Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İTALYA İLE LİBYA ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ
İTALYA İLE LİBYA ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİ
İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile ortak basın toplantısı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,"İtalya ile Libya'da kalıcı barış ve sonuç getirici bir siyasi süreç için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
19 Haziran 2020, 15:50
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio ile Dışişleri Bakanlığında görüştü. Görüşmenin ardından Bakan Çavuşoğlu, İtalyan mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "AB sürecinde Türkiye'ye hep en büyük desteği İtalya verdi. Libya bazı Avrupa ülkeleri gibi darbeci Hafter'in yanında yer almadı. Libya'daki çalışmaları birlikte sürdürmeliyiz" dedi.
 
DAB sürecinde Türkiye'ye hep en büyük desteği İtalya'nın verdiğini de söyleyen Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'de de İtalya ile ortak çalışmak isteriz" şeklinde konuştu. 
 
İtalya Dışişleri Bakanı Maio da, "Libya'da BM öncülüğünde barış sürecini destekliyoruz. Libya'da ihtilafın sona ermesi gerekiyor. Libya'da sürdürülebilir bir ateşkes olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
image
 
Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:
 
İtalya ile Libya'da kalıcı barış ve sonuç getirici bir siyasi süreç için çalışmaya devam edeceğiz.
 
Doğu Akdeniz'in çatışma alanı değil, iş birliği alanı olmasını istiyoruz.
 
Doğu Akdeniz'in önemli 2 ülkesi olarak refah için birlikte çalışabiliriz. Doğu Akdeniz'in zenginliklerinin tüm ülkeler tarafından paylaşılmasından yanayız. Bizim reaksiyonumuz Türkiye'yi dışlamaya çalışanlaradır. paylaşıma inanan herkesle iş birliğine hazır olduğumuzu sık sık vurguladık.
 
Enerji faaliyetleri ile ilgili Doğu Akdeniz'de birlikte çalışmak isteyebiliriz, ortak çalışabiliriz. Libya'nın elektrik ihtiyacı, sıkıntılarıyla ilgili de birlikte çalışabiliriz. Libya'daki durumun en çok etkisi Malta ve İtalya'da görülüyor.
 
Ağustos itibarıyla uçuşların başlamasını görüştük. AB'nin bize yönelik aldığı karar hakkaniyetten uzak. Biz aldığımız tedbirlerin hepsini Avrupa ile paylaştık. İtalya ile Türkiye burada aynı bakıyor, AB ülkelerinin bazıları bu konuları siyasi bir baskı olarak kullanmaması gerekiyor. Bir objektif kriterler konulsun, buna göre karar verilsin.
 
Di Maio'nun açıklamalarından öne çıkanlar:
 
Artık ihtilafın sona ermesi gerekli. Avrupa için Libya güvenlik tehdidi oluşturmamalı. En kıza zamanda BM temsilcisinin atanması gerekiyor. Libya'da sürdürülebilir bir ateşkes olmasını istiyoruz.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR