Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CİNSİYETİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYOR !
 CİNSİYETİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYOR !
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili, "Cinsiyeti ortadan kaldırmak istiyor. Cinsiyeti nasıl ortadan kaldıracaksın? Erkek erkek, kadın kadındır" dedi.
27 Temmuz 2020, 22:14
 
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,İstanbul Sözleşmesi ile ilgili soruya  "İstanbul sözleşmesinin çok iyi tetkik edilmesi icap eder. Cinsiyete karşı bir tavır var İstanbul sözleşmesinde, cinsiyeti ortadan kaldırmak istiyor. Cinsiyeti nasıl ortadan kaldıracaksın. Erkek erkek, kadın kadındır. Cinsiyet kavramını ortadan kaldırmayı toplumun barışı için gerekli görürseniz o zaman şiddet doğar." ifadelerini kullandı.
 
İstanbul Sözleşmesine imza atmayan ülkelerin olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Ben düşünmeden tepki göstermenin bir fayda sağlamadığı kanaatindeyim. Prensip olarak biz iki konuya çok önem veriyoruz bunlardan birisi kadına yönelik şiddet. Kadına şiddetin önü kesinlikle alınmalı ama İstanbul sözleşmesi aradan geçen bu kadar zamana rağmen bunu sağladı mı, sağlamadı… O halde burada bir yanlışlık var.  İstanbul sözleşmesi hep kadına yönelik şiddetle özdeşleştiriliyor ama acaba hakikaten öyle mi?
 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ŞİDDETİ ARTIRDI
 
Bazıları tarafından yanlış anlaşılabilir ama sanki bana şiddeti artırdı gibi bir kanaat doğuyor. Onun da neden olduğunu biraz sonra söyleyeyim. İkincisi de ailenin korunmasıdır… Yani biz kadına şiddetin karşısındayız her türlü hukuki tedbir alınmalı, öbür taraftan da aile mutlaka korunmalı çünkü aile toplumun çekirdeğidir. Bu ikisini koruyacak adımları atalım, aile mahremiyetine önem verelim, şunu da görelim ki herkes ille de aynı kanaatte olma mecburiyetinde değildir.
 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ CİNSİYETİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYOR
 
İstanbul sözleşmesinin çok iyi tetkik edilmesi icap eder. Cinsiyete karşı bir tavır var İstanbul sözleşmesinde, cinsiyeti ortadan kaldırmak istiyor. Cinsiyeti nasıl ortadan kaldıracaksın. Erkek erkek, kadın kadındır. Cinsiyet kavramını ortadan kaldırmayı toplumun barışı için gerekli görürseniz o zaman şiddet doğar. İstanbul sözleşmesine imza atmayan ülkeler var; İngiltere atmadı, Macaristan atmadı, Rusya böyle şey olmaz dedi, bazı ülkeler çekince koydular ama cinsiyetsizleştirme bu kabul edilebilir bir şey değil."
 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TOPLUMU DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ORTAYA KONDU
Cinsiyetsizleştirmenin planlı bir çalışma olduğunu savunan Karamollaoğlu, şunları kaydetti: 
 
"Bu Türkiye’ye mahsus değil, Türkiye İslam âleminde örnek seçilmiş bir ülke. Bazı havaalanlarında kadın erkek tuvaletleri ayrılmıyor ortak tuvaletler var, kimliklerdeki cinsiyet bölümü kaldırılıyor. Ben bunların öyle kendiliğinde olduğu kanaatinde değilim. Bu planlı biçimde toplumu dejenere etmeye yönelik bir şey… Bazı insanlarda doğuştan bazı hormonlar farklı olabilir. Bir cinsiyeti varken başka bir yönelime girebilir amma siz bunu başka bir noktaya getirir, ben bunu aşılayacağım derseniz olmaz. Bu toplumun faydasına bir şey değil. Bu aslında toplumu dönüştürmek için ortaya konan bir şey."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR