80 kişilik anahtar listesinde PM için gösterilen adaylar arasında genç siyasetçi Sevgi Kılıç da yer almıştı. 365 delegenin oyunu alan Sevgi Kılıç listede 71. olarak gençlik ve kadın kotasından PM’ye girmeye hak kazandı. İstanbul Beykoz İlçe teşkilatında görev yapan 27 yaşındaki Kılıç avukatlık yapıyor. Bir televizyon kanalına konuşan Kılıç, başörtüsü ile gündeme gelmesi hakkında ise, “Ben bir insanım. Beni avukat Sevgi Kılıç olarak mesleğimle, CHP’li kimliğimle görmelerini isterdim. Kategorize edilmesinin, toplumumuzu bölmekten başka hiçbir çıkarı yok. Benim varlığım parti içerisinde zaten çok önceden beri var. Kadınlar, atamın bize verdiği hakları bugünlerde kullanamıyor. Kullanamamamızın nedeni, bu hakkı bize tanımamaları. Toplum içinde ikinci sınıfa atılmamızdır” demişti.
 
CHP’NİN DİPLOMASİ AYAĞI ZAYIFLADI
 
CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz Parti Meclisi’ne giremedi. Mevcut PM listesinde diplomat olmadığı için bu boşluğun nasıl doldurulacağı bilinmiyor. Kulislerde Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi olan Oğuz Kaan Salıcı’nın bu göreve kaydırılabileceği ya da Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi Selin Sayek Böke’nin MYK’ya alınabileceği konuşuluyor

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR