Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜKÇEKMECE'DE MAZBATA SONRASI TEKRAR SAYIM
BÜKÇEKMECE'DE MAZBATA SONRASI TEKRAR SAYIM
Büyükçekmece'de yüzde 50,34'le seçimi kazanan CHP'li Hasan Akgün'ün mazbatasını almasına rağmen sayım yeniden başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Bülent Tezcan halkın iradesine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu
7 Nisan 2019, 12:31
 
Büyükçekmece'de yüzde 50,34'le seçimi kazanan CHP'li Hasan Akgün'ün mazbatasını almasına rağmen sayım yeniden başlatıldı.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Büyükçekmece'de halkın iradesine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.
 
Muharrem Erkek, mazbata alındığı halde Büyükçekmece’de de oyların yeniden sayılmaya başlandığını duyurdu.
 
Daha önce demokrasi tarihinde olmayan olayların yaşandığını vurgulayan Erkek “Vahim bir tablo söz konusu. Büyükçekmece’de belediye başkan adayımız Hasan Akgün 4 bin oy farkla kazandı ve mazbatasını aldı. Şimdi Büyükçekmece seçmenler üzerinde baskı yapılıyor. Seçmenlerin evlerine gidilip fotoğrafları çekiliyor. Sayın Hasan Akgün mazbatasını 3 Nisan günü almasına rağmen 1 saat önce sayım tekrar başladı. Ama buradan İçişleri ve Adalet Bakanları’nı uyarıyoruz. Milli iradeyi masada gasp etmek istiyorlarsa beyhude bir çabadır” dedi.image
 
CHP'li parti eski sözcüsü Bülent Tezcan Büyükçekmece'de evlere girilip görüntülerin çekilmesine tepki gösterdi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan , Ekrem İmamoğlu’na “Siz hangi hakla kendinizi Büyükşehir belediye başkanı olarak ifade ediyorsunuz?” sorusunun da yöneltildiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Hangi hakla? Tabi ki kanundan doğan hakla ve milli iradeyle. Son olarak çağrımız lütfen herkes demokrat olsun. Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi 16 milyon kazandı. Sayın Binali Yıldırım’da Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etsin çünkü o da kazandı.”
 
Seçmen listelerini topluyorlar evlere giriyorlar

Tezcan şunları söyledi: “Önemli olan yasalara uygun incelenmesidir. YSK, ‘Temsilciler usulsüzlük varsa tutanak tutar’. Eğer mantıklı ise torbalar açılır. Bu seçimde de bazı yerlerde verdiği kararlar doğru. Delilsiz sayamam dediği yerler var. İstanbul için ayrı bir uygulama yapıyor.Yargı eliyle bir tuzağın parçası olunuyor.

Sayıyorlar, sayıyorlar tamamlayamıyorlar. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı devrede. Seçim Kurulu’ndaki seçmen listelerini topluyorlar, evlere giriyorlar.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR